Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Candy Box

Dávid Csaba

Recommended Posts

Dávid Csaba

KGigi

Ez meg mi? :D

Dávid Csaba

Fantasy játék ASCII grafikával. Nagyon addiktív! :)

payskin

Basszus, itthon hagytam a gépet, amíg átmentem a családhoz anyák napjára, erre kiderül, hogy elfelejtettem elindítani az uTorrentet, és legreenelt (mármint a gép), pedig most aztán hegyekben állna a Candy meg Lollipop... :D

Dávid Csaba

:hmm: Egy órája azon gondolkodom, hogy a fenti mondat mit jelent, de nem sikerült rájönnöm... :upsz:

Dani991

"A franc essen belé, bekapcsolva hagytam itthon a számítógépet, miközben meglátogattam a családot anyáknapja alkalmából, azután kiderült, hogy véletlenül nem indítottam el a µTorrentet, ennek hatására a számítógép készenléti állapotba kapcsolt, pedig, ha nem így történt volna, akkor jelen pillanatban egy rahedli Candy-vel, illetve Lollipoppal rendelkeznék a Candy box nevű játékban." (Remélem, jól értelmeztem.)

Na, és ezt ismeritek? Amolyan parancssoros FPS játék.

payskin
:hmm: Egy órája azon gondolkodom, hogy a fenti mondat mit jelent, de nem sikerült rájönnöm... :upsz:

Ok, megpróbálom levezetni. Van ez az számítógépes újság, a PC World, van ennek egy weboldala, és van ott egy fórum. Ezen a fórumon gyakran megfordul egy arc, úgy hívják Dávid Csaba. Eddig megvagyunk? Szóval, Csaba május 4-én este 8:17-kor hozzászólt a Játékajánló témához: belinkelt egy weben játszható, szöveges, ASCII-artos kaland-, szerepjátékot, a Candy Boxot.

Ugyanezen fórum másik oszlopos tagja a Balázs (aki én vagyok), aki vasárnap reggel találkozott a tegnap esti bejegyzéssel, lekattintotta, és rá is kattant. Először csak candyt gyűjtött, később lett lollipop farmja is, beindult a nagyüzemi nyalókagyártás. Ám, mivel a vasárnap egybeesett az anyák napjával, a nap nagy részét családja körében volt köteles tölteni. Na de, hogy a nyalókagyár ne álljon le, itt hagyta bekapcsolva a számítógépét.

Tudva levő, hogy a mai modern számítógépek és az azokon futó operációs rendszerek az energiatakarékosság jegyében képesek arra a gonoszságra, hogy ha huzamosabb ideig nem történik semmi a gépen, akkor az operációs rendszer elküldi "aludni" a számítógépet. Ilyenkor viszont nem fut rajta semmi, pihen a komp, kikötötték. A számítógépen azonban futhatnak olyan programok, amelyek képesek ebben a cselekedetükben megakadályozni az operenciás rendszert. Ilyen program, például, az uTorrent, egy fájlmegosztó alkalmazás, amely amíg megosztó üzemmódban fut, blokkolja az számítógép altatását.

Most hogy ezt tisztáztuk, helyezzük be az utolsó darabkát a puzzle-ba: a Balázs nevű fórumtag tehát itt hagyta a számítógépét, és elment anyákkal napozni abban a tévhitben, hogy a gépén fut az uTorrent, ami majd garantálja a Candy Box című játékban a nyalókafarm zavartalan termelését órákon keresztül. Aztán hazajött, és látta, hogy totális tévedésben töltötte az elmúlt 8 órát: a gép távozását követő 30. percben elment aludni, a remélt cukorka- és nyalókahegyeknek lőttek.

Nem tudom, világos-e ez így, vagy további magyarázatot igényel? :hááát:

---

Apropó, érdemes összecsokizni a kardot? Kaptam a békától csokit. Valami csapdát sejtek...

Garono

Szerintem csak a legreenelt kifejezést nem értettük. :)

payskin

Hm, ez érdekes, mert a legreenelt nem saját találmány. :hmm:

Dávid Csaba

Igen, azt a szót nem értettem! Mert van itt a fórumon egy másik arc, akit történetesen Greene-nek hívnak... :upsz:

Nálam, Windows telepítés után, a WU kikapcsolását követően rögtön az energiagazdálkodás fejbelövése, pontosabban, alapos átalakítása van soron. Nekem ne kapcsolgasson ki, ha én nem akarom!

Én becsokoládéztam a kardot, emlékeim szerint erősebb lett tőle.

Greene

Tiltakozom! Én soha nem megyek el fél óra után aludni. :P

payskin

Igen, a legreenel kifejezésnek nincs köze Greene-hez sem. Ez még abból a korszakból van, amikor a BIOS-ok bootoláskor kiraktak egy böszme nagy "Zöldek vagyunk, energiát spórolunk" logót a képernyő jobb felső sarkába.

Greene

Ez a játék elég jóféle. Már haladgatok a farmmal szépen, csak még a harmadik dungeon nem igazán akar lemenni. Kevés az életem.

payskin

A harmadikat lenyomtam rengeteg Health pósünnel, a negyedikhez közöm nincs.

Greene

Közben nekem is meglett a harmadik. :)

A negyediknél viszont csak jönnek, csak jönnek...

Dávid Csaba

Attól kezdve (ameddig én látom) mind ilyen: csak jönnek, jönnek... :P Én most a sárkánnyal szórakozom. Valami 1000HP-ja van az aranyoskámnak. :D Addig érdemes lollipop-okat ültetni, amíg nem lesz a 100lp/sec (ha jól emlékszem 25k körül). Utána, egyelőre, nem nő a kapott lollipop-ok bónusza.

Greene

100lp/sec már megvan és a kardot is upgradeltem. A bejárat megvolt, aztán a lépcső is, most pedig a vár belseje jön.

Dávid Csaba

Egy helyen járunk. A végén ott áll Süsü! :cumizik:

Greene

Jah, megtaláltam...meg ő is engem egy laza sebzéssel. :)

Azt hiszem ide kevernem kell majd invunerability potit, meg a fegyveremet is upgradelni kell.

Dávid Csaba

Meg néhány teleport tekercs és sok HP potion. ;) A kezemben egy Sword of Life (LVL5).

Greene

Nekem is életlopós fegyóm van, level6-os és egy páncél is esett.

Dávid Csaba

Szerintem a loot ugyanaz mindenkinél: páncélom, sipkám, gyűrűm, csizmám, konverterem és üstöm nekem is van, meg ahogy elnézem a képmentéseket a neten, másnak is. A fegyverben lehet különbség, meg a legyártott italokban, vásárolt tekercsekben.

Greene

loot=zsákmány

payskin
Addig érdemes lollipop-okat ültetni, amíg nem lesz a 100lp/sec (ha jól emlékszem 25k körül).

17400. Onnan tudom, hogy most estem haza, és már előre dörzsöltem a tenyerem, hogy az egész nap összegyűjtött cuccból mi mindent fogok csinálni, de már megint nincs egész nap összegyűjtött cucc. :( Sőt, a játék szerint az utolsó mentésben alig van 100K nyalókám, és a harmadik pályát sem győztem még le. Ehhez képest reggel úgy mentem el dolgozni, hogy nyomtam egy Save gombot... :hááát: Csöppet elment a kedvem.

Dávid Csaba

Ilyet, eddig, nem tapasztaltam és nem hallottam. Azt már igen, hogy előfordulhatnak különbségek a böngészők miatt, de hogy egy mentett állás elvesszen... Igaz, általában 2-3 alkalommal is mentek, mielőtt kikapcsolom a gépet. Lehet, találtál egy bugot, ami nem öröm, ellenben bosszúság.

---

:hmm: Most töltöttem vissza a tegnap délutáni állást. Tuti, hogy nem 0 candy-m volt. Kevés volt, de nem 0. :S Minden más rendben van.

---

Mentettem, kiléptem, vártam, visszaléptem, mentett állás rendben. Mégis 0 candy-m lett volna? Elképzelhető... Tegnap HP-ba toltam az összeset, lehet, pont akkor nyomtam az utolsó mentést...