hmolnarj 11 Share Posted April 30, 2013 --> Kívül-belül megújult a PC World. Friss lapszámunkban egymásnak eresztettük a legnépszerűbb cloud tárhelyeket, a hazánkban kapható zsebroutereket, illetve gépet is fejlesztettünk 40 ezer forintból. Teljes verziónk az Ashampoo Music Studio, plusz a Sticky Passworld jelszó- és űrlapmenedzsere Link to comment Share on other sites More sharing options...
vjanos 0 Share Posted April 30, 2013 Digitális verzió még nincs, de papír alapú már van. Érdekes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petzolkri 7 Share Posted May 1, 2013 Tegnap megjött nekem is a magazin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisztian67 0 Share Posted May 1, 2013 Amúgy mi a két op rendszer ami a lemezen van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted May 1, 2013 Az egyik bizonyára az új Ubuntu 13.04. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petzolkri 7 Share Posted May 1, 2013 Tetszik a magazin új dizájnja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 15 Share Posted May 1, 2013 Nekem is tetszik, csak egy picit zsúfolt a borító. Én már rá se írnám, hogy a teljes verziós program egy random Ashampoo termék, mert mindig az. Link to comment Share on other sites More sharing options...
molnid 0 Share Posted May 1, 2013 Én a teljes verzió mappában a stickypass program free verzióját kaptam. Kulcsot viszont sehol nem találok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
balambér 0 Share Posted May 1, 2013 Én is a teljes verzió mappában a stickypass program free verzióját kaptam. Kulcsot viszont sehol nem találok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmolnarj 11 Author Share Posted May 2, 2013 Én is a teljes verzió mappában a stickypass program free verzióját kaptam. Kulcsot viszont sehol nem találok. A kód: PCWRHU-754F28-2A5065-21560E Amúgy mi a két op rendszer ami a lemezen van? Ubuntu és Puppy Linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
balambér 0 Share Posted May 2, 2013 "The license key is invalid" (pedig ctrl+C-vel csináltam) További ötlet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
molnid 0 Share Posted May 2, 2013 nekem sem fogadja el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmolnarj 11 Author Share Posted May 2, 2013 Egy kis türelmet kérünk, felvettük a kapcsolatot a Sticky Password képviselőivel a problémát illetően. A kód az, amit tőlük kaptunk Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmolnarj 11 Author Share Posted May 2, 2013 A fenti kódot itt kell megadni: http://www.stickypassword.com/coupon, majd e-mailben érkezik a licenckulcs Link to comment Share on other sites More sharing options...
molnid 0 Share Posted May 2, 2013 szuper! köszönöm!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 6, 2013 Sziasztok! Tetszik az új design. Főleg a betűtípus. Úgy tapasztaltam, hogy jobban olvasható tableten, mint a korábbi. A "Monitor kontra tévé" cikknél a Samsung T24C370-es modellnél a következő mondat szerepel: "A monitortévé rendelkezik common interfésszel, így ha a CI-modult betoltuk, máris megkezdhetjük a tévézést." (30. oldal). Számomra ez úgy tűnik, hogy a TV csak akkor működik TV-ként, ha van benne CI-modul. Ez csak a kódolt földfelszíni adásokhoz, vagy kábeltévéhez szükséges - ahol ez megengedett. Holott a DVB-T-nél elérhetőek ingyes csatonák, amihez nem szükséges a CI-modul, és kábeltévénél is sajnos nem mindenhol elérhető ilyen használat. Én ezt egy kicsit félreérthetőnek tartottam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petzolkri 7 Share Posted May 15, 2013 Érdekes a magazin, jó ez a visszajelző rendszer is, így legalább aktívabb véleményt lehet mondani a cikkekről. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzoZo 0 Share Posted May 23, 2013 Elégedett vagyok a májusi lapszámmal, mindössze két észrevételem van: 1) "Így működik a routered tökéletesen" c. cikkben szó van arról, hogy ne hagyjuk, hogy más is használja az internetet. Nem örülök ennek a filozófiának, ugyanis a korlátlan internetcsomaggal a megosztó semmit nem veszít, ellenben szivességbankba tesz. Ha egy ismerősöd nálad jár, hadd használja a netedet (drága mobilnet helyett), majd, ha te jársz máshol, akkor neked is lesz hozzáférésed. Természetesen ilyenkor használni kell a VPN-t. A routeren -már ha van- vendég mód, akkor azt érdemes használni, a sávszélesség 10%-át megosztani. Nem értek egyet azzal, hogy más bűncselekményéért az előfizető felelősségre vonható. "Tettes az, aki a bűncselekmény törvényi tényállását megvalósítja." Hasonlóképpen az internetszolgáltató sem felel. Más példákat is említhetnék, ahol megvalósul a bűncselekmény, de az eszköz előállítója/szolgáltatója nem felel (nincs objektív felelősség). 2) "A korlátlan tárhely" cikk táblázatában 10 szolgáltató van, egyet lapozva még 4 szolgáltatóról is szó esik. Jó lett volna legalább a táblázatba beletenni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 15 Share Posted May 23, 2013 Idegeneket soha nem szabad hagyni felcsatlakozni a hálózatunkra. Ismerősöket is csak úgy ha tudjuk mit csinál. Elég kellemetlen, amikor a rendőrség megkeres mint előfizetőt, hogy bűncselekményt követtek el az ip-dről. Aztán lehet bizonygatni, hogy nem is te voltál az. Épeszű ember az ilyet elkerüli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted May 23, 2013 Bár már nem a gyári FW-t használom a routeremen, de azon éppenséggel volt vendég mód. Igaz nem ingyenes, hanem fizetős, de volt. És akadt olyan is, aki 1 napra befizetett. Akkor vettem észre, hogy használták, amikor bejelentkeztem a készülék gyártó oldalára (ő naplózza, hogy lett használva, de azt, hogy mikor és ki használta már nem). Innentől kezdve bizonyított, hogy használta valaki a hálózatot rajtam kívül is. Bár arra kíváncsi lennék, hogy milyen levélváltást folytatna a magyar hatóság a spanyolokkal (ők szolgáltatják a fizetős felületet, illetve gyártják a routert). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted May 23, 2013 Fizetős? Mármint ki fizet és kinek, ha valaki használja vendég-módban a routered? Meg hogyan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted May 23, 2013 Nem értek egyet azzal, hogy más bűncselekményéért az előfizető felelősségre vonható. "Tettes az, aki a bűncselekmény törvényi tényállását megvalósítja." Hasonlóképpen az internetszolgáltató sem felel. Más példákat is említhetnék, ahol megvalósul a bűncselekmény, de az eszköz előállítója/szolgáltatója nem felel (nincs objektív felelősség) Mi is vitatjuk, de a dolog úgy kezdődik, hogy egyszer csak csengetnek, jó napot kívánnak és közlik: "Most elvisszük a gépét, a routerét és minden adathordozóját. Majd értesítjük, hogy tanú lett vagy gyanúsított." Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted May 23, 2013 @Garono: A gyári FW 2 SSID-t tartalmaz (az eszköz egyébként max 3 SSID-t tud kiszolgálni). Az egyik SSID a privát hozzáférést biztosítja, jelszóval védve, de természetesen mac szűrés is párosítható hozzá. A másik SSID egy nyilvános, jelszó nélküli kapcsolatot biztosít. Ha viszont innen meg akarsz nyitni egy weblapot, akkor átugrik egy olyan weblapra, ami közli veled a tarifákat. 1 napra fizethetsz sms és bankkártyával is, hosszabb időre pedig csak bankkártyával. Tulajdonképpen egy előfizetést kell vásárolnod. Magát az oldalt a router gyártója üzemelteti, a pénz is oda fut be. A router be van regisztrálva a gyártóhoz, így tudja azonosítani, hogy honnan fizettek (melyik készülékről). Ez azért fontos, mert ha összegyűlik a router ára a számlán, akkor azt visszautalják neked (családi házas környezetben nálunk ez esélytelen, de nem is ezért vettem ezt a routert). Maga az előfizetés pedig bármely más, ugyanilyen márkájú routeren is használható. Ha pl. neked is ilyen routered van, mint az enyém, és valaki előfizet nálam, akkor annak az előfizetésnek a lejártáig használhatja a te szabad hozzáférésedet is. Viszont te, mint router tulajdonos, örökös premium tagságot kapsz, vagyis a vásárláskor használt jelszó / email párossal simán be tudsz jelentkezni, és használhatod a szabad SSID-n keresztül, ingyenesen. Egyébként a Fonera routerről van szó, jelen esetben egy 2.0N-es változatról, de a fentebbi ismertető az összes Fonerara igaz. Ez a router pont az ilyen HotSpot megoldások miatt lett kitalálva. ui.: Van lehetőséged 5 fiók létrehozására is, amivel a szabad SSID-re lehet csatlakozni, úgyszintén ingyen. Ezeket a hozzáféréseket nem a routeren, hanem a gyártó weblapján, bejelentkezés után, a router kezelésében találod meg (csak akkor elérhető az oldal, ha már vásároltál ilyen routert a gyártótól; vagyis ha nem használtan vetted a készüléket). Link to comment Share on other sites More sharing options...
1933 8 Share Posted May 24, 2013 Hahó mindenki! Jééééééééé! Észre se vettem! Fel sem tűnt, hogy megváltozott a stílusa a lapnak, most hogy elővettem a fórumot olvasva, mélyen elszégyelltem magam, hogy nem reagáltam rá azonnal. Mea culpa, maxima culpa! Naponta olvasom pedig, mert van mit! Köszönjük szépen! No nem azért, hogy csökkentsem figyelmetlenségemet, de tényleg azért nem tűnt fel, mert már szinte megszokott dolog az, hogy szép és jó a lap nívója. Olyan jó kézbe venni és olvasni! Ami meg nem az az igazi, csak az tűnik fel az embernek. Mindig van valami új a nap alatt! No ezért is érdemes ide benézni! Ez a szabad WIFI-s hozzáférés a routerhez és fizetési módszer nekem is új. Persze ez a CANYON WF514M még nem tud ilyen "hasznot hajtó" tevékenységet folytatni. Nálam le volt tiltva a hozzáférés, de mióta a családban van csak WIFI-vel Internethez csatlakozó eszköz, azóta be van kapcsolva a lehetőség, ráadásul minden rendszerem Linuxos és ha mégis használok Windows rendszert valamiért (rack-ben dugaszolhato HDD-vel), akkor a gépen a tűzfalnál letiltom az Internet forgalmat oda-vissza. A WIFI-nél a routerben részben Mac szűrést és a fix IP cím mellett, jelszavas védelmet is beállítottam. Erről jut eszembe, hogy a napokban az Ubuntu-val használt Skype (éppen ki akartam szállni egy beszélgetésből) úgy lefagyott, hogy nem lehetett leállítani és a Rendszer monitor azt jelezte, hogy a kétmagos processzor egyik magja 100%-on működik, míg a másik mag csak mintegy 1,6%-osan volt igénybe véve. A gép leállítási parancsra (egy másik munkaterületen) azt írta ki, hogy nem állítható le a gép, mert egy program még fut és dolgozik. Persze a Reset-gomb azért hatásos volt! Azóta sem tudom, hogy ez mitől volt, mert akivel beszélgettem nem alkalmaztunk fájlátvitelt. Valahol azt olvastam, hogy már a Skype is a vírusgyártók látókörébe került! Jó lenne erről is egy cikket olvasni a PCWorld-ben! Nagyon érdekes az is, hogy a Windows-on futó Skype-ot használó partnereim egy része olyan olyan üzeneteket küld egymásnak, hogy a profilom képe valóban az-e, amelyiket a http://www.......html.....%krix-krax% weblap mutat. Olyan üzeneteket kapok a partnereimtől is, hogy tudok-e róla, mert ez egy vírust helyez el a gépükön és már kiirtották (vagy nem tudták kiirtani még), de vigyázzak, mert ez egy vírus hordozó. Érdekes, hogy nekem soha ilyen szövegű üzenet soha sem jött, de tőlem sem ment ki, mert nem mindenki kapta meg partnereim közül, főleg azok nem, akiket már rábeszéltem, hogy használjanak inkább Ubuntu-t, vagy Linux Mint-et, stb. a Windows helyett. Nálam meg csak egyetlen cserélhető HDD-n van Windows-os Skype oktatási segédletként. Az is egy furcsaság, hogy nem Linuxos partnereimmel való csevegés során, hol nem indul el az egyébként kiváló videó kapcsolat, nem is lehet bekapcsolni a beépített kamerát, meg bizonyos időzített szétkapcsolások jönnek létre. 3 mp, 15 mp után a kapcsolat megszakad. A partner nem is tud róla, de a gépe automatikusan visszahív a megszakadás után, én meg nem is tudom újrahívni a megszakadt partnert. Mindez eltűnik, ha én is az új Windows stílusú Skype-ot telepítem fel, amit azért utálok, mert egy kezelhetetlen, megváltozhatatlan fekete hátteret hoz létre a képernyőn a kapcsolat létrejötte után, ahol a videó mozgókép megjelenik. Nem értem, hogy miért tetszik sokaknak az a rengeteg fekete szín a képernyőn, az olvashatatlan sötétkék, sötétbarna, sötétlila feliratokkal? Ha valaki színházba megy, akkor természetes az ünnepélyes sötét öltöny, a fekete limuzin, de ne soroljam tovább! De egy számítógépes programban? Ott a monitor káva és a számítógép ház is fekete a divat miatt. De ki az az ostoba ember, aki a bútorainak és a falnak is fekete színt választ????? Mondjuk egy íróasztal egy magam korú öregúrnak a könyvtárszobában még érthető lehet a mahagóni miatt, de egy fiatalembernek, aki vidám és szereti a fiatalos színeket. Na ne marháskodjunk! No, a könyvespolc is lehet fekete, DE, a könyvek benne lehetnek színesek is, úgy könnyebben megtalálhatók azok, amiket keresünk. Nem? Sajnos ezt a Cannonical-nál sem veszik figyelembe (lásd az újabb Ubuntu alapszínek). Alázatos hívük! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petzolkri 7 Share Posted June 2, 2013 Skype-os fagyás ubuntu/windows rendszeren engem is érdekelne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts