Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Videószerkesztés

gabokel8

Recommended Posts

gabokel8

Tisztelt Segélyvonal!

Az asztali számítógépem jelenlegi konfigurációja:

Alaplap: GIGABYTE 6 QUARD S 775

CPU tokozás tip.: s 775 Contact LGA

G 31 M- ES2L

Processzor:

Pentium® 4 CPU 3000 GHz

Video k.:

ATI Radeon HD 5400 (512 MB)

RAM.:

3 GB (2és1) DDR 2 -800 SDRAM

Nos a fenti géppel a Pinnacle Studio 12-vel szerkesztett AVCHD video elég sok nehézségbe ütközik. Egy félórányi

videoanyag felirattal,áttünésekkel,zenei aláfestéssel való szerkesztése eszméletlen lassan megy.

Próbanézések alkalmával akadozó képsor mellett a hang erõsen szaggatott.

Nagykeservesen kiszenvedett szerkesztés után a félórás video anyag renderelése 3 óráig tart.!

Kérdésem: Esetleg erõsebb,(melyet még az alaplap elbír?) kétmagos processzor,mely már komolyabb

beruházást is követelne ( kb. 20.000 Ft.) számottevõ javulást hozna-e?

Vagy csak a mégerõsebb újgenerációs gépekkel lenne lényeges áttörés?

Pedig a megelõzõkben felvételi minõség terén erõs kompromisszumot diktáltam magamnak.

Visszavettem az AVCHD minõségét ( a kamera: Sony HDR-CX160 ) HQ-ra,azaz kb.9 megbit/mp-re,amely 16:9-nél

1440 x 1080 pixel. Hát ez már úgy gondolom elég nagy zuhantatás a PS max. 28 megabit/ mp.

1980 x 1080 pixelhez képest.

Viszont HD minõség alá nem szeretnék menni,mert akkor a korábbi mini DV kamera DVD minõségéhez

mennék vissza.

Akkor meg minek a magasabb mérce ? Nem igaz?

Kérem a szakemberek szíves válaszát.

Tisztelettel: Keller Gábor Pécs, Páfrány u. 35.

gabokel8@gmail.com

Greene

Általánosságban véve elmondható, hogy a videószerkesztéshez minél több magos processzor a jó (illetve természetesen a többprocesszoros rendszerek). Mondjuk egy Core i7-tel (4 mag, 8 szál) nagyságrendeket gyorsíthatnál a renderelésen. De az nem 20 ezer. Egy Core2Duo (2 mag, 2 szál) is nagy javulás egy egymagos P4-hez képest. Esetleg Core2Quad (4 mag 4 szál) ha belefér.

Egy Core i7 nálad annyit gyorsítana, hogy töredékére csökkenne a renderelés. Kérdés az, hogy foglalkozol-e annyit videóvágással, hogy megérje.

payskin

Itt a 15-ös gépigénye, ebben a tekintetben nincs nagy különbség a 12 és a 15 között:

- Windows 7, Windows Vista (SP2), or Windows XP (SP3)

- Intel Pentium or AMD Athlon 1.8 GHz (2.4 GHz or higher recommended)

--> Intel Core 2 Duo 2.4 GHz required for AVCHD

--> Intel Core 2 Quad 2.66 GHz or Intel Core i7 required for AVCHD 1920

- 1 GB system memory recommended, 2 GB required for AVCHD

- DirectX 9 or 10 compatible graphics card with 64 MB (128 MB or higher recommended), 256 MB required for HD and AVCHD

- DirectX 9 (or higher) compatible sound card

- 3.2 GB of disk space

- DVD-ROM drive to install software

Úgyhogy muszáj lesz egy kicsit nagyobbat beruházni...

nagyjani

C2D E8500-al is ha agyoneffektezek kb 4-szeres idõt lehet számolni. Ez ennyit hozna, egy i7 szerintem a legjobb esetben ennek a felét, ezt nem próbáltam, annyit nem ér.

Lalolib

Ha HD minõséget akarsz, akkor ahhoz már erõmûre van szükség. Egy áthidaló megoldás lehet, hogy egyszerre csak 4-5 perces anyagot szerkesztesz és utána fûzöd össze õket. Egy kis terhelést így le tudsz venni a gép "válláról".

Azt azért megjegyezném, hogy házi videózásnál nem nagyon értem ezt a full HD imádatot. Nem attól lesz valami jó, hogy igazodik a tévéd full HD felbontásához.

• 3 weeks later...
gabokel8
C2D E8500-al is ha agyoneffektezek kb 4-szeres idõt lehet számolni. Ez ennyit hozna, egy i7 szerintem a legjobb esetben ennek a felét, ezt nem próbáltam, annyit nem ér.

Kösz a hozzászólásod.Ahogy kivettem szûkszavú válaszodból,Te is mûveled a videószerkesztést.Az erõmûveddel valószínü flottul megy.

Ez viszont komoly beruházás lenne. Nagyon gondolkodom a 3000 MHz-es E 6600-as procin.Ez a húszezres beruházás még beleférne.

Mi a tapasztalati meglátásod,javulna a helyzet? Jelen esetben egy felirat vagy áttünés 10-15 perc.Ez kínszenvedés.

Gondolom Bios frissítés is kellene még. Válaszodat várom: Üdv: gabokel8

nagyjani

Bios frissítés itt nem jelent semmit. Egy c2d viszont sokat, de a Te esetedben a legolcsóbb négymagost választanám inkább, az a 20000-es kategóriában még jobb. Azért az idõ bõven felezõdne.