Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Youtube szaggatás


Csaba_#

Recommended Posts

Csaba_#

Sziasztok.

 

Ismerősöm lehozott 2 gépet, azzal hogy szaggat rajta a youtube teljes képernyős módba.

PC1: Intel Celeron 2,5 GHz LGA775, 1 GB DDR, Integrált Intel Extreme Graphics 2 VGA 96 MB osztott

PC2: AMD Athlon64 3200+ s939, 1 GB DDR, Radeon x600 128 MB VGA

 

Újraraktam mindkettőt (XP SP3), az elérhető legújabb driverekkel, de ugyan úgy szaggat a youtube, pedig csak 460p -re van állítva. A sávszél szerintem nem lehet gond.

Az enyém teljesen korszerű i5 -ös gép, természetesen nem szaggat. Próbálkoztam Firefox -al és Chome -al is, természetesen a legújabb Adobe Flash van rajta, mert rinyál a korábbiakkal, hogy sebezhető.

 

Mit tudok tenni? Ennyire megváltozott volna a gépigénye Youtube -nak?

 

Tudom, hogy nem mai vasak, de azért netezésre még alkalmasnak kéne lenniük.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nézd a terhelést videózás közben, és kiderül.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A HTML5 alapból, a Flash pedig már megköveteli a hardveres videógyorsítást, azon belül a H.264-et. Ezt egyik VGA sem tudja, így szoftveresen próbálkozik, de ahhoz meg harmatgyengék ezek a VGA-k. Még az új, belépő szintű Inteles procikba szerelt VGA-k is épphogy le tudják játszani a FullHD-s videót (90-95% CPU terhelés mellett, natív VGA nélkül). Az AMD-nél már más a helyzet, azoknak meg se kottyan egy kis FullHD videózás. Ezután el lehet gondolkodni, hogy egy mostani gépnek ilyen nehézségeket okoz ez, akkor egy réginek meg mennyi is az annyi.

Link to comment
Share on other sites

_WieznerI_

Túlmelegedés is lehet a háttérben, talán egy pasztázással egybekötött teljes nagytakarítás segíthet.

Link to comment
Share on other sites

Temporary
...

PC1: Intel Celeron 2,5 GHz LGA775, 1 GB DDR, Integrált Intel Extreme Graphics 2 VGA 96 MB osztott

PC2: AMD Athlon64 3200+ s939, 1 GB DDR, Radeon x600 128 MB VGA...

Ez a generáció ennyit tud. A HTML5 óta már nálam is (s754 Sempron64 3000+ 1800MHz, AGP Radeon 9600 256MB) megakad néha a 360p, de a legtöbb videó vagy a film még online élvezhető ezen a felbontáson. Ugyanaz 480p-ben letöltve, offline megnézve még mindig jó, de a 720p-s változata már már zavaróan szaggat.

Egy jobb videokártya még talán segíthetne a dolgon, de AGP foglalat esetén erősen behatárolt a választék és az is kérdéses, megéri-e azt az 5-10 ezer forint körüli összeget, például egy X800-as kártya.

PCI-e foglalat esetén már több a lehetőség. Azonban egymagos processzor esetén már könnyen CPU limitbe ütközhetünk, így csak felesleges pénzkiadás lenne a kártya.

 

Első kőrben érdemes a tuningban gondolkodni. Okosan csinálva - például az előttem említetteket is megtéve- kihozható az az esetleg hiányzó 10-20% processzor erő.

A használt ventilátor nagyon olcsó, de újat is megéri venni, mert nem drága, jóval megbízhatóbb és leendő új konfigurációnkban is felhasználható.

 

(Télen a Sempron64-em 1800 helyett 2133Mhz-üzemelt. Úgysem ment neki a 720p akadás nélkül, de mégsem volt az az "állóképvetítés" mint most :) )

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Köszönöm a válaszokat! Tuti nem melegedés, mert alaposan kitakarítottam őket. A proci és a VGA se megy 45 fok fölé terhelés alatt.

Nos azt mondta a tulaj, hogy elég ha az egyik gépet alkalmassá teszem. Az Intel -es konfig kilőve, mert AGP -s. Ha az AMD -s konfigba veszek mondjuk egy belépő szintű kártyát pl egy HD5450 -est újonnan, az megoldja a problémát?

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Nem hiszem. Harmatgyenge a processzor, lennének ott gondok továbbra is. Lehet, hogy mondjuk a 480p nem szaggatna, de mit ér az egész, ha a 720p meg igen. A mai világban meg a 720p már eléggé alap, de az 1080p is egyre általánosabb.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Mivel a HD5450 már rendelkezik hardveres H.264-es támogatással, így elvileg nem szaggat, hisz a procit tehermentesíti. A probléma az, hogy ez az elmélet. Gyakorlatban a lejátszóknak is jól kell működniük, vagyis vagy HTML5, H.264-es filmet kell nézni, az ezeket támogató böngészőben, vagy kikisérletezni, hogy melyik Flash - böngésző páros adja a kellő streamet a VGA-nak.

 

Alternatív megoldásnak felmerül az, hogy eladni mindkét gépet, majd némi pénzmag bevonásával venni egy belépő szintű APU-s gépet. Ez ugyan egy belépő szintű VGA cserénél egy kicsivel drágább mulatság, viszont minden szinten jól jár: megoldódik a szaggatás probléma, és kap egy gyors gépet is, amivel még jó ideig nem lesz gondja. Én ezt favorizálnám, főleg úgy, hogy a mostani APU-kban lévő VGA-k az említett natív VGA-t alapból alázzák.

Link to comment
Share on other sites

Tomy_007

Szevasztok

 

Nálam is hasonló gond van csak nálam még a facebook is egyre jobban akad vagy pl. Az origo.hu is elég rendesen beszagat görgetés közben...

A gép intel pentium celeron 2,4ghz 1giga ddr ram' asus 6200 n6200 videokártya.

Rendszer, windows xp sp3 frissen telepitve samsung 400gigás sata vinyora.

 

Tudom nem mai gép ez sem, ti mit javasoltok esetleg fel turbozásra? A gép már eléggé bevan határolva upgradeles esetén hardware esetén pl.csak agp slot van, nincs több szabad memória hely sem'esetleg softwares úton tudnák e javítani vmit rajta ha igen mivel vagy ez ennyit bir és kész s csere minimum valami dual procisra?

 

Köszi előre is.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Semmit se tudsz tenni, ami érdemben javítana a helyzeten. Még ha tudnál is szerezni egy erősebb processzort vagy egy videokártyát ebbe a foglalatba (nem lenne könnyű feladat amúgy), az is nettó pénzkidobás lenne. Ez egy gépmatuzsálem, és már megvételekor is meglehetősen low-end konfigurációnak számított. El kell engedni, nincs mese.

 

Mi is mostanában nyugdíjazzuk végleg a legelső kétmagos gépünket. A Pentium D processzor és az 1 GB RAM párosa sajnos már a család legráérősebb és legjámborabb tagjainál sem felel meg semmiféle sebességi kritériumnak, és az XP-n is ideje végleg túllépni.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Softwares úton max egy gép újra telepítés játszik, viszont az 1 gb ram iszonyat kevés, még az XP-nek is. Talán, ha IE-t használsz, akkor még határesetben elég, de Firefox vagy Chrome mellett édes kevés. Ezek zabálják a memóriát.

Link to comment
Share on other sites

Temporary

Firefox mellett a Flasblock kiegészítő használatát megpróbálhatod. Ez is segíthet kevés RAM esetén: http://forum.techcor...250#entry410816

Sok böngészőlap, több program párhuzamos futtatása esetén 1,256-1,512GB memória is szükséges lehet az XP-nek, a nem idegtépő működéshez. Ha jó a hűtés, lehet próbálkozni a tuning-al, de alapvetően a CPU korszerűtlensége (pl. az SSE3 hiánya) a probléma.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Az XP-ről már lassan tényleg csak múlt időben kellene beszélni. De hát vannak még régi gépek, meg van aki nem akar váltani. Céges viszonylatban is elég sok XP ketyeghet még.

Az XP memóriahasználatát azért kicsit korrigálnám, és lejjebb vinném a szükséges memória méretet hozzá.

256 MB az tényleg nagyon szűkös, örüljünk, hogy megy.

512 MB mellett már egészen el lehet lenni, a 768 MB már kezd jó lenni, és nem szükséges 1 GB-nál nagyobb hozzá. Sőt bőven elég 1 GB, ha nem akarunk extra memóriaigényes alkalmazásokat futtatni, csak irodai alkalmazások, böngészés, hasonlók.

Vagy mondjuk ne akarjunk egyszerre 30-40 Firefox lapot nyitva tartani a weboldalakkal. ;)

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ha alap, SP nélküli XP-ről beszélünk, akkor elég az 1GB ram, de SP3 mellett már kicsit szűkös, főleg ha újabb Office-t is szeretne használni. Youtubehoz meg nincs meg a megfelelő hardveres követelmény, vagyis nincs hardveres H.264 gyorsító a VGA-ban. Ehhez nagyban közrejátszik, hogy akkoriban még nem is létezett a H.264-es szabvány.

Itt már tényleg csak a gép csere segíthet, vagy a Youtube hanyagolása.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Nos, ismerősömnek végül azt tanácsoltam hogy felejtse el ezeket a gépeket. De ő az AMD -s konfighoz csak megrendelt egy 512 MB -os HD5450 -est, mert nagyon olcsón alig 6 eFt -ért tudta beszerezni. Majd beszámolok róla hogy jelentett-e valamit. Ha igen, akkor lehet hogy rendeltetek vele valamilyen AGP -s HDxxxx -et az inteles konfighoz is.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

AMDben a az 5000-s szériától, nVidianál pedig a 8000-es szériától van hardveres H.264 támogatás. Ha a VGA segít, és a másik gépbe is akar venni, akkor mindenképp ilyeneket, vagy ennél újabbat kell keresni. Bár az AGP eléggé korlátozza a kérdéskört.

Link to comment
Share on other sites

ezermester

Nem csodálom, hogy a 939-estől még csodát vár. Ha már ennyire szereti, én megkockáztatnék bele, 64 bit, kétmagos procit.

Én a 3000+ -osom cseréltem, ha jól rémlik 4200+ -ra. Ég és föld... volt, míg ki nem dől az alaplap. Na azt már nem veszek.... 20E...

 

Mellesleg most egy 3200-as kétmagos intelem van, és nekem is döcögnek a videók, de csak firefox-on.

Chrom-on, IE-n, Comodo-n, semmi gondja.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Megjött a kártya és beszereltem. A videók már nem szaggatnak, 720p -be se. Viszont az össz rendszer működése észrevehető lomhább lett. Olybá tűnik sz**ból mégse lehet várat építeni. Lehet kap még 1 GB RAM -ot, és egy Win7 -et.

 

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Adani

Más Youtube topikot nem találtam, ezért írok ide.

 

van valamilyen program vagy más mód, hogy egy csatornát kompletten menteni lehessen kb. gombnyomásra? Az összes videó letöltésével. A Youtube egyre rosszabb lesz, ezért menteném a csatornámat. Legalább a videókat, de egyesével sok száz videót összeszedni nehézkes volna. Lehetséges, hogy hamarosan költözni kell más megosztóra, ha iylen ütemben romlik a színvonal.

Link to comment
Share on other sites

payskin

A jelenlegi tragédia a G+-szal való összevonás miatt van. Őrület, mit adnak elő.

 

Egészen múlt péntekig a sima gmailes címemmel jelentkeztem be a Youtube-ba, és soha semmi problémám nem volt a videókkal: nem szakadtak meg, nem álltak le stb. Pénteken hirtelen lett egy automatikusan létrehozott G+ azonosítóm rengeteg véletlenszerű karakterrel, ha viszont az e-mail címemmel jelentkeztem be, akkor Welcome to YouTube volt, mintha sosem használtam volna korábban az oldalt.

 

Na, onnantól összedőlt mindent. Kommentek megszűntek normálisan működni, videókból az első 5-10 másodpercet játszotta csak le, aztán hiba, nem lehetett előre-hátra ugrani a videóban, nem lehetett teljes képernyőre tenni. Hajam téptem. Úgyhogy nekiálltam megszüntetni ezt a G+ azonosítót, és hosszas szenvedés után sikerült is. A csatornáim szépen visszakerültek az e-mail címes fiók alá, és minden helyre állt.

 

Ennek előzménye az lehetett, hogy jó fél éve kérdezgette már a YouTube, hogy milyen néven akarom használni: azon, ami az e.mail címemnél van megadva, vagy azon, ami a youtube fiókomban. Hát nem tök mindegy? A kettő egy "bácsi" szóban különbözött egymástól. A legutóbbi ilyen erőszakos rákérdezés pont pénteken lehetett, és valószínűleg az utóbbit választottam, aminek eredményeképpen létrejött egy G+ fiók, és bedőlt az egész, mint az ólajtó.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

@Adani: Megoldható a probléma. jDownloader kell hozzá.

Youtubeon van lehetőség, hogy kilistázd az összes videódat, ami ugye linkként is szolgál. Na ezt az oldalt behozod, jobb egér a weblapon, forráskód megjelenítése. Jelöld ki az egész kódot, és másold a vágólapra ( CTRL+ A, CTRL + C), majd másold be a jDownloaderbe, ami szépen kiszűri neked a videók linkjét, majd mehet a letöltés. :)

Link to comment
Share on other sites

Adani

Köszi ezt kipróbálom.

 

@Balázs

 

Van 14 napod visszavonni a Google+ fiókos átvariálást, de igen fél éve legalább néha feldobja ezt az ablakot, de kb. egy hete már nem is működik a kommentálás meg a lájkolás meg kb. semmi, ha nem állsz át Google+-ra. Még a legjobb az volt nálam is, hogy meghagytam a Youtube usernevemet, nem kérte ma teljes nevet, meg új fiókot, így megmaradt minden, kedvencek, listák, kommentek, videók, csak létrejött a Youtube useremhez egy G+ fiók, amire semmi szükségem nincs, és még a főoldalt is jól átvariálták, és az ajánlóban is sok hasztalan videó van meg ajánlgat kéretlenül csatornákat, amikre szerinte fel kéne iratkozzak és hiába mondom, hogy szerintem meg nem mindig újra és újra ugyanazokat tolja a képembe. Már tavaly se tetszett mikor hirtelen behozták az új felületet, de azzal még meg lehetett barátkozni hetekkel később, de mióta ez a G+-os marhaság van csak sokkal rosszabb lett, a videók akadnak, a kommentálás néha működik, néha nem, a kommentek lájkolása és a válasz szintén hol megy hol nem. A videóválasz meg teljesen eltűnt.

Link to comment
Share on other sites

payskin

És tényleg, ha hozzá akarok szólni valamihez, jön a felugró ablak. Na sebaj, akkor nem szólok hozzá... :D Elmennek a francba. NEM AKAROK G+ fiókot.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Egyszer én is véletlenül rossz helyre klikkeltem, de 14 napig vissza lehet vonni a kapcsolást. Most pedig már muszáj volt. Most még csak lájkolni és kommentelni nem tudsz, lehet, hogy holnap már videót nézni sem.

Link to comment
Share on other sites

Adani
Destroy-man' timestamp='1384273794' post='460409']

@Adani: Megoldható a probléma. jDownloader kell hozzá.

Youtubeon van lehetőség, hogy kilistázd az összes videódat, ami ugye linkként is szolgál. Na ezt az oldalt behozod, jobb egér a weblapon, forráskód megjelenítése. Jelöld ki az egész kódot, és másold a vágólapra ( CTRL+ A, CTRL + C), majd másold be a jDownloaderbe, ami szépen kiszűri neked a videók linkjét, majd mehet a letöltés. :)

 

Ez sajnos nem működik csak a html-t tölti le, a JDownloader nem egy jó program.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...