copper Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Sziasztok! A következõ problémával szembesültem: gépembe új DVD író került, az eddigi IDE-s helyett SATA-s. Így most van a gépben egy IDE-s HDD (Master1), egy SATA-s HDD (Master3) és egy SATA-s DVD író (Master4) Gép bekapcsol, felsimeri a hardvereket, de a bootolás nem folytatódik, ha lehúzom a DVD-t bebootol. Ha lehúzom a SATA-s HDD és marad a SATA-s DVD, megint nem bootol. Másik gépben megy a DVD. Mi lehet a baj??
Temporary Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Mi az alaplap pontos típusa? A BIOS-ban engedélyezve van minden SATA port?
copper Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Köszi, az engedélyezéssel megoldódott a probléma, mûködik a DVD is. De. Elõjött az a probléma, ami miatt az új írót vettem, mert azt hittem rossz a régi. Szóval megírja a lemezt, de az írás végén kiírja, hogy a felírt file-okat (avi) nem tudja megnyitni. Beolvassa a lemezt, de az avi-t nem játsza le...
nagyjani Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Két hetet gyököltem egy géppel, mert hibásan írta a lemezeket. Vagy kiírta ezt amit neked, vagy fõleg duplarétegûnél megállt valahol, vagy megírta a lemezt, de nem tudta visszaolvasni semmi. Tápegység volt a bûnös, írásnál a 3.3 volt leesett 2,7-re az 5 meg 4-re. Gyári hp gép gyári tápjával.
copper Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Az avi kb.700Mb. Fogalmam sincs mi lehet a probléma, de azzal kell öszzefüggésben lennie (kizárásos alapon, mert nem a DVD íróval van a baj), hogy pár napja lett újratelepítve a gép, én ezzel kapcsolatosan érzem a problémát, de konkrét ötletem nincs. Valami másképp lehet, mint újratelepítés elõtt?!
Recommended Posts