Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ez bele megy ?

djhatvani

Recommended Posts

Posted

A két foglalat fizikailag ugyan azonos, de szerintem nem fog működni.

Posted

Mért nem működne ?

Ha beleteszem mi történhet ?

Posted

Mert az alaplap a leírás szerint nem támogatja. Nem tudom, mi történhet, ha kipróbálod. Valószínűleg egyszerűen csak nem működne, de nem ígérem, hogy nem megy tönkre valamelyik alkatrész.

Posted

Elvileg ez a processzor Duo csak valamiért a weboldalán nem azt írja.

Posted

Te is Pentium 4-et írtál. Márpedig a legrégebbi család, amit ez az alaplap támogat, a Pentium Dual Core.

Posted

Nem tudom mi legyen most, mert teljesen tönkrement a processzor foglalat abban az alaplapban amiben volt azok a kis valamik közül pár elhajlott.

És szerintem már nem nagyon lehet találni olyan Intel alaplapot.

Posted

Újonnan biztosan nehézkes. De szétnézhetsz pl. a Prohardver apróhirdetés-oldalán.

Posted

Mert az alaplap a leírás szerint nem támogatja.

"775 Pentium 4 521 Prescott 2.80GHz 800MHz 1MB P1.30"

Posted

Ezt hol találtad? A specifikációknál nincs ott. És a foglalat jelölése is eltérő.

Szerk.

És a támogatott CPU listában tényleg ott van. Hát akkor legyen, egy próbát megér.

Posted

Megpróbáltam belemegy egy a gond, hogy nagyon melegedik.

Ezek után úgy döntöttem, hogy veszek új alaplapot és új procit.

Ilyenekre gondoltam:

Processzor: AMD Sempron 145 processzor

Alaplap: Asrock 960GM-GS3 FX

Szerintetek jó választás ?

Csak internetezésre lenne meg esetleg régebbi játékokra.

[OP]Destroy-man
Posted

Ez a sempron csak 1 magos, a mostani windowsokhoz meg nemárt a 2 mag. Nagyon sokat dob a teljesítményen. Ha egy kicsivel többet tudsz rááldozni, akkor a legkisebb FM2-es proci + alaplap párossal is jobban jársz. Ráadásul még CPU-ba épített VGA-d is lesz, nem kell külön venned azt is. Netezésre bőven elég a VGA teljesítménye.

Posted

Az igazság az, hogy csak 20ezer forintom van rá.

[OP]Destroy-man
Posted

És ha eladnád az alaplapot és a procit? Vagy azzal is számoltál már? Igazándiból egy alap APU-s lap + proci 24-25 ezer körül jönne ki. Ha van rá 20e Ft-od, akkor azt a 4-5 ezret simán meg tudod keresni, sőt még többet is kaphatsz érte. A kettőt együtt 10-12-ért simán elvinnék szerintem. ;) És így mindenki jól jár.

Posted

A procit tudom csak eladni sajnos, mert a lap benne van az itthoni szerverbe ami kell. :)

De viszont nem tudom, hogy sokan keresnék-e de van 2db Samsung 512Mb-os DDR2 ram és 1Gb Kingmax DDR2 meg van benne egy tápegység mert ugye ez fektetett gép még ami tönkrement és valaki nem tudom keres-e az országba még Fujitsu Simens Esprimo géphez tápegységet, érdemes-e az eladásukkal foglalkozni ?

Sőt van benne faja rendszerhűtő is meg talán még a gépházat is ellehetne passzolni.

Őket néáztem ki magamnak:

Alaplap: http://www.pcx.hu/termek/asrock-fm2a55m-dgs-alaplap-115524

Processzor: http://www.pcx.hu/termek/amd-a4-5300-processzor-111581

Posted

Köszönöm szépen segítséged. :)

Meg próbálom eladni a cuccokat és meglátjuk mi lesz. :)

Egyébként amit linkeltem procit meg alaplapot az kompatibilis egymással ?

Posted

Igen, kompatibilisek. Ha nem kell HDMI port, az ASRock jó választás. Ha kell, akkor az MSI játszik körülbelül ugyanennyiért, igaz, azon csak 4 SATA port van, viszont +1 év garanciával árulják.

Posted

Nekem ugyan nem kell HDMI meg egyébként az ASRock-ban nagyon bízom. Biztos az MSI is jó, de nem akarok most próbálgatni.

Egyébként elvileg minden lapon van rendszerhűtő csatlakozó ugye ?

Mert az nekem fontos lenne.

Posted

:igen:, mindegyiken van.

Ezen az ASRock-on is van:

- 1 x CPU Fan connector (4-pin)

- 1 x Chassis Fan connector (4-pin)

- 1 x Power Fan connector (3-pin)

Posted

Köszönöm szépen a segítséged. Én ezekhez a csatlakozókhoz méh szőke vagyok.

Posted

A CPU-sra kötöd a processzorhűtőt, a másik kettőre meg a házhűtőket csatlakoztathatod. Vagy ha elosztós ventilátorod van, akár kettő is mehet egy csatlakozóra.

Posted

Még annyit, hogy 2400MHz ram megy bele, de ugye az nem baj, ha 1333MHz ramot teszek bele ?

Posted

Az a maximum. Az 1333MHz így OK.

[OP]Destroy-man
Posted

A 2400MHz-et egyébként is csak kevés esetben lehet elérni, nagy szerencse kell hozzá, ugyanis az már erősen OC. Az AMD natívan 1866MHz-en üzemel, tehát tuning nélkül ennyit bír. Rakhatsz bele kisebbet is, de az lassítja a GPU-t APU esetén. Nagyobat meg nincs értelme, mert a GPU úgy sem fogja tudni kihasználni.