Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2012. októberi számról


payskin

Recommended Posts

petzolkri

Már lapozom is, megérkezett a postaládámba, köszönjük GABO a mini pc hardvert, hogy lett belőle egy érdekes kis videó. Minden videó színvonalas!

Link to comment
Share on other sites

1933

Hallo Hölgyek, Urak!

 

Megvettem a legújabb magazint és bizony nagyon meg vagyok vele elégedve a gazdag tartalom láttán.

 

A PCWorld TV-t gyorsan megnéztem és jónak találtam, csak egyetlen észrevételem van. Az "Apple kiegészítõk"-ben igencsak meglepõdtem akkor, amikor a Fõszerkesztõ Úr bekonferált egy szöveget, hogy beteszem a tetejére ezt a darabot és mikor éppen elkezdte volna behelyezni azt az alap tetejére, éppen akkor bejött egy reklám csík, vagy egy az árat tartalmazó csík és az úgy eltakarta a bekonferált mûveletet, hogy abból semmit sem lehetett látni! Ezt én egy nagy szarvashibának tartom, mert amikor a reklám, vagy ár mutató csík eltûnt, már mást mutatott a kép és még utólag sem lehetett látni, amirõl beszélt. Ha gondosan megnézték volna a felvett mûsort, bizonyára szemet szúrt volna. Vigyázni kell ezekkel a magyarázó szövegekkel, hogy azért amit ismertetnek azt ne takarja el!

 

Amúgy nagyon érdekes volt, különösen a "Raspberry Pi" ismertetése, aminek a szövegét is azonnal elolvastam a lapban.

 

A számítógép ajánló is tetszett, ugyanis kb. fél évvel ezelõtt, én is vettem egy MSI, 775-ös foglalatú alaplapot, benne egy kétmagos processzorral (2x2,5 GHz), 4 GB RAM-mal, aminek az ára tokkal-vonóval 45000 Ft. volt, beledugtam két facér HDD-t, meg egy optikai meghajtót és kitûnõ másodgépnek bizonyult. Egy 17"-os lapos képernyõt is kaptam hozzá egy bolhapiacon, írd és mond 9000 Ft.-ért (LG Flatron HDMI-s). Csodás színei és fényereje van. Még a Windows 8 is kiválóan végzi a dolgát rajta, de letörlöm és kap Linuxot, meg egy régi WXP prof verziót mindkét HDD-re, dupla boot-tal.

 

Most még olvasom az igen gazdag tartalmat és ha lesz észrevételem, akkor megírom. Az Ubuntu Stúdiót is jobban megnézem.

 

Link to comment
Share on other sites

SzoZo

Átlapoztam az októberi PC World-öt. Az első cikk amelyen megakadt a szemem és azonnal elolvastam az a Raspberry Pi volt.

Nagyon érdekesnek találtam, erről már korábban olvastam az interneten, főleg a rendelési nehézségekről volt szó.

Ami újdonság volt az a CubieBoard. Gyorsan utánanéztem, az 50 dolláros ár (jelenleg kb. 10 500 Ft) egyáltalán nem vészes a tudásához képest (A rPi 35 USD, jelenleg kb. 7500 Ft.).

A rPi 256 MiB RAM-ja kevéske, okosan kell gazdálkodni, míg a CB 1 GiB-al rendelkezik. Szerintem a CB jobb, választásnak tűnik (1 GHz ARM A8 CPU, 1 GiB DDR3 RAM, 4GB Nand Flash, 1 SATA).

Mi mindenre lehet használni egy ilyen kis fogyasztású gépet? A lehetőségek tárháza széles. Többek között otthoni szerver (gigabites vezérlő sajnos nem került rá), épületautomatizálás (pl.: 1Wire), vezérlés (CNC léptetőmotorok), járművek fedélzeti számítógépe, okos médialejátszó a TV-hez, de akár irodai alkalmazások is futnak, internetezéshez tökéletes, terminálok alapgépe, fejlesztőeszköz az iskolákba, stb, stb...

 

Ez a cikk nagyon tetszett, felkeltette az érdeklődésemet. Szerintem erről a témáról feltétlenül egy cikksorozatot kell készíteni, jóval nagyobb terjedelemben, mint a 2 oldal.

Lehetne többek között bemutatni egy egyéni OS összeállítását, relékártyás vezérlés leírását, dobozolási ötleteket, stb.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

SzoZo akkor nézd meg a videot is róla! Tetszeni fog. Mostanában nagyon kevesen véleményeznek itt a fórumon.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Egyébként lehetne nagyobb terjedelmû a magazin. Már megint ott tartok, hogy - a Mac rovatot leszámítva és még 2-3 cikket - végére értem.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Te tanár vagy?

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Ez hogy jön ide? És ha igen? Tanárok már nem is olvashatnak?

 

Régebben mindig kitartott 1 hónapig a magazin olvasása, de mostanában valahogy hamar átolvasom.

Link to comment
Share on other sites

vjanos

A mac vásárlási tanácsadót olvasva megnéztem a borítót, hogy biztosan az októberi számot tartom a kezemben. Szerintem ennek a cikknek az idõzítése kissé rosszul sikerült.

Azt tudjuk (és az októberi lapszám szerkesztése során is tudni lehetett), hogy iPhone-ból, iPod-ból új verziók jelentek meg. Ezek után arról olvasni, hogy az iPhone 4S vásárlása kinek éri meg, kissé idõszerûtlennek tûnik. De még furcsább az iPod Nano leírása. Szinte szó szerint lemásolták a legújabb (7. generációs) Nano adatait, és hozzátették a 6. generációs, négyzetes Nano képét. Az iPod Touch-nál egyértelmûen a 4. generációsról írnak.

Véleményem szerint ezt a cikket nem most kellett volna megjelentetni. Vagy a nyáron, amikor aktuális volt, vagy a jövõ hónapban, amikor már az új készülékek adatait tartalmazná. De így felemásan semmiképpen. Ez így kissé gagyi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...