Csaba_# 0 Share Posted November 17, 2013 Sziasztok! A következőről kérnék tanácsot. Ismerősöm laptopja Switchable Graphics technológiával van felvértezve. Lényege, hogy a diszkrét GPU-t ás az Intel APU-ban lévő GPU -t is fel lehet telepíteni a gépre párhozamosan, majd a diszkrét GPU driverébe profilokat lehet beállítani aszerint, hogy milyen alkalmazások fussanak az APU GPU -jával és milyenek a diszkrét GPU -val. Ezzel energiát és akku időt lehet megspórolni. Neki Intel APU - Nvidia GPU párosítás van, de láttam olyan laptopot, hogy működik Intel APU és AMD GPU párosítással is. Nos, nekem asztali gépem van, de ebbe is engedélyezhető az APU grafikája is a BIOS -ban a diszkrét mellé. (Ezek a gépem releváns adatai: Asus p8z77-v le, Intel Core i5-3570, AMD HD7850 2 GB). Az alaplap kézikönyvébe nem találtam semmit ezzel kapcsolatban. Azt szeretném kérdezni, hogy vajon asztali gépen is működhet a Switchable Graphics? Próbálkozott már valaki ezzel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted November 17, 2013 Utána kéne nézni, hogy az asztali prociban és a VGAban is benne van-e ez a funkció. Igazándiból első körben ezen múlik, és csak másodlagos a szoftveres kérdés. De gyanítom, hogy nincs. Ráadásul asztali gép esetében nem számít az a pár watt különbség, ugyanis ha nem terheled a VGA-t, akkor az alig fog fogyasztani. Laptop esetében viszont az akku idő miatt 1-2 W is sokat számít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted November 18, 2013 Ha valaki kíváncsi rá, hogy milyen remekül "működik" ez a technológia, olvasson bele a mivanvelem.hu blog néhány bejegyzésébe, ahol egy Intel-AMD párossal felszerelt DELL géppel szív az illető elég durván. Szóval, az életben nem veszek ilyen notebookot, az már biztos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Author Share Posted November 18, 2013 Értem, akkor inkább kiverem a fejemből ezt a dolgot. Köszönöm a válaszokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts