Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Más típusú táppal nem megy a gép


Norbicsek

Recommended Posts

Norbicsek

Üdv!

 

Nemrég a birtokomba került egy FUJITSU SIEMENS ESPRIMO 5905-ös fekvõházas gép.A processzor 3.6-os celeron a ram 2*512 samsung ddr2,ami dualba ketyeg. Szuper halk,csendes gép. Gondoltam,rakok bele még egy winyót a 40-es SATA-s mellé. DVD olvasó is van benne. Innen kezdve jött a felismerés,hogy "na,nem úgy van az,hogy,csak úgy fejlesztgetünk". A táp eleve,mindössze 1 darab SATA tápot, 1 darab molex tápot, 24 tûs alaplapi tápot és egy 4 tüs alaplapit tartalmaz.Ennyi! Amikor rádugtam a plusz winyót egy "Y" tápelosztóval,hogy ketyegjen benne egy IDE-s winyó is,akkor már ki-be kapcsolgatott a gép. Levettem a DVD olvasót és így ment a dolog. Viszont,gondoltam,hogy király lesz ebbe a gépbe egy 512-s HD5450-es PCIe videókártya. Na,innen kezdve már be sem kapcsolt,amíg a kártya benne volt. Vagyis a ventik pörögtek ezerrel,de semmi egyéb. 128-as kártyával ketyeg szépen. Jött az ötlet,hogy ha ennyire gyatra a benne lévõ táp (össz-vissz 250-es!!! :lol: Egy vicc az egész táp.),akkor kicserélem.Csakhogy 4 különbözõ táppal sem indult el. :nem: Csakis a sajátjával. Ez viszont egy nagy "0". A kérdésem az lenne,hogy van rá valami mód,hogy másik,erõsebb táppal mûködésre bírjam? Valami trükk. Mert így nem jó semmire a gép. :pislog:

 

Köszi az esetleges ötletet.

 

Norbicsek

Link to comment
Share on other sites

KGigi

És milyen tápokkal próbáltad?

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Szerintem csak gyári FuSi tápokkal megy, tipikus OEM gép. Maga a gép is ócska, a táp kb. 3 forintot ér, de, ha újat szeretnél, az vagy 70 ezer.

Link to comment
Share on other sites

Norbicsek

Köszi az eddigi választ. Próbáltam még FSP táppal, először.350-el.Tudom,hogy az FSP-k a jó minőségű tápok közé tartozik. Próbáltam még 1 db NO NAME-el és gondoltam,ha már az FSP-vel nem megy,akkor egy vicc táppal is kipróbálom.Codegen-el. Még DELTA-val se ment. Ezek közül 350-esek voltak az átlagok. Na,azóta ez a tűzrevaló ki lett még próbálva a saját tápjához hasonló 5915-ös gépből való táppal is. De bocsásson meg a világ,hogy még azzal se megy??? Durva. Mind betiltanám.Akik meg ilyet gyártanak,milliárdos büntetéseket szabnák rájuk. Szóval igen Tudom,hogy egy ócskaság az egész gép.Mondhatni,hogy egy vicc az egész masina.De ingyen volt és azt hittem naívan,hogy akár még egy jó gépet is össze lehetne belőle hozni.Na ez az,ami tuti bukó.Az alkatrészei tán jók lesznek egy másik géphez.Most ott tartok,hogy veszek egy alaplapot és ami ebből használható,pl. proc (celeron D 346 3066 MHz) és a két 512-es ram,40-es sSATA winyó,valamint a kábelek és a dvd író,ezeket átdobom a jövendőbeli lapra. Most,majd az lesz,hogy még ezek se lesznek jók.Hehe.

Köszi az eddigi válaszokat is.

Edited by Norbicsek
Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Én vagy hagynám így, vagy vennék bele használt LGA775 -ös alaplapot.

Link to comment
Share on other sites

Norbicsek

Hát igen. Én is erre gondoltam,csak ebbe a házba (fekvõ ház) nem igen fér.Vagyis fér,de speciális ház. De ház az amúgy is van másik. Gondolom,hogy valami csel nincs arra,hogy a lapot rábírjam,hogy felismerjen más tápokat is. Most erre szeretnék fényt deríteni.Mivel,ahogyan írtam is,nem szereti az idegen tápokat,így be sem kapcsol velük. De,ha valami védelem van a lapon erre nézve és az mûködik,akkor talán ki is lehetne azt iktatni. Valami csellel...Pfffúúú.De macerás tûzrevalót szereztem.

Link to comment
Share on other sites

Norbicsek

Köszi a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

@Pjotr: az új FS gépek nem rosszak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...