Viper Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Sziasztok! A következö problémám van jelenleg: adott a következö PC: AMD FX-8350, Asus M5A97 Evo R2.0 alaplap, 16 GB RAM, TP-Link WR740N router, D-Link DSL-360R modem, WIN 8.1 64 bit HUN, Eset Smart Security, PCW verzió. Ezt szeretném összekötni WiFi-n keresztül a következö TV-vel: Sony Bravia KDL-48W605, legújabb firmware-rel. Addig sikerült eljutnom, hogy ha kikapcsolom a tüzfalat, akkor tud a TV csatlakozni a géphez wifin, látja a megosztott fájlokat és le is tudja játszani. Érdekes módon a lejátszás elindítása után a tüzfalat vissza lehet kapcsolni, megy tovább a lejátszás (meg is állítható, de vissza nem tekerhetö). Tudnátok abban segíteni, hogy hol és miként kell beállítani a tüzfalat, hogy rendesen müködjön? (A hosszú dupla ékezeteim sem mennek, azért írtam mindenütt "rosszul"). Köszi!
[OP]Destroy-man Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Gondolom valamilyen DLNA programot használsz arra, hogy lássa a TV a filmeket. Ez a program használ valamilyen portot, amit engedélyezni kell a tűzfalon. Ezek után már látni kell mindent. A pörgetés általában nem a pörgető gombokkal történik a TV-n, hanem a balra, jobbra nyilakkal, bármilyen furcsa is. Legalábbis a Samsung TV-knél így van, lehet, hogy a Sony-nál is.
Viper Posted July 27, 2014 Author Posted July 27, 2014 Köszi a tippet. Végül is az lett a megoldás, hogy a Media Player-ben be kellett kapcsolni az adatfolyam engedélyezését.... A fene se gondolt erre
Zaza56 Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Üdv. Mindenkinek! Teljesen amatör vagyok. Hp EliteBook-ot szeretnék "összekötni" WiFin keresztül Lg okos Tv-vel.Ha ez lehetséges akkor részletes leirás kellene az elején emlitett hiányosság miatt. Ha válasz érkezik nagyon fogok örülni! További kellemes karácsonyt és BUÉK!
[OP]Destroy-man Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 LG TV-re tudsz Plex klienst telepíteni: http://playz.sithari.com.au/files/test-help.html Bár nem hivatalos változat, de azért működik. A laptopra pedig a plex servert kell telepíteni: https://plex.tv/downloads A server beszél magyarul, így azt könnyen be tudod konfigurálni.
jani0114 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Sziasztok! BÚÉK! Nekem egy kérdésem lenne, hogy van egy Samsung okostévém, van-e olyan lehetőség vezetéknélküli összeköttetésre, mintha vezetékes lenne? Mint amikor prezentációt tartanak. A laptop Lenovo Thinkpad T500. Próbáltam már Miracast, Intel WIDI, de nem Mûködik. Azt írják csak I3, I5 procitól fölfelé jó. A képeket, videókat le tudom játszani a tévén a SmartView alkalmazással. De a desktop megjelenítés nem megy. Várom a jó ötleteket.
kacsa314 Posted July 10, 2016 Posted July 10, 2016 Sziasztok! Mivel nem indíthatok új témát, itt kell kérdeznem. Az én tévém nem okos, viszont van hozzá chromecast-om és WD TV media lejátszóm. Szeretném a TV-n a számítógépemhez hozzá csatlakoztatott külső merevlemezen lejátszott filmet nézni a tv-n WIFI-n keresztül. Tudtok segíteni? Előre is köszönöm.
[OP]Destroy-man Posted July 10, 2016 Posted July 10, 2016 A legjobb megoldást a Plex nyújtja. Ebben az esetben fel kell telepíteni PC-n a server-t, a chromecastra pedig a kliens alkalmazást. Mindkettő ingyenes. Viszont a külső meghajtó nem feltétlenül előny, sőt inkább hátrány. DLNA-t üzemeltetni belső meghajtóval érdemes, mert ha kihúzod a meghajtót, akkor a film nem érhető el, ráadásul a Plex bizonyos idő közönként scanneli az általad megadott mappákat, így szépen törli az adatbázisát, majd ha újra bekötöd várhatsz rá, hogy megtalálja és újra felépítse, vagy kézzel újra keresteted őket. A plex beállítása nem hiszem, hogy nehézségeket okozna, mivel tud magyarul is.
derulato Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Sziasztok! Az okos tv nekem feladta a leckét : Ismert a számitástechnikai eszközök adathordozók FAT rendszerü formázása. Így nem okoz gondot az adatrögzités -továbbitás -lejátszás. DE ! a Samsung SMART -tvje VFAT rendszerrel leformázza a csatlakozó usb eszközt, Így rögziti az adott műsort. A VFAT formázás felismrhetetlenné, használhatatlanná teszi az usb eszközt minden más FAT rendszert használó számitógép, laptop, okostelefon.... számára. Van e, lehet e valamilyen megoldás az átjárásra, a teljes adatvesztés nélkül? Köszönettel várom az ötleteket trükköket. derulato
SkyBird Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Na most ha VFAT fájlrendszerre formázta, az nagy gond nem lenne, minthogy a VFAT az a FAT32. A gond az, hogy szerzői jogi előírások miatt a tévékben felvételre használt eszközök csak és kizárólag az adott tévén játszhatók le, titkosítva lesznek, ahogy hozzárendeled, formázod.
derulato Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 IGAZAD van ...de mi a megoldás? mi az elkerülő trükk?
SkyBird Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Most milyen megoldásra gondolsz? Ha valami olyasmire, hogy a smart tévével USB drive-ra rögzített felvételeket PC-n megnézed, úgy ilyen nincs, szerintem felejtsd el. Használd tovább az eszközt dedikáltan csak a tévéhez. Ha meg nem akarod tévé felvételre tovább, és erre keresnél megoldást, akkor simán pucold le az eszközt, particionáld újra, formázd kedved szerint. Ez nem adatvesztés, hiszen csak a tévéhez használhatod. Erre szerintem figyelmeztetnie is kellett a formázás előtt. Egyébként a tévé beállításainál is leválaszthatod az eszközt. Azt meg nem mondom már, hogy ilyenkor visszakapod-e az eredeti fájlrendszert, vagy az van, amit írtam, hogy lepucolod.
[OP]Destroy-man Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 Meg lehet próbálni esetleg Linux alól, de nem biztos hogy megy. Régebbi smart TV esetén a HDD simán olvasható volt, csak a film volt kódolva. Az viszont visszakódolható.
imrego Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Sziasztok! BÚÉK! Nekem egy kérdésem lenne, hogy van egy Samsung okostévém, van-e olyan lehetőség vezetéknélküli összeköttetésre, mintha vezetékes lenne? Mint amikor prezentációt tartanak. A laptop Lenovo Thinkpad T500. Próbáltam már Miracast, Intel WIDI, de nem Mûködik. Azt írják csak I3, I5 procitól fölfelé jó. A képeket, videókat le tudom játszani a tévén a SmartView alkalmazással. De a desktop megjelenítés nem megy. Várom a jó ötleteket. Sziasztok! A következö problémám van jelenleg: adott a következö PC: AMD FX-8350, Asus M5A97 Evo R2.0 alaplap, 16 GB RAM, TP-Link WR740N router, D-Link DSL-360R modem, WIN 8.1 64 bit HUN, Eset Smart Security, PCW verzió. Ezt szeretném összekötni WiFi-n keresztül a következö TV-vel: Sony Bravia KDL-48W605, legújabb firmware-rel. Addig sikerült eljutnom, hogy ha kikapcsolom a tüzfalat, akkor tud a TV csatlakozni a géphez wifin, látja a megosztott fájlokat és le is tudja játszani. Érdekes módon a lejátszás elindítása után a tüzfalat vissza lehet kapcsolni, megy tovább a lejátszás (meg is állítható, de vissza nem tekerhetö). Tudnátok abban segíteni, hogy hol és miként kell beállítani a tüzfalat, hogy rendesen müködjön? (A hosszú dupla ékezeteim sem mennek, azért írtam mindenütt "rosszul"). Köszi! Sziasztok! A következö problémám van jelenleg: adott a következö PC: AMD FX-8350, Asus M5A97 Evo R2.0 alaplap, 16 GB RAM, TP-Link WR740N router, D-Link DSL-360R modem, WIN 8.1 64 bit HUN, Eset Smart Security, PCW verzió. Ezt szeretném összekötni WiFi-n keresztül a következö TV-vel: Sony Bravia KDL-48W605, legújabb firmware-rel. Addig sikerült eljutnom, hogy ha kikapcsolom a tüzfalat, akkor tud a TV csatlakozni a géphez wifin, látja a megosztott fájlokat és le is tudja játszani. Érdekes módon a lejátszás elindítása után a tüzfalat vissza lehet kapcsolni, megy tovább a lejátszás (meg is állítható, de vissza nem tekerhetö). Sziasztok! A következö problémám van jelenleg: adott a következö PC: AMD FX-8350, Asus M5A97 Evo R2.0 alaplap, 16 GB RAM, TP-Link WR740N router, D-Link DSL-360R modem, WIN 8.1 64 bit HUN, Eset Smart Security, PCW verzió. Ezt szeretném összekötni WiFi-n keresztül a következö TV-vel: Sony Bravia KDL-48W605, legújabb firmware-rel. Addig sikerült eljutnom, hogy ha kikapcsolom a tüzfalat, akkor tud a TV csatlakozni a géphez wifin, látja a megosztott fájlokat és le is tudja játszani. Érdekes módon a lejátszás elindítása után a tüzfalat vissza lehet kapcsolni, megy tovább a lejátszás (meg is állítható, de vissza nem tekerhetö). Tudnátok abban segíteni, hogy hol és miként kell beállítani a tüzfalat, hogy rendesen müködjön? (A hosszú dupla ékezeteim sem mennek, azért írtam mindenütt "rosszul"). Köszi! Tudnátok abban segíteni, hogy hol és miként kell beállítani a tüzfalat, hogy rendesen müködjön? (A hosszú dupla ékezeteim sem mennek, azért írtam mindenütt "rosszul"). Köszi!
villammcqueen Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 Sziasztok! LG smart TV-ét(47LA740S-ZB) szeretnék Dell m6600 Precision-nal összekapcsolni,de nem HDMI kábelen keresztül..járható utat tud valaki?
Recommended Posts