yamakawa 0 Share Posted April 26, 2012 Többször újratelepítettem a drivert, és a Windows XP alatt ezt a hibakódot adja vissza. Lehet, hogy hardveres problémája van a kártyának ? Köszönöm a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreaman 1 Share Posted April 26, 2012 Ha valóban a megfelelõ drivert telepítetted (?), akkor ezt találtam segítségképpen: nVidia (This device cannot start (Code 10)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakawa 0 Author Share Posted April 26, 2012 Köszi, de sajnos nem segített. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted April 26, 2012 Ez hardverütközésre utal a leírás szerint. Az eszközkezelõbe nem rak felkiáltójelet a VGA-hoz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakawa 0 Author Share Posted April 26, 2012 De igen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted April 27, 2012 Akkor kattints rá jobb egér gombbal, tulajdonságok. Lapozz az Erőforrások oldalra, és ott állítsd át az IRQ-t olyanra, ami még nem foglalt (a gép jelezni fogja, hogy melyiket milyen eszköz használja). Win7 van nálam, tehát nem biztos, hogy pont itt lesz, de az biztos, hogy a tulajdonságok ablakban valahol megtalálod az IRQ beállítását. Ha szerencséd van, akkor találni fogsz olyant, ami üresen áll. Ha nincs üres, de van olyan eszköz amit nem használsz, akkor azt vedd ki a gépből, vagy ha alaplapi integrált a cucc, akkor BIOS-ból kapcsold ki az eszközt, és felszabadul az adott IRQ. Ilyen probléma általában akkor szokott előfordulni, ha sok cucc van a gépben (pl. natív hangkártya, videokártya, TV tuner hármas egy jól felszerelt alaplap mellett). Illetve ilyen jelenség csak a régi gépeknél fordul elő. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakawa 0 Author Share Posted April 27, 2012 Köszi a hozzászólást. Elõszöre letitltottam a BIOS-ban a modemet, mert ezt úgysem használjuk. Aztán megnéztem az erõforrás fülön, (a VGA kártyánál természetesen), de ott azt írta, hogy nem lehet állítani, mert az eszköz nem üzemel (?!). Tehát helyben toporgok. Ezen a videókártyán kívül egyébkénet nincs másik kártya, csak az integrált eszközök. Nem lehet, hogy mégiscsak valahol meghibásodott. Volt a napokban egy hirtelen áramszünet, és esetlegesen megfektethette ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted April 27, 2012 Nem hinném, mert akkor kép sem lenne. Az IRQ-val az a probléma, hogy nem minden eszközt lehet egy adott IRQ-ra tenni. Régebben nekem is volt ilyen gondom, jó pár óráig szórakoztam vele, mire sikerült megoldani a problémát. Igazándiból az összes eszköz IRQ-ját átírtam, utána mûködött minden. Viszont ez nem egy kis munka az ütközések, és a felhasználható területek miatt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted April 27, 2012 Én inkább Driver Sweeper-rel leszedném a drivert, és úgy tenném fel újra, hátha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakawa 0 Author Share Posted April 27, 2012 A Win98-as idõkben borzolta az idegrendszeremet ar IRQ probléma, WinXp-én már annyira nem volt jellemzõ, de azért majd ismételten megpróbálom mind a kettõtök által javasolt eljárást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreaman 1 Share Posted April 28, 2012 Ha a fentebb írtak egyike sem válna be, egyik kolléga sem írta az nvidia javaslatát, miszerint BIOS-ban be kell kapcsolni a "Assign IRQ to VGA" kapcsolót. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted April 29, 2012 De volt róla szó, csakhogy ilyen kapcsoló alig van 1-2 BIOSban. Kb. 2% az esély, hogy benne van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreaman 1 Share Posted April 30, 2012 Én azért több gépben láttam, mint 2%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csakkaroly 0 Share Posted January 19, 2014 Sziasztok!Karesz vagyok. Az én laptopom:lenovo g500 és ezt a hibakódot írja ki:0xc0000185 Tudna valaki segíteni mit tegyek? Program helyreállító lemez nincs hozzá pedig újonnan vettem! Válaszotokat előre is köszönöm!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted January 19, 2014 Milyen oprendszer? Win8 vagy Win7? Google barátod szerint elsősorban valami CD/DVD meghajtó probléma lehet, nem tud optikai lemezről bootolni. Hibás lemezmeghajtó, lemez, csatlakozás, táp, IRQ ütközés, ilyesmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 20, 2014 Nemrég egy havernál jött elő ugyanez Win7 telepítés közben, nála az segített ha nem CD-ről hanem pendrive-ról telepített, a meghajtó lehetett hibás és nem olvasta be a boot szektort. Érdemes lenne megpróbálni USB-s eszközről telepíteni, Windows 7 esetén elkészíteni is gyerekjáték van erre külön programja a Microsoftnak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinka191 0 Share Posted November 12, 2014 Sziasztok! Nem tudna valaki segíteni? Ezzel a problémával küzdök már két hete. Egyszerűen egyik napról a másikra megadta magát a kártya. Illesztőprogram frissítést is csináltam, már mindent de semmi sem hozott előrelépést. Először Windows 8.1-nél jelentkezett a hiba, aztán telepítettem a Win7-et de ott is fenn áll a jelenség. Google nem volt a barátom, nem segített. Ha van valakinek ötlete, akkor azt szívesen veszem! Szétszedtem a gépet, nem volt kimozdulva semmi de azért leszedtem az antennákat majd visszaraktam. Gépet bekapcsoltam és akkor volt wifi de újraindítottam és a probléma ismét előjött. Talán szoftveres gond lesz ez... Remélem jó helyre írtam. Előre is köszi a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted November 12, 2014 Innen töltsd le az AR5B93 driverét: https://www.atheros....ss-drivers.html és ezt is megpróbálhatod: http://support2.micr...device_problems Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinka191 0 Share Posted November 13, 2014 Ezeket már próbáltam de nem segített. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted November 13, 2014 Próbáld ki Linux alatt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinka191 0 Share Posted November 13, 2014 És ha ott esetleg menne akkor utána mi lenne a teendőm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted November 14, 2014 Mi a gép pontos típusa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinka191 0 Share Posted November 14, 2014 Packard Bell Easynote TM85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted November 15, 2014 Windows 7 telepítés után töltsd le az összes frissítést. Tedd fel a géped drivereit, a wireless kivételével. http://www.packardbe...ontent/download Végül az eszközkezelőben tallózd be hozzá az alább található drivert. http://www.mediafire...0.225_v1.28.exe Ha ez sem működne, akkor akár hardver hibára is lehet, gyanakodni és a kártyát egy másik laptopban kellene kipróbálni. http://tim.id.au/laptops/packardbell/easynote%20tm85%20tm86%20tm89.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts