payskin Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Mi lenne, ha éjszaka futtatnád, amíg pihenéssel vagy elfoglalva?
pcmester Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Este nem lehet, mivel hétköznap suliban vagyok (de nem koleszben!), hétvégén pedig a "hétvégi házban", azaz nem vagyok otthon, tehát kénytelen leszek délután futtatni...
TheSaurida Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Ha reggel elindítod, mielőtt suliba távoznál, délutánra talán végez is.
SkyBird Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Valószínűleg be lehetne nevezni a leghosszabb hezitálású "mikor futtassam a Memtesztet" Guinness rekordok közé. Csak esnénk már túl rajta, mert izé, ezzel egy útelágazáshoz érkeztünk.
Fujitsu Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Ez már az n+1. tökéletesen értelmetlen topik, ahol megy ez a parttalan töketlenkedés (ide majdnem valami csúnyát írtam). Nem lenne elég egy topik "pcmester kalandjai" címmel? Mindenkinek jobb lenne, ha a fórumon egy helyre koncentrálódna ez a heroikus küzdelem a számítástechnika világával.
TheSaurida Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Valószínűleg be lehetne nevezni a leghosszabb hezitálású "mikor futtassam a Memtesztet" Guinness rekordok közé. Van, aki többre értékeli a várakozás izgalmát, mint magát az aktust. Akkor is, ha az nem test, csak memtest.
pcmester Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Na, Fujitsu, erre nem tudok mit mondani... Persze esetleg átgondolhatnád TheSaurida válaszát. Nos, inkább már nem találgatom, hogy mikor csnáljam, úgyis leírom, hogy mi lett, ha megcsináltam. De addig is: http://img16.imagesh...estimg1copy.jpg.
Fujitsu Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Ezt úgy értsem, hogy direkt töketlenkedsz itt, mert ettől te jót érzel? Hát figyelj, én nem akarom elrontani senki szórakozását, ha neked ez jó, csináld. Csak így nem nagyon van értelme tanácsot kérned. A Memtest futtatásához egyébként nem kellenek napok; ha az első két körben nem dob hibát, erősen minimális az esélye, hogy később fog. Ez az utóbbi tíz év számítógépein nemigen tart tovább pár óránál. Ha te egy erősen memóriahiba-gyanús gépen nem tudsz erre időt szakítani, mert inkább használod így, akkor nincs miről beszélni. De hogy ehhez minek a fórum, azt nem értem. Megjegyzem, én nem tudom, hogy memóriahibára gyanakodnék-e a gépednél. Amit eddig itt láttam tőled, annak alapján bármit el tudok képzelni, még azt is, hogy valami vírusod van, illetve hogy csak simán szét van kúrva a rendszer. Lehet, jót tenne neked az a kolesz mégis.
pcmester Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Na, ezt most hagyjuk!! Hétfőn lefuttatom a tesztet, és kész!! Addig is szüntessük be a nyafogásokat!! Úgyis leírom, hogy mi lett, miután lefuttattam!!
pcmester Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Ma lefuttattam a Memtestet, és az eredmények ezek: - "Pass: 13" - "Pass complete, no errors, press Esc to exit" Hogyan tovább?
Fujitsu Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Valahogy én ezt sejtettem: Megjegyzem, én nem tudom, hogy memóriahibára gyanakodnék-e a gépednél. Amit eddig itt láttam tőled, annak alapján bármit el tudok képzelni, még azt is, hogy valami vírusod van, illetve hogy csak simán szét van kúrva a rendszer.
payskin Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Ezzel csak rosszul jártunk, mert innentől kezdve akármi is lehet a baj. Ez legalább egyértelmű lett volna.
SkyBird Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Legelőbb ki kellett szűrni, hogy memóriahiba-e vagy más, és ez elég egyszerűen kideríthető.
Fujitsu Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Valóban bármi lehet, de tekintve, hogy nulla információnk van a gépről úgy hardverileg, mint szoftverileg, aligha tudjuk megtippelni, hogy konkrétan mivel van a gond. Nekem még a hibajelenség leírása is rendkívül zavaros; a fenti, "begépelt" hibaüzenethez hasonlót pl. az életben nem láttam, de a Google sem. Taknyolt Windows, vírus, rendszert hazavágó "segédprogramok" – bármi lehet. Nyilván hardverhiba is, de én valamiért arra gyanakszom, szoftveresen van ott valami nagyon eltolva.
pcmester Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Hát, lehet, hogy az a Microsoft Essentials, amit még a szerelő rakott fel, az nem elég aktív, de én avast!-ot többet nem rakok fel, mert képes az orrom elől leszedni ártalmatlan exe fájlokat a megnyitás pillanatában! Vagy akkor még lehetne esélye az avast!-nak, hogy visszategyem, ha tudnám korlátozni a túlzott aktívságát. Tudom-e esetleg korlátozni az avast! aktívágát, hogy az orrom elől ne nyúljn le exe-ket? Ja, néha minden ok nélkül hallok olyan *katt*-ot, mint amit böngészéskor adna a windows. Lehet, hogy ez is egy szemét program a háttérben?
Fujitsu Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Persze. Hetek óta pofázom, hogy szerintem tele vagy vírussal; eddig nem hitted el. Szerintem azok az "ártalmatlan EXE fájlok" is fertőzöttek, az Avast csak úgy magától szerintem nem "szedegeti le" őket; biztos vagyok benne, hogy ennek is oka van. Formázz, az majd megoldja a gondodat. Bár ha nem tanulsz a történetből, esetleg továbbviszel magaddal valami fertőzött fájlt, akkor a továbbiakban is hasonló helyzetekre számíthatsz. Nem szívózásból mondtam amúgy a koleszt fentebb; csak feltűnt, milyen hevesen igyekeztél leszögezni, hogy te nem ott laksz (holott a kutya nem kérdezte), pedig hát az pont egy olyan hely, ahol esélyesen összefuthatnál valódi PC-mesterekkel, és esetleg tanulhatnál tőlük ezt-azt. (Később, úgy 18 felett meg más előnye is van, de arra most nem térek ki.)
SkyBird Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Lehetnek vakriasztások is persze, de nem tudom pontosan, hogy az Avast ebben mennyire jó. Azt hiszem azért, nem túl rossz. Viszont az MS Essentials meg pont szinte semmire nem jó, ha komolyan kellene. És lehet, hogy tényleg erről van szó, hogy kellene valami rendes védelem. Egyébként meg lehet lenni védelem nélkül is, lásd Balázs, bár ennek komolyabb feltételei vannak a használatban. Vagy nálam is inkább csak azért van fenn NOD32, mert elfér, nem árt.
pcmester Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Most tegyük félre egy kicsit a témát, mert közben komolyabb gond is lett (lásd hangkártya topik). Jó?
Recommended Posts