Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2012. áprilisi lapszámról


hmolnarj

Recommended Posts

hmolnarj

Már itt is van az áprilisi lapszámunk, gyorsan telik ez az év is :)

 

8)

KÉP 8)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Bizony! Ma a postaládában landolt. És azért alig várom, hogy mi lesz benne.

Link to comment
Share on other sites

doriath

Tisztelt PcWorld!

 

Mint 7 éve üzleti elõfizetõ hozzászólnék a PC-World TV Nokia Lumia 710-es videójához.

 

Az egész egy vicc kategória, ha behívták volna Pistikét az utcáról annyit õ is, ha nem többet tudott volna mondani a telefonról.

 

Ha nincs mivel kitölteni ezt az opciót Önöknél, akkor hagyják a francba az egész videós bemutatót, mert ha végigkövetem, hogy honnan indult évekkel ezelõtt, és mi lett belõle, akkor a minõség és a szakmai felkészültség a béka segge alatt van kilométerekkel.

 

Közröhej, amit a bemutatón végzett a kolléga.

 

Köszönjük PC-World, ez volt az utolsó év, hogy elõfizettünk az Önök újságára.

 

Tisztelettel:

 

Fazekas József

informatikai vezetõ

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Tisztelt Fazekas József!

 

A videót kiegészíti a lapban található tesztet, és mint látható a két tesztelõ személye nem ugyanaz, kiegészítik egymást. A videós tartalmak minõségén és mennyiségén egyébként mindenképpen javítani akarunk a továbbiakban.

Link to comment
Share on other sites

doriath

Köszönöm a válaszát!

 

Marketingből 5-ös!

Link to comment
Share on other sites

rocco73

Én egy ideje már nem veszem a lapot, mert sajnos azt vettem észre, hogy az évek múlásával egyre csak lejjebb csúszik. Évekkel ezelõtt már alig vártam, hogy a lapot a kezembe fogjam, és kiolvashassam elejétõl a végéig. Ma már ez nem így van. Az egyik kollégám szokta nekem ideadni a lapot, amikor õ már kiolvasta. S én már csak a régi idõk "emlékére", vagy azok tiszteletére olvasom el. Az utóbbi idõben sajnos már alig egy nap elteltével vissza is adom a lapot a kollégának.

Jó, tudom, hogy a trendek megváltoztak a tabletek és a felhasználóbarát eszközök irányába, ahol nem kell tudni gondolkodni, hanem elég csak egy-két kattintás, és máris lehet örülni. Ez szép, és jó dolog, de nagyon sokan vannak, akik igénylik a tableteknél és okostelefonoknál mélyebb ismereteket igénylõ dolgokról szóló cikkeket. Ezt a PC-World-tõl egyre kevésbé kapom meg, bár ez lehet, hogy csak az én szubjektív véleményem. Azonban ezt az igényt jól jelzi az, hogy egy másik szakmai online közösségnek, melyet nem lenne etikus itt megneveznem, rengeteg tagja van, és mindennap tele vannak a blogok, a fórumok különféle témákról értekezõ, eszmét cserélõ felhasználókkal, a kezdõtõl a profi felhasználóig. És itt a mobileszközös és tabletes fórumokon van a legkevesebb felhasználó. Igény tehát lenne a hagyományos PC-s cikkekre, csak egyre kevesebb van belõlük.

Az igényesség az már más kérdés. Az igaz, hogy a PC-World megjelenésében, és tartalmi szervezõdésében jóval fejlettebb, mint az évekkel ezelõtti, de "Nem a ruha teszi a PC World-öt!" Nem is tudom, mikor, talán úgy egy-két éve volt, amikor a PC World TV-ben az akkor új szakértõ az AMD egyik elég jó, középkategóriás kártyáját úgy jellemezte, hogy azoknak érdemes használniuk, akik az integrált kártyákról váltanak. Ez nálam kiütötte a biztosítékot. Nekem akkor a videóban jellemzett kártyánál sokkal gyengébb VGA-m volt, s ha váltottam volna erre az újra, nem éreztem volna, hogy azzal a kártyával én most csak egy "Integráltat pótló" VGA-t vettem.

 

Gyepes Máté, miért mentél el?! :cryin:

 

Sajnálom, hogy így alakult, mert mindig a PC World volt a kedvencem, de ma már nem érzem a magaménak.

Link to comment
Share on other sites

Athos

Olvasgatom és eddig tetszik, mint mindig. :) Sok sikert kívánok Szabó Zsanettnek a fõszerkesztõi munkához!

Viszont annak nem örülök, hogy a magazin fedõlapjára nem került rá, hogy a DVD mellékleten megtalálható az elmúlt 5 év számainak digitális változata. Én a borító alapján döntöm el, hogy a DVD mellékleteset vagy a simát vegyem meg. Mivel nincs PC-m, ezért ritka, hogy olyan melléklet van rajta, amit tudnék használni. Most viszont biztos megvettem volna, ha tudom mit rejt a korong. :( Így sajnos errõl lemaradtam.

Link to comment
Share on other sites

payskin
(Athos @ 2012. április 6. 9:49) 446723[/snapback]

Sok sikert kívánok Szabó Zsanettnek a fõszerkesztõi munkához!

 

WOW!!! VAN ÚJ FÕSZERKESZTÕNK!? biggrin.gif

 

:ole:

Link to comment
Share on other sites

Athos
:D Bocsi, elszóltam magam?
Link to comment
Share on other sites

payskin

Nem, csak én még abban a hitben éltem, hogy keresik Balázs (nem én!) utódját. Ezek szerint megtalálták, és ráadásul egy hölgy az! :taps:

Link to comment
Share on other sites

1933

Ismét eltelt egy hónap és megszületett egy újabb havi Magazin!

 

Elsősorban üdvözöljük az új Főszerkesztőt, aki sokaknak névrokona és fotója szerint kellemes a megjelenése is! No nem akarok bevágódni nála, de tényleg ez a véleményem. Aki nem ért velem egyet, az még nem vette meg a lapot, vagy neki csak felolvassák, mert gyengén látó.

 

Üdvözlendő továbbá a régi lappéldányok megjelenése a DVD mellékleten, ami szerintem nem fogja csökkenteni az olvasók táborát, ellenkezőleg, szerintem növelni fogja! Akit érdekelnek az újdonságok, továbbra is alig várja az újabb példányok megjelenését és rohan megvenni azt, hacsak nincs rá előfizetve. Én is ma vettem meg, illetve a nejem. Amikor meg megjelenik az előző évi lapok digitalizált másolata, akkor már meg lehet szabadulni az írott szövegtől, nem foglalja fölöslegesen a helyet. Nem kell attól sem félni, hogy valaki csak ki fogja másolni a digitális példányokat egy év elteltével, mert akkor azok már nem aktuálisak és az Interneten már régen megtekinthetők, de ha valamelyik szám tartalmából kell valami, akkor az, aki megvette, az utána tud nézni.

 

Gondolom a szerkesztőgárdának sem jön rosszul egy nőnemű kolléga, ezzel is bővül a szemlélet, ami ismét csak az olvasók hasznára válik. Ez többek között egy nyomós érv a feleségeknek, hogy olvassad te is a PCWorld-őt, mert a Főszerkesztő is nő és biztos van benne olyan dolog, ami a nőket is érdekelheti! Gyakran kapok én is olyan figyelmeztetést, hogy persze ti férfiak erre, meg amarra nem gondoltok, bezzeg ha a nők mondanák meg, hogy mit és hogyan, akkor ti is másként gondolkodnátok! Hála Istennek, hogy vannak feleségek, akik még helyettünk is gondolkodnak, mert mi lenne velünk nélkülük? (Nekem elhihetik, több mint 54 éve vagyunk házasok). A nejem ma végre a kezébe vette és beleolvasott a PCWorld-be, életében először, miután megvette és hazahozta nekem! Az apropó az volt, hogy amikor megvette, az újságos megjegyezte: "Biztos örülni fog neki az unoka!", mire a nejem megjegyezte, hogy: "Nem az unoka, hanem a nagypapa"! Az újságos meg nagyra nyitott szemmel nézett rá. Gondolom, hogy az újságos még sohasem ült a számítógép elé!

 

Így, miután csak belelapoztam a friss újságba, ennyire tellett. Ha kiolvastam, lehet, hogy még lesznek gondolataim, amit megpróbálok közreadni. (No ez nem fenyegetés!).

Link to comment
Share on other sites

petzolkri
Nem, csak én még abban a hitben éltem, hogy keresik Balázs (nem én!) utódját. Ezek szerint megtalálták, és ráadásul egy hölgy az!

 

Azért még olyan nem volt, hogy fõszerkesztõ nélkül jöjjön a következõ lapszám. Ilyenkor bánjuk, hogy eddig nem egész alakos fotók voltak a fõszerkesztõkrõl.

Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves Balázs!

 

Szánom-bánom, de csak ma mentem vissza elolvasni az előzményeket (2012.03.12. 17:17 észrevételed) és ma írtam oda a folytatást.

 

Ha érdekel ott megnézheted (nem akartam ide írni mert már rég lejáratott lemez).

Link to comment
Share on other sites

Athos
(petzolkri @ 2012. április 7. 7:32) 446742[/snapback]

[...]Ilyenkor bánjuk, hogy eddig nem egész alakos fotók voltak a főszerkesztőkről.

 

Egyetértek. :) Tudnék neki bókolni, de házas ember lévén visszafogom magam. :)

Link to comment
Share on other sites

Frankyboy

Üdvözlet - és sok siker - az új Fõszerkesztõnek! :oké:

 

Voltam már elõfizetõ is, de így, vagy úgy - a lapot mindig megkaparintom... :)

És egyetlen észrevételem - kritikám - az elmúlt 3-4 szám alapján: a hejesírási hibák... ;)

 

...nincs a Szerkesztõségben szövegszerkesztõ...? vagy van, de a helyesírás-ellenõrzés nincs bekapcsolva...?

...az elsõt nem feltételezném... :P , de ha a másik kettõre Igen, akkor a szerzõ nem olvassa el a mûvét, mielõtt kiadja a kezébõl...?

 

...vagy....?

 

 

Fentiektõl eltekintve, maradok továbbra is Tisztelõjük és rendszeres olvasójuk :)

 

Frankyboy

Link to comment
Share on other sites

1933

Tovább olvastam a lapot és közben aggályos gondolataim támadtak.

 

Nem gyereknek való vidék (Címlapsztori).

 

Tanácsok szülőknek! Milyen szülőknek? Akik jól ismerik a számítástechnika világát, s azért veszik a lapot? Vagy azoknak, akiknél a gyermek jobban ismeri a számítástechnikát mint sok felnőtt, szülő? Hogy van ez?

 

Nemrég voltam fodrásznál és mivel kevés volt a vendég, volt lehetőségem elbeszélgetni a fiatal fodrászokkal, annál is inkább, mert amikor nincs vendég, ott van szinte mindegyik asztalán a netbook, amivel elütik az időt. Kérdezgettem, hogy milyen operációs rendszert használnak, mennyi a RAM a gépben, milyen processzoruk van, milyen vírusirtót használnak, stb.. Legnagyobb meglepetésemre egyik sem tudott válaszolni a kérdésemre, fogalmuk sem volt róla (nem ők az egyetlenek ebben a korosztályban, 18-25 év között -- rokonuk, barátjuk állította be a gépüket). Ezekből szülők lesznek nemsokára. Nagyon sokan vannak, akik kifejezetten utálják a számítógépet. Egyes munkakörökben (nagyáruházak alkalmazottai -- árukihordók, hentesek, piperecikkek eladói, biztonsági őrök, betanított munkások, munkában elfáradt egyszerű emberek), akik nem dolgoznak számítógéppel (és sokan otthon sem), azoknak fogalmuk sincs mindarról, ami az említett cikkben le van írva és soha életükben nem is lesznek ilyen dolgokban járatosak, talán csak a labdarúgásban. Ezeknek vannak gyerekeik, akik használnak számítógépet és szüleiknél jobban értenek hozzá. Hogyan fogják a gyerekek tevékenységét felügyelni?

Talán az említett cikket a pedagógusoknak is szánták, hogy a szülői értekezleten foglalkozzanak a szülők okításával is? Ezt nem a gépet vásárló szülőnek kellene elmondani az üzletben, vagy egy mellé adott kis brosúrában, felhívva rá a vásárló figyelmét?

 

Kérem ne nézzenek furán rám, nekem is van gyerekem, unokám, becsületes, jól nevelt, megbecsült, tanult emberek.

 

 

Az említett cikkre nézve, nem azt mondom, hogy felesleges! Korántsem! De felmerülnek bennem a gondolatok ezzel kapcsolatban.

 

Továbbfűzve a gondolatokat, eszembe jutott, hogy az egyik parlamenti hozzászólásban elhangzott, hogy a köztársasági elnököt népszavazással kellene megválasztani. Kérdezem én, hogy az ország lakosságának hány százaléka képes arra, hogy eldöntse valakiről, hogy az alkalmas-e arra, hogy köztársasági elnök legyen? És hányan alkalmasak arra, hogy szülők legyenek és gyermeket neveljenek becsületes állampolgárrá? Ez nem szimpátia kérdése, ez húsba vágó kérdés, s igazából az is, hogy melyik pártot támogatják az országgyűlési választásokon, meg az is, hogy ki kap mandátumot az országgyűlésben.

Ez nem politika, mert nem említettem senkit, csak a jelenséget!

 

Az "Istenadta" nép olyan eszközt kapott a kezébe, a számítógépet, amit fel lehet jóra is, meg rosszra is használni. "Nem kéne azt is népszavazásra bízni, hogy kinek a kezébe kerülhessen számítógép?" Hahaha!!!

 

U.i.: én is házas ember vagyok, de bókolni azért szabad, már nem veszélyes az én koromban! Pláné, ha az ember őszinte!

 

Megjegyzés: a helyesírási hibák valószínüleg a tördelés következtében történnek.

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

Jó, bent hagyom, de ez politika. Mert innen csak egy ugrás, hogy IQ-teszthez kössük a választási jogot is, hiszen milyen alapon ér az én szavazatom ugyanannyit, mint a.... amikor én ilyen vagyok, ő meg olyan. Ne menjünk bele.

 

Megint túl fekete-fehérnek látod a világot. Szerinted vannak, akik értenek hozzá, és vannak, akik nem, viszont a gyerekeik meg igen/jobban.

 

Persze, igazad van, van ez a kettő felhasználói réteg, és van még emellett rengeteg másik. Mert szerintem meg vannak olyanok, akik nem szakértők, de felmerült bennük, hogy megvédjék a gyerekeiket bizonyos internetes tartalmaktól, és nekik pont jó lehet egy ilyen cikk -- hozzáteszem, nem olvastam, nem tudom, konkrétan kinek szól, hogyan szól, jól van-e megírva stb. Felteszem, egy 5-6-7 éves gyerek nem ért jobban a géphez a szüleinél, HA egyáltalán odaengedik a számítógéphez (öcséméknél például a gép munkaeszköz, a srácok nem számítógépezhetnek, játszani a földön kell a millió legóval, autóval, puzzle-lel, társasjátékkal stb.).

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Senki nem születik hozzáértőnek, hacsak nem az ordítás (valamint a fehérnemű összepiszkolása) terén. Már nem vagyok előfizető, de anno, amikor elkezdtem venni a lapot, nagyon sok dologról abból értesültem, majd csatlakoztam a fórum életébe is és szintén rengeteget tanultam és tanulok. (Köszönet érte srácok!) Az újságból és a fórumról sajátítottam el azt a fajta nézőpontot, amit jelenleg is, minden nap képviselek, ha a tanácsomat, vagy a véleményemet kérik azok, akiknek az életében mást tölti ki a hobbi szerepét. Az, hogy jelenleg nem vásárolom a lapot, mindezt nem teszi semmissé. Nem vagyok profi, de az az időszak, amikor mindenben fogni kellett a kezem, már elmúlt. Mások, olyanok, akiknek a számítástechnika még új, valószínűleg még nem tartanak itt. Nekik kell egy mankó, egy támasz, s az ilyen cikkek jók lehetnek kapaszkodónak. Segítenek, hogy kialakuljon egyfajta nézőpont, hogy megragadjon odabent az alapvető tudás, amivel felvértezve már másként láthatja az olvasó a PC, az internet, a számítástechnika világát. Nem annak szól egyik cikk sem, akinek a kisujjában van a téma, s nem annak, akit egyáltalán nem érdekel a téma. Annak szól, aki érdeklődik, de - adott esetben - még kevés az ismerete. Avagy, ahogyan Balázs is említette: a világ nem csak fekete és fehér... ;)

Link to comment
Share on other sites

Greene
(Spányik Balázs @ 2012. április 14. 19:35) 446956[/snapback]

 

Felteszem, egy 5-6-7 éves gyerek nem ért jobban a géphez a szüleinél, HA egyáltalán odaengedik a számítógéphez (öcséméknél például a gép munkaeszköz, a srácok nem számítógépezhetnek, játszani a földön kell a millió legóval, autóval, puzzle-lel, társasjátékkal stb.).

 

Ez az amit én nem értek, hogy miért jó? A jövő egyértelműen arról szól, hogy mindenki aki boldogulni akar az életben kell, hogy értsen a számítástechnikához. Legóznak, tök jó, lehet, hogy építész lesz.

 

Nekem az XT és a 386 után sokáig nem volt gépem. Közben középiskolás lettem, és azok akiknek volt gépük (Pentium 100, 133, 166MMX, 3Dfx) sokkal könnyebben boldogultak számítástechnika órán. Persze sokat Quake-eztek, meg Duke Nukemeztek, de ott volt mögötte az, hogy azért a Windows 95-öt csak meg kellett tanulni. Az egyik srác pl. szépen megtanult programozni, és írt egy elég jó nyílvántartó programot Delphiben. Na én erről frankón lemaradtam. Én azért is kezdtem aztán PC Worldöt olvasni pár évvel később, hogy felhozzam magam tudásban, legalább egy általános szintig.

 

Az egyik ismerősöm fia 5-6 éves kora óta Wowozik. Még írni se tudott, de már PVP-zni járt. Hetente párszor felbukkant 1-2 órára. Viszont nyáron teljesen eltűnt. Ő szívesebben "bandázott" az ovis, majd iskolás társaival. De a számítógépezésnek is megvolt a helye és ideje. Szerintem ez az egészséges. Nem zárni ki semmiből, mértékkel, de engedni.

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj
Tanácsok szülőknek! Milyen szülőknek? Akik jól ismerik a számítástechnika világát, s azért veszik a lapot? Vagy azoknak, akiknél a gyermek jobban ismeri a számítástechnikát mint sok felnőtt, szülő? Hogy van ez?

 

A cikk azoknak is szól, akik ismerik a számítástechnika világát, és azoknak is, akik nem. Az előbbi csoport tagjai talán találkoznak majd olyan problémákkal, veszélyekkel, amelyekre eddig nem figyeltek fel. A többiek (a mélyebb informatikai ismerettel nem rendelkezők) pedig megérthetik azt belőle, hogy bizony az internet könnyen rossz hatással lehet a gyerekre. Ha ezt a gondolatot megfogadják és komolyan veszik, talán utánaolvasnak majd, hogy miként védhetik meg a csemetéket. Ha ez megtörténik, akkor már célt ért a szöveg.

 

Egyébként pont a hasznosítás miatt került később a mobil rovatba négy androidos felügyelet app, a Macworldbe egy Mac és iOS védelem bemutató, valamint a szoftver rovatba egy 4 szoftvert kiveséző cikk. Sőt a mellékleten fent vannak a programok, így aki nem ért hozzá, az is felrakhatja és megnézheti azokat, hogy mi mindent tudnak felügyelni. A "Nem gyermeknek való vidék" anyagban olyan dolgok vannak, amelyekre nem árt figyelni.

 

Talán az említett cikket a pedagógusoknak is szánták, hogy a szülői értekezleten foglalkozzanak a szülők okításával is? Ezt nem a gépet vásárló szülőnek kellene elmondani az üzletben, vagy egy mellé adott kis brosúrában, felhívva rá a vásárló figyelmét?

 

Szeretnénk minél több helyre eljuttatni az üzenetet, talán sikerülni fog :)

Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves mindenki!

 

Nocsak! Azt hiszem elérte a kellõ célt ez a pár gondolatom, mert igen szép visszhangot kapott! Én is tudtam belõle profitálni és ez jó dolog.

Szeretek eszmét cserélni és bizony sok dolog, amit írtatok visszaköszön a múltamból. Az unokám a betûket még a régi C+/4 és a C64 billentyûzetén tanulta meg, igaz nem programozik, de EU szabványú számítógép kezelõi vizsgát tett és nemrég a diplomáját is sikeresen megvédte, igaz, hogy közlekedésmérnökként. Az anyja, a lányom szintúgy és az egyik bankban rendszergazdai szerepet is betöltött egy ideig, egyébirányú, pénzügyi munkaköre mellett.

 

Azt, hogy ki olvassa az ilyen cikket, kinek szól, azt bizony az olvasótábor összetétele szabja meg és gondolataim azt feszegették, hogy azokhoz jut el a legkevésbé, akiknek a legnagyobb segítséget jelentené és a legnagyobb segítségre szorulnak! Figyelembe kell venni ehhez egy-egy lappéldány árát, a potenciális olvasók érdeklõdési körét és a rászorultak körülményeit. Mint azt megjegyeztem, korántsem haszontalan! Az vetõdött fel bennem, hogy a többiekhez hogyan lehetne eljuttatni, akiknek igazán szüksége lenne rá. Többek között, én is személyesen terjesztem a számítógépes ismeretek mellett. No nem vagyok profi, de amit feltétlen érdemes tudni, az terjedjen csak el, minél szélesebb körben. Terjed mint a pestis, sokan keresnek meg azok révén, akiket felhomályosítottam" már. Bõven ráérek és pénzbe sem kerül, sok barátot szerez az ember, ami mindig hasznos.

 

Sajnos a többi gyerek hatását igen nehéz semlegesíteni, akik azzal a felkiáltással, hogy trendi, vagy nem trendi sokszor a nem kellõen felkészített gyermekeket rossz útra viszik. A szülõi majomszeretet pedig kitûnõ táptalaj ehhez. Ez ugyan nem tartozik a PCWorld profiljába, de talán némileg befolyásolni tudja egy-egy hangvételében megjelenõen. Például ajánlások útján. Hogy hogyan és milyen módon? Nem vagyok újságíró, ezt meghagyom a szakértõknek. Egy, az ilyesmire is kiterjedõ kezdeményezés a lap színvonalát emelné és az olvasótábort is talán bõvítené. Nem?

Persze, ha egyes termékek ajánlása (indoklás!) a lapnak jövedelmezõ, az egy más kérdés!

 

Mindenesetre megnyugtató számomra, hogy ezen a fórumon a résztvevõk észrevételeibõl, hangnemébõl és hozzáadott gondolataiból az derül ki, hogy szerintem jó helyre kopogtattam be! Köszönöm!

 

 

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Aki nem tud, és nem is akar tudni, azzal nem lehet mit csinálni. Úgy gondolom, hogy egyáltalán senkinek nem feladata felnõtt emberek nevelése, egy számítástechnikai magaziné meg aztán fõleg nem.

Link to comment
Share on other sites

payskin
(Greene @ 2012. április 14. 23:39) 446962[/snapback]

 

Ez az amit én nem értek, hogy miért jó? A jövő egyértelműen arról szól, hogy mindenki aki boldogulni akar az életben kell, hogy értsen a számítástechnikához.

 

Apám egész életében ezzel foglalkozott, és 20 éves korában látott először számítógépet a Tervhivatalban. Én 12 éves koromban láttam az első 2 LCD-soros kijelzős SHARP gépet, és azon pötyögtem be az első programomat. Egész jól felnőttünk.

 

De nézzük az öcsémet, aki 9 éves volt ugyanekkor. A következő években végigjátszotta otthon a VIC-20, C64 korszakot úgy, hogy soha egy pillanatra nem érdekelte a számítástechnika és a programozás, sőt, a gimiben aktívan korrepetálnom kellett alap C16 programozásból. Ma egy multinál dolgozik vezető beosztásban, kiválóan kezeli a számítógépét, Excellel kel és fekszik, nekem a feléről sincs fogalmam abból, amit ő azzal a programmal művel.

 

Szóval, nem kell számítógép a gyereknek -- szerintünk. Sőt, ha anyámat kérdeznéd (aki gyermekorvos és ős számítógép-ellenes), egy napon keresztül hallgathatnád, hogy milyen káros hatása van a gyerekekre. (Képzelheted, milyen küzdelmes együttélésünk volt onnantól, hogy beköltözött a gép az életünkbe.

 

10 éves elmúltam, amikor néha-néha nézhettem este 8 után tévét. Akkor is csak azért, mert egy iskolai órán, ahol talán a Családi kör volt a téma, megkérdezték, hogy Balázska, és neked mi erről a véleményed, és azt találtam mondani, hogy fogalmam nincs, az Esti Mese után már nem nézhetek tévét. A tanítónéni behívatta a szüleimet. Kicsit később, amikor egyszer délelőtt ismételték, tanítás helyett helyett az egész osztály a (a Pierre Richard-féle) Magas szőke férfi felemás cipőbent nézte, mert szegény Balázs nem nézhette este, pedig ez mennyire vicces. Egy k szót nem értettem belőle. 1981-et írtunk -- ez volt az igazi szülői felügyelet! És a szüleim alig voltak 30 évesek, tehát nem ilyen vaskalapos, koravén szigor igorra kell gondolni. Egyszerűen másképp gondolkodtak bizonyos dolgokról.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Jó, akkor átfogalmazom: Hagyni kell a gyereket mértékkel (és némi kontroll alatt) számítógépezni, mert soha nem tudhatod, hogy a jövőben mit profitálhat belőle. Lehet, hogy később tojni fog az egészre, de az is lehet, hogy komoly pályát fog befutni ezen a területen.

Édesanyádnak meg elmondanám, hogy mértékkel nem káros a számítógép (se). Valamint elmagyaráznám neki, hogy a számítógépezés által magunkévá tett vagyis inkorporált kulturális tőke, és az internetezéssel hozzáadott társadalmi tőke mennyire jól konvertálható anyagi tőkévé.

Link to comment
Share on other sites

Athos

Én 6 évesen kerültem számítógép közelébe. Igaz, akkor még nem volt Internet, nem volt mitől védeni engem. Mégis Legóztam is meg játszottam az autókkal. Sőt Legót még tinikorban is elővettem! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...