Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2012. januári számról


payskin

Recommended Posts

payskin

JÖN! JÖN! JÖN!

 

:dudál: --> KÉP

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Elsõre megpillantva, kisebb terjedelem, ami érthetõ a decemberi pihenõk miatt. Ám lelkes Mac rovat írónk az eddig elfojtott tudását továbbra is nagy terjedelemben közzé teszi. (Én meg továbbra se olvasom) Örülök a soványka Linux cikknek, és annak, hogy a közönség szavazatra nem a Win8, hanem a Ubuntu 11.10 került ki. Összességében, hardver teszt ok, végre netbook leírást is látni. Biztosan forgatom majd az újságot, annyira nem is rossz!

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Decemberi pihenők nem voltak, a lap elment a nyomdába nagyjából akkor, amikor szokott. A terjedelem sem lett kisebb (a decemberi szám volt a szokásosnál nagyobb terjedelmű). A közönség szavazata egyébként az Android 4.0 lett, a szerkesztőség mondta az Ubuntut :)

Link to comment
Share on other sites

1933

Igen tisztelt olvasótársaim!

 

Ismét megvettem a lapot az elsők között és az a véleményem, hogy hozta a szokásost! "Summa-summarum". semmi rendkívüli sem volt benne, köszönettel vettem a benne írottakat. Alapjában véve, tükrözi a piaci trendeket, az árak szokás szerint, szép lassan emelkednek, s jó lenne, ha a fizetések és nyugdíjak azonos mértékben emelkednének.

 

Mindehhez az is tartozik, hogy a statisztika szépen mutatja a gyermekded fogyasztók számának függvényében, hogy az üzleti törekvések ennek meglovagolására irányulnak. Nem a célszerű, nem a gazdaságos, sem a logikus irányzatok szellemében folyik a fejlesztés, hanem a profit várható növekedésének reményében folynak az erőfeszítések. A potenciális vásárlók diktálják a haladás útját, s annak megfelelően romlik a színvonal, bár azt állítják, hogy a fejlesztés a haladást szolgálja.

 

A januári lap szépen követi ezt a végkövetkeztetést és hű képet mutat erről. Ezzel együtt, sajnos nem ad eléggé hangot a szakemberek józanabb része által alkotott véleménynek. Talán nem ért vele egyet? Bár, némi ezzel kapcsolatos vélemény mégis napvilágot látott, itt-ott, kissé eldugva.

 

Most mindenki azokat az úgynevezett, "kütyüket" részesíti előnyben, amiknek az ára az egekig szökik, pedig a tényleges bekerülésük ezt nem indokolja, pedig boldog, boldogtalan, lihegve rohan megvásárolni azt az apró kütyüt, ami messze nem pótolja azt az asztali gépet, ami sokkal célszerübben és kényelmesebben használható és jóval olcsóbb, mint az az apró, a világon mindent tudó, okos valami. Szerintem az az okos valami a gazdájának okosságával vetekszik.

 

Nem tagadom, kényelmes az, hogy munkába menet, vagy nyaralás közben, rendelkezésünkre áll sok-sok szolgáltatás, de azt aztán senki ne mondja nekem, hogy az otthonunkban is, feltétlenül ezen az oktalan kütyün fogunk minden feladatot megoldani.

 

Magyarán szólva, ez olyan mint egy motorkerékpár, amivel esőben, hóban, sárban, kirándulni megyünk, nap mint nap ezzel járunk be dolgozni, ezen visszük el a tobb gyerekes családot nyaralni külföldre, vagy visszük el üzleti partnereinket az operába egy díszelőadásra! Na ne röhögtessük ki magunkat! Ráadásul otthon, az asztali gépen, vagy laptopon, ugyanazt az operációs rendszert is akarjuk használni, mivelhogy, már annyira megszoktuk. Az újságírók is egy sajtótájékoztatón ezekkel az okostelefonokkal fognak "jegyzetelni"? Vagy netalán ekkor diktafonként használják, ami esetleg érthetetlenül rögzíti a halkan beszélő riportalany szavait? Esetleg a TV-ben bemutatni kívánt fotókat és videókat is ezzel készítik?

Egy motorkerékpár (mégha oldalkocsis is) és egy Rolls-Royce között azért nagy ám a különbség!

 

Ennek megfelelően, arra, hogy megtaláljuk valamelyik kedvenc programunkat, kigúvadt szemmel keressük meg azt egy olyan több képernyőnyi ikonrengetegben, ami ráadásul nem is a megszokott ABC sorrendben következik egymás után, hacsak meg nem akad a szemünk rajta "véletlenül" a sok-sok színes ikonok kavalkádjában. Persze ha van érintő képernyő, akkor egy ujmozdulattal elindítható, de azt előbb meg is kell találni! Legszívesebben letörném a kezét annak, aki a kitalálta, hogy a kedvencek indító ikonjait tartalmazó, automatikusan eltűnő és csak hosszú késleltetés után előtűnő, oldalsó tálcán indítsuk el a programokat. Tegyük fel, hogy hírtelen fel akarunk jegyezni valamit akár böngészés, vagy csetelés közben. Milyen jó lenne, ha kéznél volna a jegyzettömb ikonja egy mindig látható tálcán, vagy panelen! Ez helyett hosszasan várni kell amíg előjön az állandóan eltűnő tálca/panel, aminek a mérete elég kicsi a rajta elhelyezhető (érintő képernyő által igényelt nagyméretű) ikonok miatt és azon már nem is fér el a jegyzettömb! Akik ilyen meggondolások híjján vannak, azok milyen meggondolások alapján készítenek operációs rendszert és programokat. Aki az általam felvetett gondokat nem, vagy félreértik, azonak falra hányt borsó az amit itt leírtam. Sajnálom, sok-sok éves technológusi vénám késztet arra, hogy ezeket felhánytorgassam, mert ha nem így szemlélném a dolgok és a feladatok ellátásának menetét, akkor még abban az átkos ántivilágban is a főnököm páros lábbal rugott volna ki! Hát még egy kapitalista gyártulajdonos!!!

 

Ez mind igaz az újabb Ubuntu (barátaim szerint "crasybuntu", vagy "bunkóbuntu") Unity felületére és a Windows 8 felületére is.

Szégyelek a barátaim szemébe nézni, mert szemrehányóan néznek rám, amikor találkozunk, s mindig azt reklamálják, hogy becsaptam őket, mert azt mondtam, hogy az Ubuntu Linux a világ legfelhasználóbarátabb operációs rendszere!!!! Az is volt, amíg ki nem találták a Unity Gnom felületet és nem tették lehetővé az erdeti Classic Gnome felületre való átkapcsolási lehetőséget.

 

Talán a tabletek lennének az iskolai oktatást segítő eszközök, ahogy azt egy TV riportban hallottam. Az volt az érv, hogy egy diák hátizsákja csak fele olyan nehéz, mint egy desszantos katonáé!!! Igen, valóban pótolhatná a tankönyveket (úgyis számítógéppel írják a szövegét, amit azután a nyomdagépre erről a forrásfájlról visznek át és nyomtatják ki), illetve a munkafüzeteket is annak ellenére, hogy a riportban elhangzott, hogy sokba kerülne a számítógépes tankönyvek kidolgozása. Na nehogy ezen is csak a profit legyen a meghatározó! A baj csak az, hogy egy ilyen tanulói tablet vagyonokba kerülne, azt mondják!!! Nem igaz! Szerintem kb. 10-15 ezer forintból kijönne, ha egy közönséges, szines kijelzős telefonnal összehasonlítjuk. A tabletbe nem kell egy közel 5 wattos mikróhullámú (2,5 GHz-es) adó-vevőt beleépíteni. Ehhez még egy külső billentyűzetet és egeret kellene adni, amivel kényelmesen lehetne írni. Nem kell hozzá érintő képernyő, mert az csak az árát növeli szükségtelenül! Ide jönne még a Classic Gnome felületű Ubuntu. Sajnos a 100 dolláros Linuxos notebookok sorsát a profitéhes konkurrencia vágta haza!

Ezt kellene felkarolni a lapnak vitára bocsátani, nem a "kakaóbiztos", egetverő árú iskolaszámítógépet. Ez nem üzlet, ez a jövönk záloga!

 

No most ennyire tellett. BUÉK!

Link to comment
Share on other sites

rocco73

1933!

 

Szinte minden szavaddal egyetértek, amit leírtál. Ez a mostani "kütyüparádé" híven tükrözi azt, hogy a mai ketyerék fejlesztése abba az irányba halad, hogy a felhasználónak ne nagyon kelljen gondolkodnia, csak használja a "kényelmes" kütyüt. Ezek a kis cuccok valóban kényelmesek lehetnek a kapcsolatfelvételre a barátainkkal, netezésre, nyaralási képek gyûjtögetésére, esetleg még videó nézésre is, de én nem tudom elképzelni, hogy igazán komoly munkát lehessen vele elvégezni, olyat, amilyet egy PC-vel. Ezek a cuccok pont annyira vannak sajnos "okosítva", amennyire felszínes, és amatõr az õket használó egységsugarú felhasználó. S ez sajnos abba az irányba visz minket, hogy már nem kell gondolkodnunk, cselekednünk, mert az okos ketyere elvégez mindent helyettünk, és a béka hátsója alatt lévõ tudású emberke is tudja használni. S ez véleményem szerint az informatikai tudás hanyatlását fogja maga után hozni. Egyre többen fognak ilyeneket használni, miközben fogalmuk sem lesz arról, hogy ez a kütyü hogyan is mûködik.

Nem akarok drasztikus lenni, de a "fekália" akkor is az marad, ha színes szalaggal kötjük át! Ez persze csak az én privát véleményem, másoké ettõl eltérhet.

 

Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves rocco73!

 

Köszönöm egyetértõ szavaidat és ez megnyugtató számomra. Ha teheted, légyszíves terjeszteni, hátha elérjük azt, hogy sok lúd disznót gyõz! Hahaha!

 

Szívélyes üdvözlettel és 73-mmal!

 

(A 73 rádióamatöröknél a szívélyes üdvözlet megfelelõje, rövidítése a morzéban!)

 

Link to comment
Share on other sites

1933

Tisztelt Szerkesztõség és Tulajdonos!

 

Kénytelen vagyok külön hozzászólásban javasolni az alábbiakat, mert most fenyegettek meg azzal, hogy kitesziki a szûrömet azért, mert a lakást elönti a folyóirat tömeg, amit kénytelen vagyok tárolni, mert sajnálom kidobni!

 

Arról van szó, hogy többszáz, szakfolyóirat foglalja a helyet a lakásban (több, mint 10 év, évi 12 száma, PCWorld, Chip, Computer Panoráma, Rádiótechnika, stb.), a maradék, amit senki sem akart elvinni és amit szándékosan tettem el a tartalma miatt.

Megpróbáltam ugyan az egyes cikkekbõl szkenneléssel megmenteni a legfontosabbakat a magam számára és kép formájában egy teljes HHD-n csak azt õrizni, egyéb szakcikkekkel, valamint a sajátkezüleg épített, bütykölt elektrónikus eszközök kapcsolási rajzával és adataival együtt..

 

Felmerült bennem a gondolat, hogy ha a folyóirat mellékletét képezõ, DVD nemcsak a szokásos tartalmat õrizné, hanem az egyébként is megvásárolt, nyomtatott folyóiratot is tartalmazná .djvu formátumban (aminek a tartalma az elõfizetõk számára letölthetõen egyébként is megvan digitális formában), akkor nagyon szép gyüjteményhez jutna a vásárló, mivel nem foglalna több helyet, mert a CD-ket és DVD-ket az ember úgyis elteszi. Nekem is megvan szinte mindegyik, a régi floppikkal együtt, csak azokat már CD-re mentettem! Az, hogy az elõfizetõknek hozzá lehet férni a digitális formához az ugyebár rendben van. DE! Aki azért nem fizet elõ, mert a panelházakban a fõldszinti és az emelti postaláda bedobónyílásai túl kicsik ahhoz, hogy rongálódás nélkül be lehessen dobni azokba a CD-vel, illetve DVD-vel a lapot. Még arra is hajlandó volnék (bár már így is többet fizetek a lapért, amit személyesen hozok haza), hogy némi felárat fizessek érte és akkor a házi béke is helyreállna. Sok évi külkereskedelmi multam miatt is tisztában vagyok azzal, hogy az elõfizetõk száma biztosabb terjesztési példányszám eladást eredményez! Persze az is elég lenne, ha az év végén meg lehetne venni a teljes évfolyamot tartalmazó DVD-t és az írott anyagra már nem volna szkség. (Ha megvolna, akkor a régebbi évfolyamokat is tartalmazó gyûjtemény sem volna éppen rossz!!!! Ez ráadásul nem csökkentené a korábbi eladások bevételét!

 

Tisztelettel egy a kezdetektõl, lelkes olvasójuk!

Link to comment
Share on other sites

Garono

Ez jobbára esélytelen, hiszen az a warezt igencsak megkönnyítené. Így is mindig van valaki, aki beszkenneli havonta az egész újságot, és feldobja az Internetre.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Átérzem a szomorú problémát, de részben csatlakoznék Garonóhoz, részben megemlíteném, hogy én pont fordítva vagyok az ilyesmikkel: a CD/DVD-ket kihajigálom (mivel se perc alatt elavul), és az újságot tartom meg.

 

Szerintem nincs más megoldás, minthogy venni egy jó kis A4-es szkennert (mint amilyen a Canon, amit a múltkoriban többen is dicsértünk a nem tudom, melyik témában), és nekiállni digitalizálni a gyűjteményt. Kell hozzá egy jó vágógép, azzal óvatosan le kell nyisszantani a kötést, és aztán már mehet be laponként a szkennerbe. Ha naponta egyet megcsinálsz, az azt jelenti, hogy sacc/kb. két hónap alatt ledarálsz 5 évet...

 

Volna időm (szkennerem és vágógépem), esküszöm, megcsinálnám.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Hát ehhez nagyon nagy fanatikusnak is kéne lenni, bár lehet jó eszközökkel mindent meg lehet csinálni.

Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves mindenki!

 

Köszönöm az észrevételeket, tudomásul vettem!

 

Van szkennerem 2 db is, egy Cannon Lide 50 (ez a kedvencem) és egy diafeltétes HP,

amire csak rá kell fektetni a lapot és máris mehet, vagy ha nagyon nagy az eredeti,

vagyis nagyobb, mint A4-es, akkor a szkennelendőre rá kell a szkennelt helyezni, s

mivel átlátszó, azt is be tudom állítani, hogy mindaz beleférjen, ami kell és utána

össze lehet kopírozni a részleteket, hogy egy darabban legyen a kép.

Van hozzá néhány OCR program is és ezzel még a szöveget is be tudom olvasni!

1970-től fordítok angol és spanyol műszaki szöveget (sajna most nincs semmi

megrendelés), s ezért felszerelkeztem még az elején.

A képekhez meg van jó pár grafikus programom is. Persze, ahogy illik, jogtisztán!

Időm is van, de valahogy nagyon strapás lenne mindent beszkennelni! Eddig is egy-egy

lapot, ami érdekelt kivágtam és beszkenneltem, gondosan visszatéve a lapokat a helyükre,

ha valaki elvinné, ne hiányozzon neki! A CD-ket, DVD-ket meg egy-egy 160 darabot

befogadó zipzáras tartóban dátum szerint tárolom, bár most látom csak, hogy jobb lett

volna sima papírtokban fiókban tartani, mert úgy azonos térfogatban több fért volna el,

ráadásul ingyen. Hahaha! Ahogy öregszem egyre többet tanulok!

 

Ja! A CD-ket, DVD-ket azért sem dobom ki, mert sok-sok csodás kép és történelmi

értékű hang és mozgó felvétel is van benne. Egyszer valaki élvezettel fedezheti fel

a régi szép idők emlékeit. Mellékelek hozzá örökségül egy alig használt lejátszót is.

 

Maradok tisztelettel!

 

Ui.: tudom, hogy a gyüjtemény szót nem LY-nal írják, csak valahogy elnéztem, amikor az előző hozzászólást írtam! Sajnálom!

Link to comment
Share on other sites

SkyBird
(1933 @ 2012. január 12. 16:19) 444802[/snapback]

 

Az újságírók is egy sajtótájékoztatón ezekkel az okostelefonokkal fognak "jegyzetelni"? Vagy netalán ekkor diktafonként használják, ami esetleg érthetetlenül rögzíti a halkan beszélő riportalany szavait?

 

Nem feltétlen újságírónak, de a Samsung Galaxy S II nagyon jó diktafonnak is. Nem rossz a hangja. Át szoktam konvertálni a .3ga fájlokat mp3-ba, és szuper.

Sennheiser fejhallgatóval jól érthető a távolabbi beszéd is, ami elhangzott a teremben.

Még számtalan sok egyébre is jó, pl. az IPTV-n sokkal egyszerűbb beállítani egy tv adás felvételét még otthon is egy androidos alkalmazással.

És nemcsak otthon, de bárhol, bármikor, csak a térerő legyen veled. Ez egy apróság, millió egyéb van.

Így utólag nem is tudom, hogy anélkül korábban hogyan lehetett meglenni. :lol:

Természetesen nem PC helyett van.

 

A régi DVD-ket meg használtam már seregély risztónak. ;) Gyűjteni nem sok értelme van, illetve kinek hogy.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Mondjuk 1933 utobbi ötlete nem is rossz, támogatom :

 

az év végén meg lehetne venni a teljes évfolyamot tartalmazó DVD-t és az írott anyagra már nem volna szkség
Link to comment
Share on other sites

1933

Tisztelt szerkesztõség!

 

Volna néhány észrevételem, amit nem kritikának szánok, csupán megjegyzésnek.

Ezt azért bocsátom elõre, hogy ha valami nem tetszene, akkor nem lennék

hûséges olvasója a lapnak oly sok éven át!

 

Programok a farzsebben, a szoftvertippek között.

 

A hordozható programok esetében, valóban az az elvárásunk, hogy vendégként más

gépét használva ne hagyjunk nyomot magunk után, vagy csak a tisztesség határán

belül a lehetõ legkevesebbet. A cikkben említett Skype esetében azonban ez

nehezen elképzelhetõ, ugyanis nem tudom, hogy azt a hatalmas adatmennyiséget,

amit részben a regisztry-ben, részben pedig a saját és egyéb mappákban feljegyez,

azt hová teszi? Itt a chat-ek tartalmaira, az elõzményekre gondolok. Az egész

struktúrára akkor jöttem rá, amikor az XP-rõl letöröltem a Skype-ot, mert az

Ubuntu Linux-re tértem át és elborzadtam, amikor keserves munkával alaposan

végigböngésztem a gépet a Total Commander és a regedit program keresõ funkcióját

használva és minden megtalált nyomot törölve. A legnagyobb meglepetés akkor

ért, amikor egy véletlen friss telepítés után minden beállításomra emlékezett

a legapróbb részletekig. A partnerlistákat és a csevegési elõzményeket a saját

gépemen tárolja, nem a Skype szerverén.

 

Valamikor a Péter Norton könyveken nevelkedtem és nagyon szerettem a Norton

Commandert. Most a Total Commander (TC) a kedvencem a "plugin"-ekkel.

Ha hiszik, ha nem, még a Linux alatt is azt használom (wine-nal), bár az

"mc" (Midnight Commander) szerves része a Linux-nak és azzal lehet csak

rendszergazdaként írni a rendszer fájljaiba és mappáiba, ha a Terminál-ban

rendszergazdaként indítjuk. Az "mc" nem tudja a fájlokat és a mappákat úgy

összehasonlítani, mint a "TC". Az F3 pedig igen sokoldalú a plugin-ekkel.

A Total Commandert mappástól be lehet másolni bármelyik Windows verzióba

(Win98, XP, W7) és a wincom.ini fájlt pedig a Windows mappába. Ez az .ini

fájl az amit beleír a rendszerbe és ezt távozás után ki kell törölni.

Ha a "TC" egy CD-re, vagy USB pendrájvra van másolva mappástól, akkor onnan

is indítható és mûködik. Ha van regisztrált verzió, annak a wincmd.key fájlja

a "TC" mappában kell legyen. Elõnye az, hogy elindítva a hordozóról,

a wincom.ini fájlt automatikusan elõállítja és mûködik anélkül, hogy bármi

mást is ráírna a HDD-re.

 

A DVD-n rendelkezésre bocsátott szoftverek jellegének megjelölése.

 

Lehet, hogy csak én vagyok béna, vagy figyelmetlen, mert sokszor nem tudom,

hogy mit jelent a "Teljes verzió" az "Extra, a "Kipróbálható", de biztos sokan

vannak olyan olvasók is, akiknél ez nem világos. Az hogy ingyenes, meg az hogy

a magazin olvasóinak ingyenes, az rendben van és érthetõ, de a "Teljes verzió"

és az "Extra" az lehet ingyenes is, meg "share ware" is, meg fizetõs is.

A "Kipróbálható" az lehet "Demo", "Teljes", "share ware", Idõkorlátos, Fizetõs, stb.

Jobb lenne, ha egyértelmûen meg lenne jelölve az egyes programok jellege, mert

igaz ugyan, hogy telepítéskor az kiderül, hogy elvárása szerint használni tudja

a programot és kell-e fizetni érte, vagy sem, azonban nem mindenki veszi szívesen,

hogy tévedésbõl teleszemeteli a gépét egy nem kívánt program maradékaival.

A hozzáértõknek az nem okoz gondot, ha a program eltávolítása után fennmaradt

szemetet el kell távolítani, de a laikus felhasználó egyszer csak azt tapasztalja,

hogy bizony csak nagyon lassan ballag a masinája. Nem mindenki akarja a neki

felkínált programokat kipróbálni egyetlen gépén! A szakértõ pedig csinál egy

tükörmásolatot a C: meghajtóról, majd egy idõ után, 10 perc alatt visszamásolja

a tiszta és jól mûködõ rendszert! Csak erre fel kéne hívni kellõ rendszerességgel

a laikusok figyelmét és nem egy olyan programot ajánlani, ami tovább terheli a

gépét és ami tovább növeli a felesleges tartalmakat újabb szemétként (telepítéskor

mit, hová raktak fel az éppen telepített programok, hogy azokat is letöröljék az

adott feleslegessé vált program eltávolításakor).

Ezt nem kívánom tovább részletezni, csak gondolatébresztõnek szántam, mivel

nemrég egy ismerõsöm panaszkodott ilyen vonatkozásban.

 

Nem vagyok szakképzett újságíró, de régebben több különféle szakmai folyóiratnak

írtam hosszabb-rövidebb szakcikkeket és azoktól az elsõ alkalommal kaptam egy

rövid tájékoztatót arról, hogy a cikkek írásánál miket tartsak szem elõtt (formátum,

irányelvek, kapcsolási rajzok, olvasók szakmai színvonalának figyelembe vétele,

szakzsargon mellõzése, megvalósíthatósági feltételek, stb.

 

Azért hatottak rám üdítõleg Horváth úr Suse Linux-os cikkei, ahogy azt már jeleztem,

mert mindaz benne volt, ami kellett hozzá.

 

Bizony sokszor tapasztaltam (nem a PCWorld-ben!), hogy szakemberek egymásnak írnak

olyan módon, hogy még "a hozzáértõ se értse meg", mert ugye a "cikkíró" a többinél

magasabb színvonalat képvisel! Udvariasságból e-mail-ben közöltem észrevételeimet

a fõszerkesztõvel, de még válaszra sem érdemesített. Többé nem vettem meg a lapjukat.

Sajnos néha az Interneten egyes fórumokon (nem itt) távirati stílust utánozva,

fennhéjázó szemtelenséggel okítják ki a szerencsétlen érdeklõdõket ahelyett, hogy

egyszerûen, közérthetõen és segítõkészen adnának felvilágosítást. Azt hiszem,

hogy sokan vagyunk olyanok akik ezt észreveszik és szóvá is teszik, vállalva, hogy

gorombán elküldenek bennünket melegebb éghajlatra.

 

Nem várok észrevételt a fentiekre nézve, csak úgy kibuggyant belõlem és hol tudja

az ember kibeszélni magából azt ami bántja, mint akár otthon, akár baráti társaságban.

 

Beszélgessünk.

 

Ha ezeket nem írtam volna le, hanem elmondtam volna, akkor lehet, hogy szájhasmenésem

lett volna, amiért szíves elnézést kérek!

 

Ha a moderátor úgy ítéli meg, akkor sem sértõdõk meg, ha netán kivonja a forgalomból az írottakat.

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

Dehogy vonom! Nagyon jól tetted, hogy leírtad. Viszont elárulok egy titkot a Total Commanderrel kapcsolatban: ha fogod azt a wincmd.ini-t, amit be szoktál másolgatni a Windows könyvtárba, és beleírod az elejébe, közvetlenül a [Configuration] után, hogy

 

UseIniInProgramDir=7

 

akkor soha többet nem kell bemásolni semmit sehova, a wincmd.ini nyugodtan üldögélhet a TC mappájában, és így a TC ténylegesen, 100%-osan hordozhatóvá válik. ;)

Link to comment
Share on other sites

SkyBird
:igen: Telepítéskor én is a saját program könyvtárat szoktam a TC .ini fájl helyének megadni.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
reden_2012

A januári szám 69. oldalán említve van 1 SimlyRead nevû kiegészítõ. Érdeklõdnék, hogy ezt ellenõrizte valaki, vagy csak az angol számból ment egy gyors fordítás, és irány a nyomda.

 

Ha a Mozilla addon-ok között keresgélek, akkor a következõ üzenetet kapom: "A keresés eredménytelen".

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/searc...latform=windows

 

Tettem 1 próbát külön írva, lett is pár találat:

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/searc...latform=windows

Viszont a cikkben említett kiegészítõ továbbra sem lelhetõ fel. Tud valaki erre valamilyen logikus magyarázatot adni?

Edited by reden_2012
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...