Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HP P2015


Dreaman

Recommended Posts

Dreaman

Sziasztok!

 

A cégnél egy HP P2015N lézernyomtatóval volt nemrég gondunk, az egyik bekapcsolásnál elszállt a hálózati része, diagnosztika és USB portos nyomtatás ment, ping-re semmi válasz, led sem égett. Szakszervizben javították (tényleg az a panel ment tönkre), visszahoztam, mûködik. A mai nap a kolléga egy sima szöveges pdf-et akart nyomtatni, és az elsõ oldalát ez a nyomtató nem tudta értelmezni, a többi viszont hibátlan lett. Sajnos nem fotóztam le a nyomtatot, de hamarosan pótlom: messzirõl ránézve már rávágtam, hogy "ó hát a fényhenger a rossz, új toner kell" (szigorúan utángyártott tonereket használnak), aztán közelebbrõl nézve mégsem fényhenger hiba: a vízszintes csíkok nem ilyen maszatszerûen jelentkeztek, hanem soronként, ahol a betûknek lenniük kell, szép, egybefüggõ kontrasztos fekete sávokat hagyott, melyekben itt-ott kivehetõ volt egy szintén éles kontúrú "õ" betû. A lap alján volt egy képként beillesztett aláírás, az viszont tökéletes, éppúgy, mint a többi szöveges oldal. Másik 3 nyomtatón ugyanez a pdf hibátlan. Megnéztem online és offline shareware pdf repair vackokkal, a pdf fájl hibamentes. Másik (új) tonerrel ugyanez a hiba, de csak ennél a pdf-nél. Nyomtattam tesztoldalakat, word doksikat, képeket, reseteltem a nyomtatót, hengertisztítást is kértem, de ugyanez a hiba. Másik géprõl ugyanúgy csak ennél a pdf-nél van a hiba, a többi oldal jó. Találkoztatok már ilyennel? (A nyomtató LAN-on csatlakozik (2 switchen keresztül), a driver a HP honlapjáról szedett már bevált verziójú, kábel nincs megtörve.) Hibás lenne a pdf? (PDF Creaort 1.1-el készült, és senkinek semmi baja vele, sem Adobe Reader-en, sem Sumatra PDF-el, de nálam Foxit Reader-rel sem..)

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A lézer nyomtatók a szövegeket átalakítja a saját maga használt betûkészletre, és azzal nyomtat. Valószínûleg konverziós hiba lehet. Próbáld meg az elsõ oldalt elmenteni képként (pl. jpg), és azt kinyomtatni. Ha így jó, akkor az elsõ oldalon van valami, amivel a nyomtató nem birkózik meg. JPG-be való mentést az Adobe Reader tudja.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Milyen szoftverrel jeleníted meg a pdf-et? Adobe Reader, Foxit, stb.

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Adobe Reader volt mindkét gépen, amivel ezen a nyomtatón próbáltam. A saját gépemen Foxit, Adobe, Sumatra is van, és mindegyikkel jó volt 3 hálózatos multi lézeren, és 1 tintasugarason is. Köszönöm a gyors válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...