Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Projektor vásárlás


[OP]Destroy-man

Recommended Posts

[OP]Destroy-man

Már egy ideje szemezgetek a projektorokkal, viszont most kaptam egy külföldi kereskedõ webáruház címet, ahol régebbi, már-már kifutómodellû projektorok is feltûnnek, viszont az ehhez mért árakkal.

Pl. Sanyo PLC-XW57 ~47.000 Ft-ért, újonnan garanciával (a szállítás ~8.500 Ft, ami nem olcsó, de ha összességében nézzük a projektor árát, akkor még mindig kellemes).

De mivel nem csak ez az egy model/márka van, ezért szeretném megkérdezni tõletek, hogy milyent érdemes venni?

Gondolok most ilyenekre, hogy képalkotás DLP vagy LCD alapú legyen, vagy egy közepesen sötétített szobában hány Lumen erõsségû izzó legyen benne, stb.

Az elöbb említett Sanyo LCD-s, 1024x768-as natív felbontásban, 2000 ANSI Lumen fénnyel üzemel. Egyelõre még nem tervezem, hogy megveszem, de jövõ hónapban már elõfordulhat, hogy egyet veszek. Persze 50-55-nél többet nem szeretnék rá áldozni, ezért így az új modellek kiesnek.

 

A projector adatlapja:

http://uk.sanyo.com/Products/View/Discontinued/PLC-XW57

Itt már nem árult terméknek írják, de raktáron azért még akad belõle pár darab.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Azt nem írtad meg, hogy mire használnád. Az LCD fényerősségre mindig jobb lesz ugyanakkora teljesítményű lámpával. Engem az LCD-nél a pixelek láthatósága zavar csak (ha túl közel ülök). A DLP-nél meg a szivárványosodás, meg a nagyobb zaj. Ha én vennék akkor LCD-t választanék, mert olcsóbb és kevesebb a mozgó alkatrész benne. Viszont az XGA felbontás szerintem kicsi. Filmekhez is, és prezentációkhoz is.

A projektornál mindig az izzó a nagy tétel (jó, egy félmilliós gépnél pont nem). Lehet, hogy most olcsón megkapod a projektort, aztán pár év múlva izzót kell cserélned, és akkor szembesülsz azzal, hogy az bizony a Sanyodhoz 57 ezer forint.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Filmnézéshez (hobbi szinten), karaokehoz kellene elsõsorban.

Az ízzót néztem, hogy marha sokba kerül. Itt kettõ dologra gondoltam:

1: Ha lehetséges, akkor átépítem ledes megvilágításra (ha van benne annyi hely, de kell lennie).

2: Eladom 20.000 Ft-ért úgy, hogy kiégett belõle az izzó, én meg veszek egy újat 50 körül. :)

 

Egy HDReady felbontás szerinted jobb lenne? Az kb. egy 10-el többe kerülne. FullHD-s felbontásúak sajnos csak 500€-tól indulnak, az meg már sok nekem.

Másik kérdés: Mi a különbség a natív és a max felbontás között? Mert a max felbontás projektoroknál mindig nagyobb, mint a natív. Vagy ezek csak elírások?

Link to comment
Share on other sites

Greene

Filmnézéshez én 16:9-es képarányú gépet vennék. Egy HD-ready is jó választás. Gondolj bele, hogy szinte minden film már 16:9, vagy 2.35:1 képarányú. Utóbbinál még így is lesz fekete csík.

A natív felbontás adja meg, hogy fizikailag hány képpontot képes megjeleníteni a projektor. A maximálisat átalakítja erre a felbontásra.

Fontos lenne még, hogy megnézd a kiszemelt vetítőnél a bemenetek típusát és számát.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
Dilettans

Sziasztok,

Acer projetort használunk értekezleteken és az egyik laptoppal nem megfelelően jelenik meg a kép. Kicsit torzít a kép trapéz alakban - ezen tudok korrigálni. De a képméretet nem sikerült megoldani, a kép a kivetítőn sokkal kisebb, mint ha egy másik ugyanolyan típusú, ugyanolyan operációs rendszerű, ugyanolyan VGA driverű gépet csatlakoztatok hozzá. Összehasonlítottam a képernyőbeáálításokat, felbontást, VGA drivert, oprendszert. (két teljesen ugyanolyan típusú DELL laptopról van szó, talán még a telepítő lemez is ugyanaz volt), ugyanaz a VGA kábel.

Esetleg valakinek van valami ötlete, h mi miatt lehet a különbség?

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Dupla VGA kártyás a noti (integrált + valami) vagy csak az integrált van?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...