Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dual Graphics

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Segítség kellene egy hozzáértõ emberkétõl!

Van egy Asus F1A75M alaplapom, rajta egy AMD A8 3850-es procival. Nem nagyon használom játékra csak az F1 van a gépemen és úgy gondoltam elég is lesz hozzá. Kb. 25 Fps-el el is voltam de sokszor el kezdett szaggatni a játék és úgy gondoltam veszek egy HD6670-et hozzá mert ugye majd duálban milyen jó lesz.

Itt jön az érdekesség vagy probléma. Duálban nem tud annyi FPS-t produkálni mint egymagában a kártya. Hogy lehet ez?

Az alaplap biosában akár auto állásba hagyva, akár force állásban hozzárendelve 1 GB ram-ot semmi változás nincs. Catalystban engedélyezve a dual ahogy kell de semmi.

Az F1 bencmark tesztje szerint a HD6670 eredménye:av_fps="49.368870" min_fps="39.473240" samples="7081

Ugyan ez dualban:av_fps="34.812027" min_fps="21.711203" samples="5064

Mit rontok el? Vagy ilyenkor mi van? Nemhogy nõne, még csökken is a teljesítmény?

Ezután biosban beállítottam 1GB ramot a proci GPU-nak és ez lett duálban:av_fps="37.645569" min_fps="30.420286" samples="5380"

Tud valaki segíteni?

A gépemben 2x4 GB Kingston HyperX 1600 MHz ram dolgozik. A monitor HDMI-n keresztül a HD6670-en megy 1920x1080 felbontásban.

Elõre is köszönöm a segítségeket!

Posted

Szerintem a 6670-et kellene egyedül hagyni, azon gyors ddr5 ramok vannak, a másikat hagyni, kikapcsolni, mert visszafogja.

Posted

Köszi!

A 6670-en is DDR3-as Ram van. :(

Nagyon érdekes mert a lefuttatott Cinebench teszten már érződik a dual teljesítménye. De pont játék közben nem jó? Egyszerűen nem értem a dolgot! :Sír:

[OP]Destroy-man
Posted

Valószínûleg szarul van megírva a játék, és nem támogatja a Dual CF-et. Sajnos van 1-2 ilyen játék. Ezzel nem lehet mit csinálni.

Posted

Köszi a választ!

Akkor még mindig felvetődik a kérdés bennem, hogy ezek szerint nekem mindig előre kézzel kell a CCC-ben beállítanom az alkalmazásokhoz, hogy dual mód legyen vagy nem? És akkor miért szerepel a CCC-ben a 3D beállítások (AMD dual Graphics üzemmód 3D alkalmazásokhoz) AMD előre definiált beállítások között az F1 2010, 11 és 12 is?

Kézzel állítgatni a cuccot 2012-ben kicsit érdekes lenne nem?! :(

Posted

Pedig pontosan ezt kell tenned, kézzel váltogatni. Én is így jártam, meg is fogadtam, hogy soha többet nem lesz egynél több videokártyám, még ha olcsóbban ki is jönnék.

Posted

Köszönöm a választ, kicsit mellbevágó ezt hallani a XXI. században! :(

Akkor ez van, már csak egy listát kell vadásznom mely játékok azok amik támogatják a dual módot, mert azért kíváncsi lennék rá, hogy úgy mit tud a kicsike.

Mindenkinek még egyszer köszönöm a gyors válaszokat! :)

[OP]Destroy-man
Posted

Az AMD támogatott játékok szinte biztos, hogy tudják a Hybrid CF-et.