Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Elnézést a furcsa téma meghatározásra, ezt jobb inkább kifejteni bővebben.

Mai nap szembesültem a hibával a munkahelyemen. Igazából nem is tudom, hibának mondjam-e, nekem nem jelentené azt, de a kollégámnak igen.

Szóval: Egy integrált atira d-sub elosztóval csatlakozik egy samsung monitor, illetve egy epson projektor.

Amikor rácsatlakoztatjuk a projektort az elosztóra, akkor a projektor, és a monitor fényereje is csökken kicsit. Nem mondanám zavarónak, de érdekelne, vajon találkozott-e már valaki hasonlóval, és egyáltalán miért csinálja most ezt.

Korábban nem csinált ilyet, én talán az elosztókábelra gyanakodnék. Az igazat megvallva, fogalmam sincs. Mindenesetre egy kábelcserét megnézek.

Vélemény?

[OP]Destroy-man
Posted

Gondolom, sima passzív elosztóról van szó. Mivel a D-SUB-on analóg jel megy, ami osztás után egyértelműen csökken(het), így ez okozza a problémát. Analóg jelet érdemes megfelelő készülékkel szétosztani, nem sima kábellel. De ha ragaszkosz a kábelhez, akkor mindenképp érdemes minőségi kábelt keresni. Erenként földelt, 24 karátos aranyozott csatlakozóval. Ha a VGA elég jó minőségű jelet ad, akkor nem lesz gond vele.

Posted

Értem. Erre én is gondoltam egy kósza gondolat erejéig, de akkor korábban miért nem jelentkezett a probléma?

Mindenesetre megnézem. Köszönöm!