Jump to content
GSForum - Segélyvonal

System valaki tudja a választ végre?

Recommended Posts

Posted

Ezt a topicot azért nyitottam mert találkoztam egy olyan hibajelenséggel amivel már kb egy éve próbálok együtt élni de állandóan nagyon zavart. A furcsa az egészben az, hogy sokan mások is találkoztak a problémával, de az okát senki nem tudta eddig még megmondani!

A jelenség a következő időről időre látszólag random módon és különösebb ok nélkül elég magas erőforrás igénnyel (proci, lemez hozzáférés) felfut egy folyamat amit ha a feladatkezelőben az ember megnézi úgy hívnak hogy system description NT kernel and system!!!

A helyzet az hogy annyi fajta tippet láttam már, hogy mi okozhatja, de eddig egyik sem bizonyult igaznak. Mellesleg ez a hiba nálam egy időben odáig fajult, hogy totál kiakadt a gép amikor ez a folyamat felfutott és olyankor totál megált kb 2-3 percre. No elmondom mit olvastam eddig aztán mazsolázzátok ki mi az igaz ebből.

Lemez kezelés - NT-s chkdsk csak folyton fut

Kernel ütköztetés - Driver miatti akadás mert kb ugyan olyan prioritással próbálja két driver is meghyvni a kernelt

Vírus - Nem igényel magyarázatot (Ebbe csak az a vicces, hogy ezt a microsoft fórumán írták)

Windows update - Nem valószínű ugyanis totál ki van kapcsolva :DD

stb...

és még sokan mások amikre most per pillanat nem emlékszem.

Szóval ha valakinek van isteni ötlete arra, hogy mi a vihar lehet ez akkor kérlek írjatok. Most csak azért nem nagyon foglalkoztam már a témával egy ideje, mert már nem akad tőle a gép csak látom, hogy attól függetlenül ez folyamatosan fut a háttérben. Ja és bersze most vettem egy vadi új SSD-t és nem szeretném, hogy megegye mert általában stabilan állandóan írja és olvassa a merevlemezt ha akarom ha nem.

Posted

Nekem Agnitum Outpost Internet Security Suite-om van teljesen jogtisztán lifetime licenszel. Az nem találná meg egy teljes heurisztikus kereséssel? A windows-om friss jogtiszta telepítés Windows 7 Professional x86 szóval a driver maradvány nem valószínű, de a Windows frissítésnek utánnanézek. Ha leszedem a frissítést az meg fogja oldani a problémát mert a tűzfaltól nem szívesen válnék meg ha már egyszer kemény delláért megvettem?

Posted

Ezeket a Adware, Toolbars, Browser-Hijacker, stb. vírusokat külön erre való szoftverek tudják többnyire-kevésbé a rendszerből száműzni, de ezekse mindíg és nem mindegyik ingyenes működik megfelelően. A windows által készített hibás frissítések egyébként nem csak nálam, de több ismerősömnél is előfordult.

Az Általad megszokott tűzfalról szerintem se kell lemondanod.

Nálam ezek a problémák október végéig tartottak, de azóta semmi.

Posted

Pedig ez vírus, trójai stb. Nekem manuálisan 3 óra alatt sikerült leszednem live cd-ről indítva mindent, majd csökkentett módban registriből is kiszedni ami hozzávaló. A fájlnévre, folyamatra már nem emlékszem, de a folyamatból lekövethető volt, és mindig újraéledt.

Posted

És a lekövetést mi képpen csináltad?

• 4 weeks later...
Posted

A Process Explorer-ben (http://technet.micro...s/bb896653.aspx) kattints jobbal a folyamaton>Properities>Threads

Katt a Module gombra. Itt az Általános és a Verzió lapokon találhatsz valami közelebbit a kérdéses folyamatról.