hmolnarj Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 --> Már csak pár napot kell aludni - egy kicsivel több mint egy hetet - a szeptemberi PC World megjelenéséig. A lemezmellékletre ebben a hónapban 6 teljes verzió került fel - a megszokott internetbiztonsági csomagok mellett - és a reméljük, hogy a tartalomra sem lehet majd panasz A programozóink dolgoznak az online átálláson, lassan végeznek a Fórummal is.
KGigi Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ha már ennyire felkaptátok a NAS-okat, érdemes lenne megnézni, hogy hasonló mennyiségű pénzből milyen NAS-nak vagy otthoni szervernek való, alacsony fogyasztású gépet lehet összerakni. Annyit szenvedtem a saját NAS-om korlátaival, hogy legközelebb egészen biztosan valamilyen saját megoldással próbálkozom.
petzolkri Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Mikor van a hivatalos megjelenés? Még nem jött meg.
petzolkri Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Ma megérkezett. Örömmel forgatom. Remélem méltó helye lesz a fórumnak is, nem csak ígéret. Már olvastam a NAS cikket, tetszett.
1933 Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Bizony akkor jelent meg (6-án), amikorra a múlthavi lap előrevetítette. Észrevétel: A PCTV videók közül a "képszerkesztők" c. mp4 nagyon válogatós volt, mert az Ubuntuban a VLC egy pillanatra megvillant, amikor rákattintottam, majd leállt és nem tudtam megnézni. Két DVD olvasóm van, mindkettőben ugyanazt csinálta. Ugyancsak mindkét DVD olvasóban a Media Playerrel megnézva elindult ugyan, de a kép töredezett, kockás és szétesett volt, teljesen élvezhetetlen. A Total Commanderrel (F3) PUp-pal és PDown-nal belenézve szintén kiakadt több helyen a hibajelzésben olvasási hibát jelzett. Ha a hibás részeken a kurzorral mozogtam, vagy a végén előforduló karaktersorozatra kerestem rá, hiba nélkül lefutott, nem akadt meg az olvasásban. Az összes többi videó kifogástalan minőségben lefutott, mind a VLC-t, mind a Media Player-t használva, s mindkét DVD olvasón is. A youtube-on még soha semmi bajom nem volt a VLC-vel, mindent le tudtam játszani, még az igen nagy sebességű (képszámú) videókat is. Megjegyzem, hogy megpróbáltam bejutni a Fórumra a "pcworld.hu/forum" címet használva, de csak a szokásos felületre jutottam be (3. Aktuális Lapszám) és ott ismét a "Vélemény" címszóra kattintva jutottam be végül a Magazin-ba. Figyelmesen elolvastam a mobiltelefon akkumulátorok üzemidejének meghosszabbításáról szóló cikket. Sajnos a tabletek hasonló gondjai nem kerültek terítékre, s főleg az érdekelt volna, hogy a tableteknél milyen a belbecs (a belül lévő dolgok), mert nincsenek szellőztetve. Megjegyzem amikor az egyszerű telefonok olcsó akkuiról szó volt (azok 3,8 V-os darabok, feltöltve 4,2 V), azt értem, hogy lehet tartalékot vinni, de ha nem cserélhető a tabletben, akkor mi van? Azokban állítólag hajlékony, vékony akkuk vannak és nem hozzáférhetőek csere céljából. Az USB porton át lehet tölteni azokat és az ugyebár 5 volt. A töltő kimenő feszültsége is stabil 5 V. Hogy lehet pót-akkut és milyent lehet használni? Persze van olyan tablet is a birtokomban, ami 12 Voltot kíván a töltéshez és az nem tölthető az USB porton keresztül (sajnos régi darab és félóra alatt lemerül, nem szétszedhető roncsolás nélkül!). Megpróbáltam 9 Volt-tal tölteni, de azt nem szerette és nem is töltődött. Az USB kimenetre a pót-akkumulátor lehet 1,2-1,4 V-os akkumulátorokból összeállítva, ami 4,8-5,6 V közötti feszültséget ad töltöttségi állapotától függően. No most tudna segíteni a PCWorld! Ha én megyek el a szervizbe körülérdeklődni a kérdést, még pénzért sem mondanak semmit, "tessék behozni, majd megnézzük, mit lehet tenni" és tartják a markukat (nem csodálom), de ha az egyik belső/külső munkatárs megy el érdeklődni, talán a "hiúság" (a szerviz munkatársé) segít némi információhoz jutni. Most jut az eszembe, még az interneten is utána lehet nézni, bár én megpróbáltam, de eredménytelenül! (Lehet, hogy béna vagyok ilyen vonatkozásban?). Eddig ennyi merül fel bennem, amit meg kívántam jegyezni, egyébként jó kis tartalmat gyűjtöttek csokorba! Köszönjük!
petzolkri Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Ez felháborító! Hol lehet ezt panaszolni. Hiába irok emailt.
petzolkri Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Reméljük, csak előbb meg kell festeni a linket a weblapra. Úgy eltarthat az egész 1-2 évig. Csak pozitívan.
KGigi Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Ha átélted volna velük azt, amit mi, akkor tudnád, hogy ez már a pozitív hozzáállás.
petzolkri Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Ha a fórum hányattatott sorsára gondolsz az elmúlt években, akkor átéltem. Még jó, hogy a magazin jön és van mit olvasni.
Atom30 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Sürgős segély !!! A teljes verziós kód a Website x5-hoz hol találom mert egyből azt kéri.
payskin Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Nem csinálok témát az októberi számnak, mert kíváncsi leszek, hogy lesz-e. Petzolkri délután szólt, hogy a pcworld.hu főoldalon hiányzik az aktuális újság címlapja, tartalma, meg a link a fórumra. Úgyhogy nemhogy nem lett link, hanem eggyel kevesebb van! Megírtam a Facebookra az okosoknak. 5 órával később még mindig hiányzik. Hihetetlen, ami internet címén odabent folyik. Ha '96-ot írnánk, még meg is érteném, de sajnos 2013 van, és az sem sokáig.
Gaborovics Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Csak nem haldoklik a PC World? Igazán kár volna érte.
Godzillamessage Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Lehet az illetékes elolvasta a levelemet. Legalábbis remélem.
hmolnarj Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Tegnap egy időre valóban eltűnt a friss lapszám box, ám a hibát mostanra a programozók elhárították. Nem szűnik meg a nyomtatott PC World, íme az októberi lapszám fórum bejegyzése: http://forum.pcworld.hu/index.php?showtopic=14865
Recommended Posts