Jump to content
GSForum - Segélyvonal

akadozó hang

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Asus EeePC 1015X típusú nettbookom van. YouTube hallgatás közben a zene hallgathatlan, olyan mintha rossz lenne az internet, pedig azzal semmi baj. Ha Winampon keresztül hallgatok zenét azzal nincs baj, Skypeon pedig néha szintén beszaggat. Nem igazán értek a gépekhez, de jól jönne a segítség.

AMD C 30 Processor 1.20 GHz

1.00 GB

32 bites oprendszer

Posted

Régebben jó volt?

Csak a hang szaggat vagy a kép is?

Hány százalék a processzor terhelés szaggató hangú youtube videó közben? Ha a minőséget leveszed 240p-re akkor is szaggat?

Próbáltad már a drivert újra telepteni?

Honnan töltöttél le hozzá drivert?

Posted

Régebben jó volt. Windows 7 Starter van rajta, amit frissítettem Home Premiumra. De már a Starteren is akadozott. Tehát drivert nem telepítettem és nem is próbáltam újra telepíteni. A kép is akadozik, a hang meg olyan mikor megakad, mintha lövöldöznének, ha leveszem a minõséget akkor is. A CPU használat 60% és 100% között van. Mikor nagyon megakad, akkor 97% és akkor jön a lövöldözés :)

Posted

Az akadások után a Feladatkezelő>teljestmény fülön mennyi a memória csúcsértéke? Lehet ,hogy az éppen futó folyamatoknak kevés az 1GB RAM és "elkezd" lapozni win, ami lefoglalja a merevlemezt és a processzort.

[OP]Destroy-man
Posted

Kevés a gép hozzá.

Posted

A memóriahasználat 705 és 720 között van.

Azért nem gondoltam, hogy egy ilyen gép alapvetõ dolgokra sem elég, mint a facebook+youtube. Szemétbevaló.

Posted

Nézd, [OP]Destroy-man megmondta. És igaza van.

Nem véletlen, hogy ezeket a kütyüket a kiherélt Starterrel adják, és nem csak az ára miatt.

Te meg ráraktál Home Premiumot. Lehet, de vannak vonzatai.

A Win7 alapból is szeret úgy 1,2 GB-ot vagy fölötte. Szóval nem ártana fizikai 2 GB RAM bele.

Használd arra, amire való. Netezés, némi Office.

Posted

Köszi a válaszokat. Akkor egy 2GB RAM megoldaná a problémám?

[OP]Destroy-man
Posted

Valamit javítana rajta, de a siker nem biztos, hogy garantált. De normális szervizben szoktak adni 1-2 nap visszavásárlási garanciát memória bõvítésre, így ha nem jött be a több memória, visszaviheted.

A másik probléma, hogy az AMD C30-as proci csak 1 magos. A Win7 ugyan elmegy rajta, de a normális mûködéséhez 2, vagy annál több magos proci melegen ajánlott. Kis fogyasztású, AMD procikból az E szériával szerelt gépeket érdemes megvenni (kivéve az E-240-es procival szerelt gépek).

Bár én NetBook helyett inkább egy Tablet + Bluetooth billentyû párost vennék tokkal. Így kapsz egy komolyabb tudású "netbookot", kb. ugyan ennyiért.