BraZbZax 0 Share Posted November 19, 2012 Sziasztok! Mivel a régi, PATA csatlakozós dvd íróm már elég sok lemezt rontott, vettem egy új dvd írót, ami már SATA csatlakozós. Az új író azonban csak nagyon lassan olvas (kb. 2.8x) és ír (kb. 1.6x). A probléma az, hogy a vezérlő szerint csak PIO modban működik, hiába állítottam be a DMA módot. Az alaplap VIA P4VM800, két PATA és két SATA csatlakozóval, a merevlemez SAMSUNG SP0822N a PATA1-en, a DVD író Samsung SH-222BB Firmware SB01, a SATA 2-re van bekötve jelenleg. Az alaplap és az író támogatja a DMA módot, sőt a BIOS fel is ismeri, hogy ULTRA DM5-ös sebeségű. Próbáltam több SATA kábelt, illetve kipróbáltam, hogy a merevlemezt és az írót is más csatlakozóhoz teszem (4 variáció), de semmi változás. A BIOS-ba is próbáltam mindenféle beállítást, a BIOS-nak mind tetszett, az XP-nek egyik sem. Beállítottam a device managerben, hogy DMA mode, ha lehetséges, újraindítás, de semmi. Leszedtem az összes vezérlőt az IDE controller alól, a windows újraindítás után az új vezérlők települtek, újabb újraindítás, minden marad a régiben. Felraktam újra az alapi drivereket, sőt a legfrissebb VIA Hiperion Pro drivereket is, de ugyanaz. Megpróbálkoztam ezzel a registry hackkel: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControl Class{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}00x 0000, 0001, 0002, 0003 ... alól töröltem ezeket kulcsokat: MasterIdDataChecksum SlaveIdDataChecksum ez sem segített. Pedig szerintem működnie kellene hardver szempontjából mindennek, mert a Kprobe2 nevű tesztprogram viszont 8-16 szoros sebességgel elvégezte a tesztet a teljes lemezen. Talán az nem használja a windowsos vezérlőket? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted November 19, 2012 Próbáltad másik kábellel? Ugye sárga, és nem rózsaszín SATA kábel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BraZbZax 0 Author Share Posted November 19, 2012 Az íróhoz vettem egy fekete SATA kábelt, azzal is próbáltam, de az alaplaphoz is adtak egy SATA kábelt, az piros színű, azzal sem jó. Ez az új kábel: http://www.digitaltr...ta_s60bii-38558 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts