Guest Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Üdv mindenkinek ! Olyan problémával találtam szembe magam amit meg kell osszak. Karácsonyi ajándék gyanánt úgy gondoltam meglepem gyermekeimet egy új PC-vel. Úgy gondoltam ez olcsó lesz mert kaptam egy használt procit és egy VGA kártyát. Úgyhogy vettem egy alaplapot - Gigabyte GA-G41-P2ST - 4 gb RAM-ot - Corsair 1333 Mhz2x2 Gb - és egy házat táppal( Gigabyte 420 W) A VGA amit kaptam: Gigabyte 8600 GT passzív hûtéssel, a proci: Intel E4500 DulaCore2. Op rendszer: Win7 64 bit. Összerakás, install stb. Minden mûködik. Alaplapi VGA : Intel X4500. Nosza rakjuk be a VGA kártyát a PCI-Express foglalatba. Elõtte a BIOS-ban alaplapi VGA letiltása ( illetve olyan opció van, ha berakok egy VGA-t akkor azzal mûködjön). Nincs kép. 3 napos próbálkozás után levelet írtam a Gigabyte supportnak Taivanra. Válaszoltak. Leírták amit már a BIOS-ban próbáltam illetve ajánlottak kártya cserét vagy egy másik gépben kipróbálni a VGA-t. Megtettem mindkettõt. Semmi. Jelenleg ott tartok, hogy felhívtam a vásárlás helyét ahol azt tanácsoltak cseréljem ki a memóriákat. Kérdésem: A proci FSB-je 800 MHz, a memória 1333 MHz, az alaplap a leírás szerint kezeli az 1333 MHz memóriát. Mi nem stimmel? Milyen köze van a memóriának ahhoz, hogy a PCI-Express slotban mûködik-e a kártya vagy nem? Kapásból vigyem vissza az alaplapot vagy Én csinálok valamit rosszul? Ha valaki tud dobjon meg egy ötlettel. Köszi
[OP]Destroy-man Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Semmi köze a ramnak a proci FSBhez. A VGA másik gépben mûködik? Ha nem, akkor azzal van a baj.
Guest Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Kipróbáltam egy másik gépben és mûködik. Másik gépbõl kivett- ott mûködõ - VGA-val is kipróbáltam, úgy sem mûködik.
Guest Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 A Gigabyte honlapján talált legutóbbi BIOS van fenn.
nagyjani Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Talán a táp nrm bírja? Nincs a vga-n csatlakozó?
Guest Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 420 W-os a táp. A VGA passzív hûtésû azaz nincs rajta venti. Nincs rajta külön táp sem. Minden emberi számítás szerint az összes alkatrész kompatibilis.
[OP]Destroy-man Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Akkor ez csak beállításos probléma. A proci nincsen tuningolva? Mert az FSB emelés okozhat gondot a PCIe csatlakozónak. Nézzük át a BIOS beállításokat: 1. MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) PCI Express Frequency (MHz): [Auto] 2. Advanced Chipset Features Onboard VGA: Always Enable Így mind a két VGA mûködik Init Display First: PEG A PCIe csatlakozóban lévõ az elsõdleges kártya PAVP Mode: Disabled Nincs rá szükséged, csak bekavar Nézd meg, hogy így van-e beállítva minden.
Guest Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 A proci alapon megy( 11x200 MHz) 2,2 GHz ( Intel E4500 ) PCI Express : auto Onboard VGA : Enable if PCI-Express slot not in VGA card Init display first: PEG PAVP Mode: disable Most így van beállítva de próbáltam minden variációt. Jelenleg a memória cserén ügyködöm, de ehhez vennem kell legalább 2 gigányi DDR 3-at. Remélem nem feleslegesen. Ha ez se jön össze akkor eladó egy GA-G41-P2ST alaplap.:-)
Temporary Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Olcsóbb lenne egy szervizben bevizsgáltatni, mint másik memóriát venni.
[OP]Destroy-man Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 A kézikönyv szerint ez az Onboard VGA beállítás nem jó. Csak akkor kapcsolja be a PCIe-t, ha az Alwaysra van állítva.
Recommended Posts