Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Autochk


Weskerboy

Recommended Posts

Weskerboy

Sziasztok!!

Elõször is üdvözölnék mindenkit mint egy frissen regisztrált zöld fülû :)

Segítségeteket szeretném kérni méghozzá a következõben!!

 

 

Pár napja a gépem játék közben megállt,majd tartalmi hibára hivatkozva lefagyott.Mikor megpróbáltam bekapcsolni akkor konzisztencia ellenõrzés után kiírta,hogy az "Autochk nem tudott elindulni egy telepített szoftvercsomag miatt". Itt adódik a probléma,hogy a rendes windows-ba nem tudok bejelentkezni,kiadja fekete kérenyõt,akkor ki jön a zászlónak a 4 színe villog és kész,nem lép tovább. Ellenben a gép tökéletesen mûködik csökkentett módban (most is így tudok nektek írni). Bootolni sem hajlandó,átállítottam elsõdleges meghajtónak a cd meghajtóm de mikor kiadná a szokásos üzenetet,hogy "Nyomjon meg egy gombot a cd-rõl való indításhoz" akkor csak tölt egy kicsit,villog a kurzor és újból kapom az üzenetet,hogy milyen módban szeretném indítani a windows-t így nem tudom úratelepíteni és én barom nem cisnáltam rendszervisszaállítási idõpontot így azt is kilõhetem.....

A gépemen Windows 7 Home Edition 32 bites OP rendszer van.

 

Igaz,hogy léteznek szervizek is de jelenleg nem úgy állok anyagilag,hogy windows formázásért tudjak fizetni...

kérlek titeket segítsetek!!

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Körbejárva a kérdést, a fenti üzenetedre az elsõ 3 találat a Google-ban pont a te írásod különbözõ oldalakon, és egyiken azt írod, hogy videokártyát is tettél a gépbe, egy másik oldalon pedig azt, hogy HDD cseréd is volt, mert a régi tönkre ment. Mivel ezen az új rendszeren is megõrült az op.rendszer: vagy buherált Windowst használsz, ami megadta magát és/vagy az új HDD-t is kezdi megadni magát. (Ellenõrzés HD Sentinellel.) Ha a HDD rossz, értelemszerûen cserélni kell. Ha fizikailag nincs gondja, újra kell telepíteni a rendszert, de összegezve a problémákat:

:tap:

Link to comment
Share on other sites

Weskerboy

Dreaman:

Igen 3 helyre is kiírtam de csak azért mert ebbõl az egyik oldalon még csak annyit sem írtak,hogy bakfitty a másikon meg ugyan írtak de amit tanácsolt az egyetlen hozzászoló az sajnos nem vált be és mikor ide találtam itt mondom biztosan több hozzáértõ van és jól gondoltam. A HDD sentinel pedig nem jelez hibát!! Tehát annyiban megnyugodtam,hogy nem az új vinyóval van a gond. A tápom X Power PS-450Wos táp,esetleg ezzel lehet a gond???

Hozzáteszem a windows 7-em warezolt,de eddig még sosem volt vele gondom,bár azt hiszem venni fogok egy eredeti Home Premiumot.

 

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Ebay-en árulják ezt a tápot apróért, 1-2 helyen átcímkézett Codegen-ként látni, szóval abszolúte nem ajánlott. Ha a tápod okozta a mostani gondokat (gyanítom igen), ha nem: mindenképp cseréld egy megbízható darabra. Segítség: Tápegységvásárlás

Csere után ellenõrizd a kábelezést, majd telepítsd újra a Windows-t, lehetõleg érintetlen windows 7 lemezrõl/lemezképrõl.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ha már windowst warezolunk, akkor mindenféleképpen eredeti, érintetlen MSDN verzióval tegyük. Ezt lehetõség szerint ellenõrizzük is. Erre még az MS is ad lehetõséget.

 

Ez a táp egy Codegen táp (utánzat?). Kb. arra jó, hogy tönkre tegye a géped. Másra nem. A kérdés, hogy csak a táp ment tönkre, vagy tönkre tett más alkatrészt is... Ez tápcsere után kiderül.

Link to comment
Share on other sites

Weskerboy

Köszönöm szépen a segítségeteket!! A gép szervizben volt 2 napig,ott azt mondták,hogy nagy valószínûséggel az alaplapommal lesz valami probléma de majd meglátjuk.

Akkor minél elöbb beszerzek egy komolyabb tápot,azt még hadd kérdezzem meg,hogy melyik gyártó termékét javasolnátok inkább??

 

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Nézz körben a már említett topikban, és semmiképp se hagyd magad rábeszélni egy olcsóbb (de "ugyanolyan jó") tápra! A boltosok imádnak statisztikákkal dobálózni ("100-ból egyszer sem volt vele gond", stb.), de inkább a tapasztalatnak higgy! (És igen is lehet kifizethetõ áron is kapni megbízható tápegységet, nem kell rögtön egy felsõkategóriás havi fizetéses alkatrészre gondolni. :))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...