beresa500 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Sziasztok! Nemrég vettem használtan egy Toshiba Satellite Pro U400-as laptopot (Win 7, legfrissebb update-tel), melynél egymás után 2 probléma jelentkezett, a 2.-ra keresek most megoldást, hátha tudtok segíteni. 1. A gép teljesen alap működés mellett is változó időközönként kékhalállal kikapcsolt, a kék képernyő kb. 2-3 mp-ig volt látható, ennyi idő alatt annyit tudtam kihámozni belőle, hogy egy BIOS update-et javasol megoldásként. A update-tel tökéletesen működött, extrém igénybevétel mellett sem melegedett túl, büszke is voltam magamra, hogy meg tudtam oldani a problémát. 2. Erre 1-2 hétre újabb "tünetek" jöttek elő. A tálca automatikusan eltűnt minden teljes képernyős programnál (nem a tálca zárolásával van a gond), ami még nem is lenne nagy baj, de a gép nem is kapcsol ki! Egész pontosan a "leállítás" parancsra semmit nem reagál, mintha rá sem kattoltam volna. A gépet újra lehet indítani és ki is lehet belőle jelentkezni valamint hibernálni is lehet, szóval csak a kikapcsolással van probléma. Ami érdekes még, hogy a kikapcsoló gomb bármilyen hosszú lenyomása sem eredményezi a kikapcsolást.. Viszont a "kékhalálos leállás" probléma megszűnt Újabb BIOS frissítéssel ez a probléma is megoldódik, majd 4-5 bekapcsolás múlva újra előjön. A probléma inkább érdekes, mint fontos, de ha tudnátok valami megoldást, azt szívesen fogadnám
nagyjani Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 A toshiba oldaláról letöltöttél minden energiagazdálkodással kapcsolatos drivert, + chipset drivert? Ezek mindenképpen kellenek laptopnál, mert az nem asztaliként kezel több dolgot sem ami ezzel kapcsolatos! Merevlemezt azért meg kellene nézni legalább hdsentinel-el, meg egy memtest-et lefuttatni.
beresa500 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 http://kepfeltoltes.hu/121128/tosh1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/121128/tosh2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ezek közül melyikeket tartanád érdemesnek felrakni? A teszteket pedig le fogom futtatni, köszi.
KGigi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Mindenből tedd fel a legújabbat, ami passzol a gépedhez.
nagyjani Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 A chipset, és az intel storage driver mindenképpen kellene. A biosba le kellene ellenőrízni a merevlemez átviteli módját. A legjobb az ahci, de lehet, hogy az adott lemez csak ide módban megy rendesen, bár ha telepítve ahci módban volt, akkor jónak kell lennie, bár csak akkor ha partíció törlés is volt telepítés előtt. Ha semmi nem jön össze, akkor a friss telepítést ahci módban partíciót törölve kell elindítani, majd a drivereket a "chipset, intel storage, vga, utána mindegy" sorrendben felrakni.
beresa500 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Nos hát feltettem a chipset és a storage drivert, de a probléma igazából már a chipset után megoldódott. A vinyó AHCI-ban megy, azt is megnéztem, meg a biztonság kedvéért akkor már megnéztem HD sentinellel és memtest-el is a gépet, semmi gond ilyen téren Mivel a probléma anno a BIOS update újra futtatásával is megoldódott, de csak egy időre, ezért nem kiabálnám el a sikert, mindenesetre köszönöm az ötleteket!
Recommended Posts