Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Memória probléma


torontoka

Recommended Posts

torontoka

Sziasztok!

Tud nekem valaki tanácsot adni hogy mit tegyek a laptopommal,ugyanis egy pár perc alatt elfogyott a hely a d.meghajtón teljesen! :-(

egyik pillanatban még volt 6 gb., a másikban meg csak 1.5 mb! Windows 7 van a gépemen,töröltem a fölösleges programokat,és 1enlõre semmi változás!

Ha valaki tud segitsen nekem!!!

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

1: Ennek miért kellett új topicot nyitni?

2: Mi köze van a memóriának a HDD-hez?

3: Vírus lesz a gyanúsított, vagy valamit éppen most is töltesz a netrõl egy letöltés vezérlõvel, de errõl tudnod kéne.

Link to comment
Share on other sites

payskin

torontoka, tegyél fel egy Total Commandert, nyisd meg a D:-t az egyik oldalon és Alt + Shift + Enter --> kilistázza, melyik mappa mennyi helyet foglal. Ami mellé nagy számot ír ki vagy sokáig számolja, abba lépjél bele és Alt + Shift + Enter még egyszer. És így tovább. Ki fog derülni, mi foglal.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

De elõbb kapcsold be a rejtett fájlok megjelenítését is a TC beállításaiban. Tuti, hogy rejtett, rendszerfájlnak lesz álcázva.

Link to comment
Share on other sites

torontoka

Köszönöm a segitséget! :-)

Nem vagyok valami nagy számitógép zseni,de sikerült megoldani a problémát úgy néz ki. Csinált a gépem egy csomó visszaállitási pontot,és az foglalta el azt a sok helyet! Töröltem az év eleji pontokat és rögtön felszabadult egy csomó hely! 15 gb lett rögtön. Remélem nem csesztem el! :-)

Ha tudtok még a gép karbantartásával kapcsolatban hasznos infokat,azt szivesen fogadom!

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Ha már úgyis szét lett offolva az offtopik :) : Én még ezt a takarító programot tudnám javasolni, relatíve biztonságosan használható kezdõknek is: CCleaner. Más csodaprogramot nem javasolnék, még talán haladó felhasználóknak sem, mert csúnyán összedönthetik a Windows-t. Ez kipucolja az ideiglenes fájlokat, kiszedi a registry felesleges bejegyzéseit, átkapálható vele az automatikusan induló programok listája, így is többet tud, mint amire egy (jó értelemben vett) kezdõnek szüksége van. Emellé esetleg a gyári töredezettség mentesítõ helyett a szintén piriform DeFraggler-t javasolnám, gyorsabban és bízok benne, hogy hatékonyabban rendezi az adat töredékeket a HDD-n. Megmondom õszintén, más karbantartó programot jómagam sem használok.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...