Jump to content
GSForum - Segélyvonal

AMD Eyefinity


Csaba_#

Recommended Posts

Csaba_#

Sziasztok.

 

A boltban ahol dolgozom, az egyik ügyfél azzal állt elő, hogy 5 db projektort szeretne egy gépre rákötni úgy, hogy mindegyikesen más dolgok kerüljenek kivetítésre. Láttam egy 6 db Displayport -al rendelkező Eyefinity támogatású kártyát. Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel vajon kivitelezhető? Vagy ez a technológia szigorúan csak játékokra korlátozódik?

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Sosem próbáltam, illetve nem tudom, mire is kellene, de beraknék annyi kicsi passzív egyszerû kártyát a gépbe, amennyi ki tud szolgálni ennyi megjelenítõt.

 

Egyébként az Eyefinity-vel mûködne, de annak az alapkoncepciója, hogy az összes megjelenítõ egy közös kép 1-1 darabját mutatja.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Az a baj, hogy abban a gépben 1 db PCI-E x16 foglalat van, még ha a legfullosabb kártyát is vetetem meg vele, az is csak 4 db megjelenítõt jelent (Dual DVI, HDMI, Displayport).

Akkor ha jól értem az AMD Catalyst -ban, az Eyefinity segítségével létre tudok hozni 4 további asztal kiterjesztést?

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

OK, köszönöm a válaszokat, akkor próba szerencse. Remélem nem égek be. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
zschni87

Üdv! AMD Eyefinity-t szeretném kihasználni két monitoros rendszernek ( egyik 1920x1080, másik 1280x1024-ben menne), és tanácsot kérnék, hogy hol vegyek és milyen Display port 1.2 <> D-SUB átalakítót? Mit javasoltok? Sapphire HD7770 GHz Edition-ről van szó. Kötelező lenne egy Sapphire terméket nézni?

EDIT: Display port <> DVI is jó lenne...

Link to comment
Share on other sites

zschni87

Lehet csak én nem látom, hogy ez mikori cikk, mert jó lenne tudni.

Link to comment
Share on other sites

zschni87

Köszönöm az infot, 2 napos keresgélés után nekem ebből elegem is lett. Hallod, a sapphiretech oldaláról nem elég, hogy nem elérhető a videokártyám felülete olyan módon mint előtte, a user manualt is úgy kellett összevadászni, mert a mellékelt CD-n olyan PDF-ek voltak, melyek kizárólag a HD4***, ill. a HD5*** sorozathoz készültek. No comment...

Elolvasgattam amit küldtél, plusz megszereztem a megfelelő manualt is. A VGA hátlapján a csatlakozó mellett DP felirat van, a manualban DP+ felirat van, tehát hogy véletlenül se egyezzen. Ebből arra gondolok, hogy még véletlenül sem DP++, tehát a legolcsóbb adapter, amit vennem kell az ~8500 forint plusz szállítás minimum, és hát ez nekem nem éri meg, mellesleg kell a fenének a 4K.

Ugyanitt van olcsóbb is, de oda meg nincs odaírva, hogy aktív-e, szóval a fene tud ezeken eligazodni.

Akkor már nem lenne egyszerűbb egy olcsóbb HDMI - DVI kábellel próbálkozni a jelenlegi monitorra, és a VGA DVI csatlakozóját meg a hozzá kapott adapterrel (D-SUB) továbbítani? Vagy itt is vannak ilyen ... megkötések, mint a Display Portnál?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A HDMI-n és a DisplayPorton sincs analóg jel, így a DSUB nem fog működni. Ezt vagy aktív átalakítóval tudod megoldani, vagy veszel egy digitális monitort.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...