Dreaman Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Sziasztok! A cégnél egy HP P2015N lézernyomtatóval volt nemrég gondunk, az egyik bekapcsolásnál elszállt a hálózati része, diagnosztika és USB portos nyomtatás ment, ping-re semmi válasz, led sem égett. Szakszervizben javították (tényleg az a panel ment tönkre), visszahoztam, mûködik. A mai nap a kolléga egy sima szöveges pdf-et akart nyomtatni, és az elsõ oldalát ez a nyomtató nem tudta értelmezni, a többi viszont hibátlan lett. Sajnos nem fotóztam le a nyomtatot, de hamarosan pótlom: messzirõl ránézve már rávágtam, hogy "ó hát a fényhenger a rossz, új toner kell" (szigorúan utángyártott tonereket használnak), aztán közelebbrõl nézve mégsem fényhenger hiba: a vízszintes csíkok nem ilyen maszatszerûen jelentkeztek, hanem soronként, ahol a betûknek lenniük kell, szép, egybefüggõ kontrasztos fekete sávokat hagyott, melyekben itt-ott kivehetõ volt egy szintén éles kontúrú "õ" betû. A lap alján volt egy képként beillesztett aláírás, az viszont tökéletes, éppúgy, mint a többi szöveges oldal. Másik 3 nyomtatón ugyanez a pdf hibátlan. Megnéztem online és offline shareware pdf repair vackokkal, a pdf fájl hibamentes. Másik (új) tonerrel ugyanez a hiba, de csak ennél a pdf-nél. Nyomtattam tesztoldalakat, word doksikat, képeket, reseteltem a nyomtatót, hengertisztítást is kértem, de ugyanez a hiba. Másik géprõl ugyanúgy csak ennél a pdf-nél van a hiba, a többi oldal jó. Találkoztatok már ilyennel? (A nyomtató LAN-on csatlakozik (2 switchen keresztül), a driver a HP honlapjáról szedett már bevált verziójú, kábel nincs megtörve.) Hibás lenne a pdf? (PDF Creaort 1.1-el készült, és senkinek semmi baja vele, sem Adobe Reader-en, sem Sumatra PDF-el, de nálam Foxit Reader-rel sem..)
[OP]Destroy-man Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 A lézer nyomtatók a szövegeket átalakítja a saját maga használt betûkészletre, és azzal nyomtat. Valószínûleg konverziós hiba lehet. Próbáld meg az elsõ oldalt elmenteni képként (pl. jpg), és azt kinyomtatni. Ha így jó, akkor az elsõ oldalon van valami, amivel a nyomtató nem birkózik meg. JPG-be való mentést az Adobe Reader tudja.
arpsoft Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Milyen szoftverrel jeleníted meg a pdf-et? Adobe Reader, Foxit, stb.
Dreaman Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Adobe Reader volt mindkét gépen, amivel ezen a nyomtatón próbáltam. A saját gépemen Foxit, Adobe, Sumatra is van, és mindegyikkel jó volt 3 hálózatos multi lézeren, és 1 tintasugarason is. Köszönöm a gyors válaszokat!
Recommended Posts