Guest Share Posted January 5, 2012 Üdv mindenkinek ! Olyan problémával találtam szembe magam amit meg kell osszak. Karácsonyi ajándék gyanánt úgy gondoltam meglepem gyermekeimet egy új PC-vel. Úgy gondoltam ez olcsó lesz mert kaptam egy használt procit és egy VGA kártyát. Úgyhogy vettem egy alaplapot - Gigabyte GA-G41-P2ST - 4 gb RAM-ot - Corsair 1333 Mhz2x2 Gb - és egy házat táppal( Gigabyte 420 W) A VGA amit kaptam: Gigabyte 8600 GT passzív hûtéssel, a proci: Intel E4500 DulaCore2. Op rendszer: Win7 64 bit. Összerakás, install stb. Minden mûködik. Alaplapi VGA : Intel X4500. Nosza rakjuk be a VGA kártyát a PCI-Express foglalatba. Elõtte a BIOS-ban alaplapi VGA letiltása ( illetve olyan opció van, ha berakok egy VGA-t akkor azzal mûködjön). Nincs kép. 3 napos próbálkozás után levelet írtam a Gigabyte supportnak Taivanra. Válaszoltak. Leírták amit már a BIOS-ban próbáltam illetve ajánlottak kártya cserét vagy egy másik gépben kipróbálni a VGA-t. Megtettem mindkettõt. Semmi. Jelenleg ott tartok, hogy felhívtam a vásárlás helyét ahol azt tanácsoltak cseréljem ki a memóriákat. Kérdésem: A proci FSB-je 800 MHz, a memória 1333 MHz, az alaplap a leírás szerint kezeli az 1333 MHz memóriát. Mi nem stimmel? Milyen köze van a memóriának ahhoz, hogy a PCI-Express slotban mûködik-e a kártya vagy nem? Kapásból vigyem vissza az alaplapot vagy Én csinálok valamit rosszul? Ha valaki tud dobjon meg egy ötlettel. Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted January 5, 2012 Semmi köze a ramnak a proci FSBhez. A VGA másik gépben mûködik? Ha nem, akkor azzal van a baj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Share Posted January 5, 2012 Kipróbáltam egy másik gépben és mûködik. Másik gépbõl kivett- ott mûködõ - VGA-val is kipróbáltam, úgy sem mûködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 5, 2012 Próbálj meg BIOS-t frissíteni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Share Posted January 6, 2012 A Gigabyte honlapján talált legutóbbi BIOS van fenn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted January 7, 2012 Talán a táp nrm bírja? Nincs a vga-n csatlakozó? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Share Posted January 7, 2012 420 W-os a táp. A VGA passzív hûtésû azaz nincs rajta venti. Nincs rajta külön táp sem. Minden emberi számítás szerint az összes alkatrész kompatibilis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted January 7, 2012 Akkor ez csak beállításos probléma. A proci nincsen tuningolva? Mert az FSB emelés okozhat gondot a PCIe csatlakozónak. Nézzük át a BIOS beállításokat: 1. MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) PCI Express Frequency (MHz): [Auto] 2. Advanced Chipset Features Onboard VGA: Always Enable Így mind a két VGA mûködik Init Display First: PEG A PCIe csatlakozóban lévõ az elsõdleges kártya PAVP Mode: Disabled Nincs rá szükséged, csak bekavar Nézd meg, hogy így van-e beállítva minden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Share Posted January 7, 2012 A proci alapon megy( 11x200 MHz) 2,2 GHz ( Intel E4500 ) PCI Express : auto Onboard VGA : Enable if PCI-Express slot not in VGA card Init display first: PEG PAVP Mode: disable Most így van beállítva de próbáltam minden variációt. Jelenleg a memória cserén ügyködöm, de ehhez vennem kell legalább 2 gigányi DDR 3-at. Remélem nem feleslegesen. Ha ez se jön össze akkor eladó egy GA-G41-P2ST alaplap.:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted January 7, 2012 Olcsóbb lenne egy szervizben bevizsgáltatni, mint másik memóriát venni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted January 8, 2012 A kézikönyv szerint ez az Onboard VGA beállítás nem jó. Csak akkor kapcsolja be a PCIe-t, ha az Alwaysra van állítva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts