Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2012. májusi lapszámról


hmolnarj

Recommended Posts

hmolnarj

Egy kicsit újra megújultunk, várjuk a véleményeket :)

 

8) ---> KÉP

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Egri Imrének dicséret az Ubuntus cikkért!

Link to comment
Share on other sites

spiler123

Érdeklõdnék, hogy Vipre van-e még az újságban ?

 

Köszönettel

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

A forgalmazó kérésének megfelelõen a Vipre kikerült az újságból, helyette az újonnan bekerült F-Secure-t tudjuk ajánlani.

Link to comment
Share on other sites

1933

No megjöttem az áprilisi oldalról, de csak tegnap vettem meg a lapot és még nem sokat olvastam belõle.

 

A gyors átnézés után észrevettem, hogy némi kis témaváltozás is bekövetkezett, amit elõnyösnek tartok. Itt a gazdasági kérdéseket boncolgató cikkekre gondolok (Lásd: kína és a startup cégek, stb.).

 

A Linuxos cikket is üdvözlöm, amiatt is, hogy egyre inkább, vagy csak azt használom, a Windows meg csak van! Itt jegyzem meg, hogy a Unity felületet én is ellnszenvesnek tartom asztali gépen, ahol nincs érintõképernyõ és ahogy Shuttleworth úr nyilatkozatait olvasom, valahogy nem értek vele egyet. De ez a Linux témára tartozik, majd ott méltatom az új disztrókkal kapcsolatban.

 

Szimpatikusnak tartom a lapban itt-ott megjelenõ tartalmakból kitûnõen, hogy az új fõszerkesztõ nem egymaga kívánja megváltani a világot, hanem munkatársaival megbeszélve a döntést elõzõleg. (Ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg, mert ugyebár ez természetes. Már ahol. Voltam beosztott és fõnök is.).

 

Nem kívánom kritizálni a leköszönt fõszerkesztõt, mivel az Õ égisze alatt is hûséges olvasó voltam és leszek is, de azért észre lehet venni a változást. Ez olyan, mint amikor meglátogatunk egy legénylakást, ahol a tulaj is házias és szépen be van rendezve a lakása, de azért, ha olyan lakásba megyünk be, ahol asszony is van a háznál, akor annak a lakásnak a kinézete némileg, vagy egészen más. Persze mindkettõben jól lehet lakni, de azért csak úgy megérezhetõ!

 

Most ennyit.

 

Üdv.

 

Link to comment
Share on other sites

mikcip

Sziasztok!

 

Szerettem volna kipróbálni a DVD-n lévõ CorelDraw X6 programot, amelyet a magazin azzal ajánl, hogy a 64 bites változatot is telepíthetem. Csodálkoztam, hogy csak egy telepítõt találtam a DVD-n, de azért elindítottam, hátha késõbb - a telepítés során - kerül sor a két változat közül való választásra. Hát, ez is elmaradt... nem találkoztam ezzel. De semmi olyan lehetõséggel sem, amely egy hónapra felszabadítja kipróbálásra a programot. Mellesleg telepítés után nem is indul a program, hanem lefagy rögtön. A magazin megjelenése óta vártam, hogy talán a telepítõ program a Neten valamit kér, és ezt megkapom egyszer, amivel mégiscsak kipróbálhatnám a programot, de még most sincs semmi ilyen üzenet... biztosan nem is lesz már.

Azért ilyen könnyen nem mondok le a Corel 6-os kipróbálásáról: örülnék, ha a magazin szerkesztõségében akadna valaki, aki ismeri ezt a problémát és megoldására javaslatot tenne nekem.

 

üdv.: Lõrincz Miklós

Link to comment
Share on other sites

payskin

Teljes funkcionalitású, 30 napos próbaváltozat Coreltől tölthető 32 és 64 bitben (utóbbi a felugró ablakban egy linkből érhető el). Ha ezek sem működnek a gépeden, akkor a géppel lehet a baj (vagy a Corel elrontotta a próbaváltozatot, bár ez valószínűtlen), ám ebben a szerkesztőség nem fog tudni segíteni. Ha ezek működnek, akkor a szerkesztőség rontott el valamit.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
leslie60

Õszintén szólva nekem nagy csalódás volt a májusi szám. Én kimondottan a címlapon szereplõ tablet összehasonlítás miatt vettem meg a magazint. Meglepetésemre azonban csak egy szerintem középszerû cikket találtam az ígért összehasonlító teszt nélkül. Sebaj, mert azt olvastam, hogy helyhiány miatt kimaradt ugyan, de egy adott netes oldalon megtalálom. Az ígért teszt helyett azonban egy újabb ígéret várt, hogy a teszt hamarosan feltöltésre kerül. Most, hogy már a következõ hónapi lap is megjelent? Vajon meddig tart egy ilyen feltöltés? Esetleg nem készült el, de a kirakatba azért jó volt?

 

Teljesen becsapva érzem magam, és nem tartom profi megoldásnak. Régen elõfizetõje voltam a PC World-nek, de ezentúl kerülni fogom.

 

Üdvözlettel:

 

Boronyák László

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Tisztelt Boronyák László!

 

A cikk már éles. Elnézését kérjük.

 

Molnár József

Link to comment
Share on other sites

leslie60
(hmolnarj @ 2012. június 1. 8:04) 448163[/snapback]

 

Tisztelt Boronyák László!

 

A cikk már éles. Elnézését kérjük.

 

Molnár József

 

Tisztelt Molnár József,

 

Az oldalon az alábbi szöveg található:

 

"Tisztelt olvasók,

 

a nyomtatott cikk mellé ígért tartalom hamarosan feltöltésre kerül, addig is szíves megértésüket és elnézésüket kérjük az esetleges várakozásért. "

 

Ezek után érdekelne, hogy mit jelent a kifejezés, hogy a cikk éles?

 

Boronyák László

Link to comment
Share on other sites

Greene

Az ominózus cikkhez kapcsolódóan:

 

Az új iPad specifikációja sok tekintetben megegyezik az iPad 2 kiépítésével.

 

Más az akksi, részben más a processzor, más a kijelző, több a RAM, nem 2.1-es hanem 4.0-s a bluetooth, 1080p-s a kamera. De amúgy abban a tekintetben egészen biztosan megegyezik a két iPad, hogy egyiket se fogta a kezébe az aki ezt írta. :birka:

 

megnövekedett számítási teljesítményre, a kétszer nagyobb kijelző is adott okot

 

A kijező nem kétszer nagyobb hanem pont ugyanakkora. A felbontás sem kétszer nagyobb, mert ugye két dimenzióban számolódik, tehát mondjuk azt, hogy négyszerese. :fütyül:

 

Ezeken felül a készülék több forradalmi újdonsággal nem is nagyon rendelkezik.

 

:fal:

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Elég gyengére sikeredett ez a cikk. Ráadásul a legolcsóbb tableteket nem is tesztelték. Ezek pedig a VIA procival szerelt gépek. Egyszer került a kezem közé egy ilyen gép. Utána azt mondtam a tulajának, hogy ezt még bottal sem piszkálnám meg. Ott kezdődik a probléma vele, hogy ugyan ARM6-os szabvány szerint készül a proci, az utasítás készlet egy része mégis hiányzik belőle, így nem lehet felrakni rá a programok 80-90%-át. Így meg használhatatlan. Arról nem is beszélve, hogy a Via 800MHz-es procija sokkal lassabb egy Cortex-A8 600MHz-hez képest.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...