Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kernel-Processor Power 6 6


mohitoka

Recommended Posts

mohitoka

Kernel-Processor-Power 6 6 adódik nagy valószínûséggel a Kernel-Power 41 63-mas hibám, ami számítógép lefagyást, vagy kikapcsolást jelent. A probléma régen is fenn állt, de 2 hónappal ezelõtt sokadik újratelepítéssel orvosoltam a problémát, de ezt nem tudom örökké játszani a rendszerrel... Az eseménynapló szerint bios frissítést kellene elvégeznem, mert nem megfelelõen kezeli a processzort, de elvileg a WIN7 magától elvégzi az efféle frissítéseket, ha ez nem így történik netán, akkoris félek belenyúlni a BIOS-ba, mert elég sok a hibalehetõség...

Több helyen olvastam azt, hogy a táp problémás, valami nem kap elég áramot... ebben van realitás?

A legértelmetlenebb számomra az, hogy a bios verzió elvileg jó, azaz MSI 914P Neo2 V2.0-ás alaplapom a legfrissebb, V5.3-mas. , de a nyitóoldalon egy American Megatrends verziószám is látszik, ami v02.57-es, ebben nem vagyok a legbiztossabb, hogy a legfrissebb. De ha az, akkor miért ajánlja a legtöbb program a BIOS frissítését (maga a win7 is azt kéri)

Kérlek segítsetek... :(

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

Milyen tápod van?

Link to comment
Share on other sites

mohitoka

Codegen/Display 350W ATX2.03(P4)

Model: 300X

:pfúj:

Edited by mohitoka
Link to comment
Share on other sites

Garono
miért ajánlja a legtöbb program a BIOS frissítését (maga a win7 is azt kéri)

Ilyen hibaüzenettel még soha az életben nem találkoztam, szerintem nem is létezik. Fényképezd már le, amikor a Windows az elavult BIOS miatt reklamál...

Link to comment
Share on other sites

mohitoka

Egyrészt volt egy olyan, hogy lefagyás utáni ujraindításkor segítséget kértem a windows-tól, hogy keressen megoldást neten, erre írta ki a mûveleti központban, hogy a BIOS kiadójánál érdeklõdjek a frissítésrõl, és odalinkelte az Intel ezdöoldalát, ezt most nem látom, de amint megint kidobja, felteszem. Az eseménynapló már beszédesebb etéren.

IPB kép

Link to comment
Share on other sites

Dreaman

A tápod akkor is le kellene cserélni, ha nem ez okozná a hibát. (De szerintem ez okozza.) Ezek mellett: A Win7-ed ugye nem buherált? Driverek telepítve vannak (voltak)? Az eseménynaplóban a HDD-re nincsenek hibabejegyzések? (HDD Sentinel mit ír rá? Eddigi tapasztalatom szerint a HDD és/vagy a VGA kezd el elõször piszkoskodni a rossz tápellátás miatt.) Alaplapon a kondik nem púposak?

Link to comment
Share on other sites

mohitoka

HDD-vel nincs gond, 1 éves kb, és senteniel nem ír rá semmi problémát. Kondik nem puposak. A videokártya lehet a gond, bár most stagnál a probléma... Ma még nem fagyott le, ehhez egyszerüen csak kihuztam és bedugtam mindent ami a tápbol jön, hátha valami ni9ncs rendesen a helyén. Az, hogy ma még nem fagyott le, nem jelenti a probléma végét. Ma messze nem volt annyira igénybevéve a gép mint az elmult napokban.

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

A BIOS miatt nálam is már reklamált 1x a Win7 (2 év alatt), de legtöbbször az XP-nek nem tetszett valami.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...