Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows 7, windows 8 (hiba?)

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

--------------------------------------

1. tegnap este feltelepítettem a windows 8-at.

Minden drivert feltelepítettem.

Jó két órát játszok, netezek, stb.. és befagy a gép.

2. Egy fél hónappal ezelőtt (kb fél évig volt windows 7) egyszer csak ugyan ez a jelenség.

Feltelepítettem a windows xp-t érdekesen még azóta is megy.

Mivel nekem dolgom van a windows 7-el (vagy 8) ezért megcsináltam az 1. pontot. (Mágusföld.hu admin)

Miután újraindítottam a gépet lassan jelentek meg a parancsikonok képe, majd ha megjelentek utána

elindítottam egy böngészőt és megint befagyott....

Ötlet?

Nem tudom, mostanában lett cserélve HDD 320 gb-ról 1 terrára mivel a 320 gb-ba valami por volt ami nagyon lehetett hallani....

Néha akadozott a gép de megtudtam csinálni.

Gépem adatai:

Processzor: AMD Phenom x3 8450 Triple Core Processor 3x2,10GHz

Ram: 1 gb Kingston ddr2

Alap lap: MSI k9a2vm-f v2

VGA: Gainward GeForce GT430 1gb ddr3

HDD: WesternDigital Green WD10EZRX 1 TB

Táp: 400W Codegen

Most tervezek a nyáron új gépet venni de ezt még ugyan úgy szeretném használni.

Szeretnék tanácsokat kapni hogy mi lehet a baja mert megjavíttatnám!

Előre is köszönöm :)

[OP]Destroy-man
Posted

Le is írtad a hiba forrását:

Gépem adatai:

Táp: 400W Codegen

Dobd ki azt az ipari hulladékot, és rakj bele egy normális tápot. Többet nem fog fagyni.

Posted

A tápcsere után érdemes volna még legalább 1 GB RAM-ot is belerakni.

Az 1 GB elég szűkös a Win7-nek. A Win8-nak is.

Posted

tudom, de régen simán ment a windows 7. Tápot meg csak akkor fogok cserélni amikor veszem a gép alkatrészeket mivel beakarok szerezni 8 gb ramot, 2 magos fm2-es amd processzort és hozzá tartozó hűtőt és alap lapot.

ezen felül veszek hozzá egy sata kábelt mert az enyém már öreg,

------------

ja és köszönök minden segítséget :)

Posted

Befagyott, akadozott, furcsa hangok a merevlemez felől és Codegen :hmm: Azzal az ipari hulladékkal be sem szabadna kapcsolni a gépet nehogy valami komolyabb kárt okozzon, ha tovább romlik az állapota.

Posted

Ez nem a windows 7, 8 hibája, azok csak egyszerűen jobban feszegetik a gép határait. A tápegységét!

Posted

sziasztok!

Nem akarok megint hülyeséget mondani vagy írni, de azt szeretném kérdezni hogy táp választásnál FSP-n kívül a HKC is jó?

erre gondoltam: HKC V-POWER 450W

vagy ilyen fsp: FSP HEXA 400W

kicsit drágább de azt írják hogy jó, de az a baj vele hogy rövidek a kábelek...

Posted

Sziasztok! Ma 6 óra előtt pár perccel kaptam egy szép fagyást. Újra indítottam a gépet ki mentem a konyhába nézem, újraindult a gép megint, végignéztem mit csinál a gépezet, kék halál... WinXP betöltő csíkja betölt, eltűnik egy kép, 0,3 másodpercre (~) kékhalál. Ismédlődik így inkiább kikapcsoltam a gépet ://

Tudom hogy táp csere kell... azt kérlek ne írjátok még egyszer, de azt is mondták nekem hogy a merevlemez haldoklik, de februárban vettem.

Valami tipp?

azóta sem kapcsoltam be!

[OP]Destroy-man
Posted

Ezeket a hibákat a hibás tápegység okozza. Mással nem javítható. A te géped, azt csinálsz vele amit akarsz, viszont azt nem árt tudnod, hogy a hibás tápegység képes a komplett gépet tönkretenni. Én így be se kapcsolnám azt a gépet, amíg nincs kicserélve a táp. Hibás HDD ritkán okoz kékhalált. HDD Sentinel-el megnézheted, hogy milyen állapotban van a HDD.

Posted

oké, azonnal kiszedem a tápot :) köszönöm a segítséget

Posted

ja és még valami, van egy ilyen memóriám: kingston kvr800d2n5k2/2g

most néztem utána hogy ez 2 gb-osnak kell lennie, de akkor a bios meg a többi miért csak 2 gb-ot mutat????

[OP]Destroy-man
Posted

Azért mutat kettőt, mert ez 2 GB-os. Vagy beraktad az 1 GB-os mellé, és akkor is 2GB-ot jelzett? Ha így van, akkor a két ram nem szereti egymást. Van ez így. Ezért érdemes csomagban venni a memóriát, mert azok párban vannak tesztelve. Az egyesével kaphatóaknál semmi garancia nincs rá, hogy menni fog egymás mellett. Jó számtech boltok megengedik a tesztelést, de vannak olyan helyek is, ahol neked letesztelik, hogy melyik a jó. Itt kérdéses, hogy nem vernek-e át. Működő képeset fogsz kapni, az biztos, de árban nem biztos, hogy a neked valót.

Posted

Ennek két darab 1 GB-s modulnak kellene lennie.

"....KVR800D2N5K2/2G is a kit of two 128M x 64-bit

(1GB) DDR2-800 CL5 SDRAM (Synchronous DRAM) memory

modules. Total kit capacity it 2GB (2048MB). The components

on each module include

..."

Posted

Ennek két darab 1 GB-s modulnak kellene lennie.

"....KVR800D2N5K2/2G is a kit of two 128M x 64-bit

(1GB) DDR2-800 CL5 SDRAM (Synchronous DRAM) memory

modules. Total kit capacity it 2GB (2048MB). The components

on each module include

..."

köszönöm a legpontosabb választ :)

Posted

Szeretném megint a sgeítségeteket kérni! új tápot vettem (LC power LC420H-12) és az a porblémám hogy felraktam a win8-at (jó 5 óra alatt kb) és fekete képernyővel indul el-.- egér van de semmi nincs mögötte -.-"

A windows xp lemez elsőnek megakadt 64%-nál (vagy is belassult) újra indítottam de nem lett jobb, sőt, már nem fogadja el a windows xp lemezt sem....... (win8-at igen...) valami segítséget kérnék ezügyben

Posted

5 óra?!? Ezen a konfigon?

Processzor: AMD Phenom x3 8450 Triple Core Processor 3x2,10GHz

Ram: 1 gb Kingston ddr2

Alap lap: MSI k9a2vm-f v2

VGA: Gainward GeForce GT430 1gb ddr3

HDD: WesternDigital Green WD10EZRX 1 TB

+ az új táp

Kb. 20 perc alatt kellett volna fent lennie. Valaminek ott vége van csúnyán, és pont nem a grafkártyára gondolnék, mert annak nincs köze a telepítéshez. Proci (BIOS-ban minden oké?), merevlemez, ramok, végső esetben az alaplap.

Posted

minden rendben volt a biosban... merevlemez új, ram még a régi. tudom hogy 20 perc alatt simán felrakja, már volt windows 8 a gépen.

[OP]Destroy-man
Posted

Az a baj, hogy a gagyi tápot lecserélted egy másik gagyira. Az FSP Hexa, amit írtál az jó lett volna.

Posted

Lehet, hogy PIO módra állt a lemezvezérlőd, azért olyan lassú a telepítés. A BIOS-t tedd alapállapotba a "Load Optimal Defaults" és persze előbb keríts egy normális tápegységet!