Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ajánlok egy programot


payskin

Recommended Posts

payskin

A probléma, amire megoldást kerestem, hogy a notebook képernyõjének felbontása 1300xakármennyi, az otthoni monitoré 1920x1080, a munkahelyié 1680x1050, így az ikonok össze-vissza vándorolnak a asztalon.

 

Most éppen a DesktopOK címû programot használom hozzá, ami egy német jóember iszonyúan kinézõ weboldaláról tölthetõ le. Tömörítve 82K, kicsomagolva 136K, ingyenes, tud magyarul is (bár eleinte németül beszél -- a bal alsó sarkában van a nyelvválasztó), nem kell telepíteni, sõt, futtatni sem kell állandóan (a többi hasonló megoldás állandóan bent ül valamilyen formában a memóriában), de ha lerakod a tálca értesítési területére olyat is tud, hogy automatikusan menti az ikonok elhelyezkedését megadott idõnként. De tud még egy csomó más dolgot is, aminek nincs is köze az ikonokhoz -- emberünknek vannak ilyen miniprogramjai, és azokból az általa hasznosnak ítélteket rakta bele a DesktopOK-ba is.

 

Egyébként érdemes szétnézni a programjai között, van például BIN2ISO konvertere, négypaneles Explorer-kiegészítõje, fájlátdátumozója, fontnézegetõje, monitortesztelõje, és egy csomó marhasága is (hangyák, havazás stb.) Többnyire mind ilyen kicsi, önálló, telepítést nem igénylõ, ingyenes cucc.

 

:oké:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Temporary

A probléma, amire megoldást kerestem, hogy lusta vagyok kattintgatni. :)

WizMouse

Egérkattintás nélkül scrollozható bármelyik ablak, ami felett az egérkurzor áll. Így például egy kisméretű aktív ablak mögötti teljes méretűt lapozgathatunk.

 

:éljen:

Link to comment
Share on other sites

Garono

A probléma, amire megoldást kerestem, hogy hozzászoktam, hogy Firefoxban az egér középső gombjával zárom be a füleket, és gondoltam milyen jó lenne, ha bármilyen ablakot be lehetne zárni, ha a középső gombbal kattintok a címsorára. Rövid keresgélés után ráakadtam a 7plus nevű nyílt forráskódú megoldásra, ami az említett funkció mellett még millió mást is tud, többek közt kiváltottam vele az Always-on-top nevezetű segédprogramot is.

 

---

 

Ó, hogy miért nem találtam rá erre sokkal korábban! :D Az alábbiakat állítottam eddig be:

- címsoron jobb gombbal kattintva az épp aktív, és épp az egér alatt lévő ablak a tálcára kerül (ezzel persze elveszik a címsoron jobb gombra előugró helyi menü, de meg tudom számolni, hogy életemben hányszor használtam, úgyhogy nem nagy kár)

- címsoron középső gombbal kattintva az épp aktív, és épp az egér alatt lévő ablak bezáródik (mondjuk Firefoxban pont nem működik, mert ütközik az FF azon funkciójával, hogy a címsoron középső gombbal kattintás új fület nyit, de minden másban működik)

- :windows: + jobb gombbal a címsávra kattintva az épp aktív, és épp az egér alatt lévő ablak always-on-top állapotba kerül

- a tálcán egy elemre középső gombbal kattintva a kérdéses program bezáródik

 

Igazából csak fantáziánk szab határt a beállítható funkcióknak, kismillió variáció lehetséges. :D

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Elfogyott a szabad helyem, és gondoltam akkor nem csomagolom ki a RAR állományban elfekvõ videómat, de meglepve tapasztaltam, hogy a Media Player Home Cinema nem tud RAR-ból lejátszani. Gyors keresés után bukkantam rá RARFileSource névre hallgató apróságra: a feladatra tökéletes, csak ajánlani tudom! :)

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man
Ha nincs lejelszavazva a RAR fájl, akkor a VLC is lejátssza RAR-ból.
Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Gondban vagyok a játékokban, mivel a bal kezem elég béna önálló akarattal rendelkezik, így nagyon nehezemre esik a különféle billentyûkombinációk megfelelõ sorrendben történõ leütése (a WASD karaktermozgatás számomra kivitelezhetetlen feladat). Így szükségem volt arra, hogy ne kelljen a balomat állandóan a különféle képességet jelölõ billentyûkön tartanom.

 

Erre kerestem megoldást már a szomszéd topikban is.

 

Aztán eszembe jutott egy bûvös szó: macro. Így jutottam el a MacroToolWorks honlapjára, s leltem rá a Perfect Keyboard nevû gyöngyszemükre. Amire nekem kell, arra az ingyenes verzió is elegendõ. Jelenleg a Torchlight nevû kedvenckémen tesztelem, eddig tökéletesen mûködik. Az X-Mouse Button Control-lal karöltve már kényelmesen tolhatom az e-hentelést. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Temporary

A problémám az volt, hogy olyan programot használtam ami csak CD/DVD-re volt hajlandó írni, nem volt benne lehetőség lemezkép fájl készítésére. Ekkor találtam:

TotalMounter Virtual CD/DVD burner.

Nem csak olvasót, hanem írót is tud emulálni.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Dani991

A mai napon ingyenesen letölthetõ a CrossOver, amely egy Wine-ra épülõ, ámde fizetõs program. Az akció csak a mai napra vonatkozik! És jár hozzá 12 havi támogatás is.

 

Szerintem érdemes tenni vele egy próbát, hátha jobban szuperál, mint a Wine.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Éppen most tettem ki az Ubuntu témájába :) Abszolút jobban szuperál, nem véletlenül fizetõs. Pl. tökéletesen mûködik alatta a Microsoft Office.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Temporary

Mobilszolgáltatók árlistáit akartam konvertálni PDF-ből Excel-be. Egy csomó katasztrofális eredmény után találtam rá a VeryPDF termékeire. Az eredmény megdöbbentően jó, szinte tökéletes. Többféle konverterük is van:

http://www.verypdf.c...roduct/all.html

 

A kipróbálható változatnak az a korlátozása, hogy egy program indítással egyszerre csak 2 oldal pdf-et lehet konvertálni :( , de ezt 100x is megtehetjük :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Temporary

Mint vak egér, én már nagyon várom a végleges verziót. :) Nem csodálkoznék nagyon, ha tíz éven belül kész lenne.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 weeks later...
Dani991
Ezt most találtam, webfejlesztőknek hasznos lehet, de a kipróbálása előtt érdemes megnézni
.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 11 months later...
SkyBird

EasyRE Windows 10 Recovery CD Free Download

 

Mivel a Windows 10 még beta, ahhoz ingyen lehet letölteni Pro verzióban ezt a bootolható helyreállító programcsomagot, amíg a végleges oprendszer meg nem jelenik.

Rá kell kattintani a letöltési oldal alján a Windows 10 (free) rádiógombra, de nem szükséges Windows 10-zel letölteni. Én is 8.1-gyel szedtem le. ;) Csak egy nevet és e-mail címet kér.

 

---

 

Szerk.: Nahhh, egy kicsit hamar javasoltam, bár a dolog elméletileg jó lehet. :hááát: Az van, hogy az én hardveremen nem bootolt be .iso-ként se virtuális gépen, se bootolható USB-ről se normál, se VGA, se safe módban. Elakad, meg hiba miatt végtelen(?) ciklusba kerül. Már nem volt kedvem tovább várni.

Bocs. Ettől még egy verzió frissítés után, más hardveren, vagy bár gyanús, de CD-re égetve jó lehet. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

eremit

http://www.anyburn.com/

 

A Free Any Burn egy végtelenül egyszerű optikai író. Ingyenes, telepíteni nem kell.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
SkyBird

Az Aomei Partition Assistant Professional 6.0 most 49 USD helyett ingyenesen telepíthető.

http://sharewareonsale.com/

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 years later...
XCube

Szervusztok!

Bármiféle előzetes keresés vagy fórumböngészés nélkül írok, ezt kérem nézzétek el nekem.

Tudnátok olyan ingyenes programot ajánlani, amivel CAD (.dxf) fájlokat lehet megtekinteni és bizonyos mértékben szerkeszteni.

Jelenleg az ABViewer -rel áldott meg a cég és nem tudom, hogy lenne-e jobb alternatíva. A telephely alaprajzát kéne aktualizálni.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...