mohitoka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kernel-Processor-Power 6 6 adódik nagy valószínûséggel a Kernel-Power 41 63-mas hibám, ami számítógép lefagyást, vagy kikapcsolást jelent. A probléma régen is fenn állt, de 2 hónappal ezelõtt sokadik újratelepítéssel orvosoltam a problémát, de ezt nem tudom örökké játszani a rendszerrel... Az eseménynapló szerint bios frissítést kellene elvégeznem, mert nem megfelelõen kezeli a processzort, de elvileg a WIN7 magától elvégzi az efféle frissítéseket, ha ez nem így történik netán, akkoris félek belenyúlni a BIOS-ba, mert elég sok a hibalehetõség... Több helyen olvastam azt, hogy a táp problémás, valami nem kap elég áramot... ebben van realitás? A legértelmetlenebb számomra az, hogy a bios verzió elvileg jó, azaz MSI 914P Neo2 V2.0-ás alaplapom a legfrissebb, V5.3-mas. , de a nyitóoldalon egy American Megatrends verziószám is látszik, ami v02.57-es, ebben nem vagyok a legbiztossabb, hogy a legfrissebb. De ha az, akkor miért ajánlja a legtöbb program a BIOS frissítését (maga a win7 is azt kéri) Kérlek segítsetek...
mohitoka Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 (edited) Codegen/Display 350W ATX2.03(P4) Model: 300X Edited January 7, 2012 by mohitoka
Garono Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 miért ajánlja a legtöbb program a BIOS frissítését (maga a win7 is azt kéri) Ilyen hibaüzenettel még soha az életben nem találkoztam, szerintem nem is létezik. Fényképezd már le, amikor a Windows az elavult BIOS miatt reklamál...
mohitoka Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Egyrészt volt egy olyan, hogy lefagyás utáni ujraindításkor segítséget kértem a windows-tól, hogy keressen megoldást neten, erre írta ki a mûveleti központban, hogy a BIOS kiadójánál érdeklõdjek a frissítésrõl, és odalinkelte az Intel ezdöoldalát, ezt most nem látom, de amint megint kidobja, felteszem. Az eseménynapló már beszédesebb etéren.
Dreaman Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 A tápod akkor is le kellene cserélni, ha nem ez okozná a hibát. (De szerintem ez okozza.) Ezek mellett: A Win7-ed ugye nem buherált? Driverek telepítve vannak (voltak)? Az eseménynaplóban a HDD-re nincsenek hibabejegyzések? (HDD Sentinel mit ír rá? Eddigi tapasztalatom szerint a HDD és/vagy a VGA kezd el elõször piszkoskodni a rossz tápellátás miatt.) Alaplapon a kondik nem púposak?
mohitoka Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 HDD-vel nincs gond, 1 éves kb, és senteniel nem ír rá semmi problémát. Kondik nem puposak. A videokártya lehet a gond, bár most stagnál a probléma... Ma még nem fagyott le, ehhez egyszerüen csak kihuztam és bedugtam mindent ami a tápbol jön, hátha valami ni9ncs rendesen a helyén. Az, hogy ma még nem fagyott le, nem jelenti a probléma végét. Ma messze nem volt annyira igénybevéve a gép mint az elmult napokban.
BáGyu Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 A BIOS miatt nálam is már reklamált 1x a Win7 (2 év alatt), de legtöbbször az XP-nek nem tetszett valami.
Recommended Posts