Castor_Troy 0 Share Posted April 12, 2013 Sziasztok! A következő problémám lenne: Mikor bekapcsolom a számítógépet, minden ventillátor felpörög (chipset, processzor, videókártya, táp....), viszont se kép, sem BIOS hangjel nem következik. A videókártya jól van csatlakoztatva. Kipróbáltam a másik gépemben lévő videókártyával. A csere videókártyának meg már a ventillátora sem indult be. (Ez a videókártya tökéletesen működik a másik gépemben). Ellenőriztem a tápcsatlakozókat, rá van kötve az alaplapra a kis 4 tüskés csatlakozó is. A videókártya nem igényel táp csatlakozót. Egy Asus A8N-SLI alaplapom, a számítógépben egy 300W-os táp van, Próbáltam törölni a CMOS beállításokat a jumperrel, kivettem az óraelemet, de semmi eredménye. Próbáltam azt, is hogy csak a videókártya, meg egy szál RAM van az alaplapon. De semmi változás. Mit gondoltok mi lehet a gond? Alaplap kuka? Ez a gép korábban működött, szóval az nem lehet, hogy a táp nem elég erős. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted April 12, 2013 Táp kuka valószínűbb szokott lenni. Pontosan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castor_Troy 0 Author Share Posted April 12, 2013 Szia! Enermax 300W-os táp van a szóban forgó összeállításban, de van egy másik, azzal is kipróbálom, és megírom mit tapasztaltam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castor_Troy 0 Author Share Posted April 12, 2013 Szia! Kipróbáltam egy másik táppal is. Azzal is ugyanaz a helyzet. Ventillátorok forognak, nincs hangjelzés, nincs BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted April 12, 2013 Akkor ez alaplap hiba lesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castor_Troy 0 Author Share Posted April 12, 2013 Éreztem Szerinted javítható házilag, vagy selejt? Úgy értem mik lehetnek ilyenkor a hiba okozói? Hátha valamit figyelmen hívül hagytam. Még a processzorra gyanakszom, hogy az lett hibás, vagy halálozott el. De ezt az elméletet nem tudom tesztelni sajnos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted April 12, 2013 Én azért még kivenném a házból és azon kívül összedugdosva megnézném, mert a házak is okozhatnak gondot. A bekapcsolást sem a házzal végezd!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castor_Troy 0 Author Share Posted April 13, 2013 Szia!. Megróbáltam, így is, de semmi változás (Kicsit más: amúgy nem tudja valaki, hogy miért változhatott meg a téma címe "Szám" -ra? Erdetileg beszédesebb nevet adtam meg). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted April 13, 2013 Valami gondja van a fórummotornak a hosszú í-vel, ezért ott eltöri a címeket. Iszonyat idegesítő. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts