Jump to content
GSForum - Segélyvonal

RAM bõvítés


molnarnezsuzsa

Recommended Posts

molnarnezsuzsa

Sziasztok.

Segítséget kérek. Van egy Intel Celereon 2,4Ghz, 80GB 512MB-os asztali gépem. Memóriáját szeretném bõvíteni,gyorsítani. Ehhez kellene segítség. A benne levõ RAM felirata: Pmi DDR 400 512MB pc3200, 3208GATA08-04B1- MD44512PQP. Ilyet nem találtam, ehez segítsetek. Milyen RAM-ot vegyek? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Mindenképp használtat, 512MB-os modult (gondolom Xp-t használsz)! Ennél kisebbnek nincs értelme, a nagyobb vagy új darabok meg elég drágák, legalábbis a géped értékéhez képest. Ha nagyon precíz szeretnél lenni, érdemes ugyanolyan, egy -vagy kétoldalas modult beszerezni (a mostani RAM mindkét oldalán vannak chipek? -> ha igen, kétoldalasod van), általában jobban mûködnek együtt, esetleg még a Dual Channel is mûködhet, ha az alaplapod is tudja. (Más kérdés, hogy 2.4-es celeron mellett majdnem mindegy.) Továbbá, ha már a mostani is 400Mhz-es, akkor érdemes az újnak is ennek lennie, ez már ne fogja vissza feleslegesen a gépet.

Ha te fogod bõvíteni, akkor az áramtalanított(!) gépbe való behelyezés után ellenõrizd, hogy rendesen bepattant-e a helyére (két oldali pöcök a helyükön?), majd bekapcsolás után érdemes a BIOS-ban ellenõrizni, hogy valóban 400MHz-en futtatja-e õket (illetve egyáltalán látja-e a gép). + Nem árt elõre megbeszélni a boltossal, hogy ha valamiért nem fogadná be az alaplapod az amúgy hibátlan modult, akkor cseréli-e egy másikra..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...