Castor_Troy Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Sziasztok! A következő problémám lenne: Mikor bekapcsolom a számítógépet, minden ventillátor felpörög (chipset, processzor, videókártya, táp....), viszont se kép, sem BIOS hangjel nem következik. A videókártya jól van csatlakoztatva. Kipróbáltam a másik gépemben lévő videókártyával. A csere videókártyának meg már a ventillátora sem indult be. (Ez a videókártya tökéletesen működik a másik gépemben). Ellenőriztem a tápcsatlakozókat, rá van kötve az alaplapra a kis 4 tüskés csatlakozó is. A videókártya nem igényel táp csatlakozót. Egy Asus A8N-SLI alaplapom, a számítógépben egy 300W-os táp van, Próbáltam törölni a CMOS beállításokat a jumperrel, kivettem az óraelemet, de semmi eredménye. Próbáltam azt, is hogy csak a videókártya, meg egy szál RAM van az alaplapon. De semmi változás. Mit gondoltok mi lehet a gond? Alaplap kuka? Ez a gép korábban működött, szóval az nem lehet, hogy a táp nem elég erős.
Castor_Troy Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Szia! Enermax 300W-os táp van a szóban forgó összeállításban, de van egy másik, azzal is kipróbálom, és megírom mit tapasztaltam.
Castor_Troy Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Szia! Kipróbáltam egy másik táppal is. Azzal is ugyanaz a helyzet. Ventillátorok forognak, nincs hangjelzés, nincs BIOS.
Castor_Troy Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Éreztem Szerinted javítható házilag, vagy selejt? Úgy értem mik lehetnek ilyenkor a hiba okozói? Hátha valamit figyelmen hívül hagytam. Még a processzorra gyanakszom, hogy az lett hibás, vagy halálozott el. De ezt az elméletet nem tudom tesztelni sajnos.
nagyjani Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Én azért még kivenném a házból és azon kívül összedugdosva megnézném, mert a házak is okozhatnak gondot. A bekapcsolást sem a házzal végezd!!!
Castor_Troy Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 Szia!. Megróbáltam, így is, de semmi változás (Kicsit más: amúgy nem tudja valaki, hogy miért változhatott meg a téma címe "Szám" -ra? Erdetileg beszédesebb nevet adtam meg).
KGigi Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Valami gondja van a fórummotornak a hosszú í-vel, ezért ott eltöri a címeket. Iszonyat idegesítő.
Recommended Posts