andreao1992 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Sziasztok! Asus EeePC 1015X típusú nettbookom van. YouTube hallgatás közben a zene hallgathatlan, olyan mintha rossz lenne az internet, pedig azzal semmi baj. Ha Winampon keresztül hallgatok zenét azzal nincs baj, Skypeon pedig néha szintén beszaggat. Nem igazán értek a gépekhez, de jól jönne a segítség. AMD C 30 Processor 1.20 GHz 1.00 GB 32 bites oprendszer
Temporary Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Régebben jó volt? Csak a hang szaggat vagy a kép is? Hány százalék a processzor terhelés szaggató hangú youtube videó közben? Ha a minőséget leveszed 240p-re akkor is szaggat? Próbáltad már a drivert újra telepteni? Honnan töltöttél le hozzá drivert?
andreao1992 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Régebben jó volt. Windows 7 Starter van rajta, amit frissítettem Home Premiumra. De már a Starteren is akadozott. Tehát drivert nem telepítettem és nem is próbáltam újra telepíteni. A kép is akadozik, a hang meg olyan mikor megakad, mintha lövöldöznének, ha leveszem a minõséget akkor is. A CPU használat 60% és 100% között van. Mikor nagyon megakad, akkor 97% és akkor jön a lövöldözés
Temporary Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Az akadások után a Feladatkezelő>teljestmény fülön mennyi a memória csúcsértéke? Lehet ,hogy az éppen futó folyamatoknak kevés az 1GB RAM és "elkezd" lapozni win, ami lefoglalja a merevlemezt és a processzort.
andreao1992 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 A memóriahasználat 705 és 720 között van. Azért nem gondoltam, hogy egy ilyen gép alapvetõ dolgokra sem elég, mint a facebook+youtube. Szemétbevaló.
SkyBird Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Nézd, [OP]Destroy-man megmondta. És igaza van. Nem véletlen, hogy ezeket a kütyüket a kiherélt Starterrel adják, és nem csak az ára miatt. Te meg ráraktál Home Premiumot. Lehet, de vannak vonzatai. A Win7 alapból is szeret úgy 1,2 GB-ot vagy fölötte. Szóval nem ártana fizikai 2 GB RAM bele. Használd arra, amire való. Netezés, némi Office.
andreao1992 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Köszi a válaszokat. Akkor egy 2GB RAM megoldaná a problémám?
[OP]Destroy-man Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Valamit javítana rajta, de a siker nem biztos, hogy garantált. De normális szervizben szoktak adni 1-2 nap visszavásárlási garanciát memória bõvítésre, így ha nem jött be a több memória, visszaviheted. A másik probléma, hogy az AMD C30-as proci csak 1 magos. A Win7 ugyan elmegy rajta, de a normális mûködéséhez 2, vagy annál több magos proci melegen ajánlott. Kis fogyasztású, AMD procikból az E szériával szerelt gépeket érdemes megvenni (kivéve az E-240-es procival szerelt gépek). Bár én NetBook helyett inkább egy Tablet + Bluetooth billentyû párost vennék tokkal. Így kapsz egy komolyabb tudású "netbookot", kb. ugyan ennyiért.
Recommended Posts