Jump to content
GSForum - Segélyvonal

AMD Eyefinity

Recommended Posts

Posted

Sziasztok.

A boltban ahol dolgozom, az egyik ügyfél azzal állt elő, hogy 5 db projektort szeretne egy gépre rákötni úgy, hogy mindegyikesen más dolgok kerüljenek kivetítésre. Láttam egy 6 db Displayport -al rendelkező Eyefinity támogatású kártyát. Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel vajon kivitelezhető? Vagy ez a technológia szigorúan csak játékokra korlátozódik?

Posted

Sosem próbáltam, illetve nem tudom, mire is kellene, de beraknék annyi kicsi passzív egyszerû kártyát a gépbe, amennyi ki tud szolgálni ennyi megjelenítõt.

Egyébként az Eyefinity-vel mûködne, de annak az alapkoncepciója, hogy az összes megjelenítõ egy közös kép 1-1 darabját mutatja.

Posted

Az a baj, hogy abban a gépben 1 db PCI-E x16 foglalat van, még ha a legfullosabb kártyát is vetetem meg vele, az is csak 4 db megjelenítõt jelent (Dual DVI, HDMI, Displayport).

Akkor ha jól értem az AMD Catalyst -ban, az Eyefinity segítségével létre tudok hozni 4 további asztal kiterjesztést?

Posted

OK, köszönöm a válaszokat, akkor próba szerencse. Remélem nem égek be. :)

• 3 years later...
Posted

Üdv! AMD Eyefinity-t szeretném kihasználni két monitoros rendszernek ( egyik 1920x1080, másik 1280x1024-ben menne), és tanácsot kérnék, hogy hol vegyek és milyen Display port 1.2 <> D-SUB átalakítót? Mit javasoltok? Sapphire HD7770 GHz Edition-ről van szó. Kötelező lenne egy Sapphire terméket nézni?

EDIT: Display port <> DVI is jó lenne...

Posted

Lehet csak én nem látom, hogy ez mikori cikk, mert jó lenne tudni.

Posted

Köszönöm az infot, 2 napos keresgélés után nekem ebből elegem is lett. Hallod, a sapphiretech oldaláról nem elég, hogy nem elérhető a videokártyám felülete olyan módon mint előtte, a user manualt is úgy kellett összevadászni, mert a mellékelt CD-n olyan PDF-ek voltak, melyek kizárólag a HD4***, ill. a HD5*** sorozathoz készültek. No comment...

Elolvasgattam amit küldtél, plusz megszereztem a megfelelő manualt is. A VGA hátlapján a csatlakozó mellett DP felirat van, a manualban DP+ felirat van, tehát hogy véletlenül se egyezzen. Ebből arra gondolok, hogy még véletlenül sem DP++, tehát a legolcsóbb adapter, amit vennem kell az ~8500 forint plusz szállítás minimum, és hát ez nekem nem éri meg, mellesleg kell a fenének a 4K.

Ugyanitt van olcsóbb is, de oda meg nincs odaírva, hogy aktív-e, szóval a fene tud ezeken eligazodni.

Akkor már nem lenne egyszerűbb egy olcsóbb HDMI - DVI kábellel próbálkozni a jelenlegi monitorra, és a VGA DVI csatlakozóját meg a hozzá kapott adapterrel (D-SUB) továbbítani? Vagy itt is vannak ilyen ... megkötések, mint a Display Portnál?

[OP]Destroy-man
Posted

A HDMI-n és a DisplayPorton sincs analóg jel, így a DSUB nem fog működni. Ezt vagy aktív átalakítóval tudod megoldani, vagy veszel egy digitális monitort.