Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nincs internet pár perc után

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Van egy Huawei E3276-os mobilinternet modemem. Van úgy, hogy egyáltalán van, hogy pár perc után, van hogy akár órákkal a csatlakozás után nem töltődik be egyetlen weboldal sem. A kapcsolat ugyan fennáll, de a weblapok betöltése lehetetlen. De a probléma nem itt kezdődött...

Vásároltam egy laptopot a Telekomnál és hozzá adtak egy Alcatel L100-as modemet. Egy ideig jó volt, azonban két hónappal a vásárlás után kb. 20 percig tudtam internetezni normálisan, majd egyetlen weboldal se jött be. Leadtam szervizben, ahol XP-n és Windows 7 rendszereken tesztelték, szerintük teljesen hibátlan. Én azért mégiscsak visszaküldtem, mert a laptopon Windows 8 rendszer van. Kiderült, hogy főalkatrész csere szükséges, de mivel nem volt raktáron ezért kicserélték egy teljesen újra. Az is ugyanezt a problémát mutatta. Akkor cserélték ki a fent említett Huawei modemre. Ma viszont ez is elkezdte csinálni. Most már kezd egy kicsit problémás lenni a helyzet.van, hogy 1 perc múlva használhatatlan lesz az egész. Szeretnék rájönni a probléma megoldására. Az nem lehet, hogy 3 modem ugyanazt a problémát produkálja. Gondolkodtam hálózati problémán is, node akkor nem csak nálam lenne a probléma.

Ha valami használható megoldással tudtok szolgálni az szuper lenne.

[OP]Destroy-man
Posted

Ezekben a szoftverekben szokott lenni térerő mérő (olyan, mint a telefonon is van). Az mit mutat? Mert ha csak 1-es térerő van, az bármikor elmehet. A kapcsolat nem feltétlenül szakad, mert az megmarad, sőt még az oldalt is töltené, de időtúllépés miatt ez nem siker neki.

A másik probléma a laptop tápegység részében lehet, hogy nagyobb feszültséget küld az USB-re, mint kéne, és így szép lassan megsüti a modemet (túlmelegedés).

Posted

Én már mindenhol kipróbáltam. Teljes térerővel is ugyanezt csinálja. Egy Asus UX32A ultrabookom van. De érdekes módon egy régi kb 4 éves modemnél nem csinálja ezt.

• 4 years later...
Peredi Zoltán
Posted

Pár napja a Google oldalán megjelent egy 30Tab Safe Navigation nevű furcsa táblázat, minden kérés nélkül.

Mi lehet ez? Hogyan lehetne megszabadulni tőle?

Azóta 15-20 perc kapcsolat után megszakad a net. Újraindítás után újra megy, de újra csak 15-20 percig.

Peredi Zoltán
Posted

Köszönöm!

Egyelőre úgy szabadultam meg tőle, hogy csináltam egy 10 nappal korábbra történő Recovery-t.

De félek, hogy még lesz dolgom vele...