Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Egy Samsung NP300E5Z-S07HU notebookot vettem, ma jött meg. Rá tettem egy Win7 Ultimate op rendszert, de nem érzékeli a netet. Azt még érzékeli, hogy bedugom a netkábelt, de utána megáll és ezt írja ki "Nem azonosított hálózat", ha javíást kérek, a Hálózati és megosztási központból, Hálózati adapterre, akkor meg ezt írja ki: "a helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval". Az asztali gépemen a net megy rendesen, rádugom azonnal tudom használni. A modemmel sem kell semmit csinálni, nem kell jelszó vagy felhasználó név. Mikor bekötötték a netet, a gépen semmit sem kellett állítani, egyszerûen rádugták és ment, itt nem értem mi a probléma. :/

Segítsetek légy szíves

Posted

A kábelszolgáltatók általában az első csatlakozáskor elmentik a hálózati kártya MAC címét, ami minden egyes legyártott darabra egy egyedi azonosító. Ezután csak ugyanazzal a kártyával tudsz megint fellépni. A megoldás az, hogy maszkolod a laptop hálózati kártyájának MAC címét, és megadod helyette az asztali gépét. Erre vannak célprogramok, de kézzel is sima ügy. Az eredetit azért írd fel. Az igazi megoldás viszont egy router beszerzése lenne, hiszen így egyszerre csak egy gépen lesz net.