Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Application Error 27100

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Már 8 éve használom a ghost 2003 -at partíció mentésre-visszaállításra, és nagyon meg voltam elégedve vele.

Több pc-n használtam, minden hiba nélkül.

Cseréltem gépet, és rendesen partíció mentést készítettem, többet is a telepítés folyamán, amikor egy elõzõ állapotot akartam visszaírni kiírta ezt a hibakódot.

" Application Error 27100

Ghost has detected corruption in the image file. plase perforn on integrity check the image.

if a problem persits, contackt symantec technikai support. "

Találkozott - e már valaki ezzel a jelenséggel, vagy milyen tanácsot tudtok adni, mert nekem szükségem lenne erre.

Elõre is köszönöm!

Tüsike

Posted
To run the integrity check from Windows (Norton Ghost 2003 only)

Click Start > Programs > Norton Ghost 2003 > Norton Ghost.

Click Ghost Advanced > Image Integrity Check.

Click Next.

Click Browse.

Locate and click the image file name, and then click Open.

If the image file is on a drive that is not an internal hard drive, click Advanced settings and ensure that the settings are correct for the storage device.

Configure the settings in the tab Mapped Network Drive if the image file is stored on the hard drive of a remote computer.

Configure the settings in the tab External Storage if the image file is stored on an external storage device that uses USB or FireWire.

Configure the settings in the tab SCSI Drivers if the external storage device is SCSI (note that some IDE Zip or Jaz drives require SCSI drivers) and Ghost does not detect the device.

Click Apply, and then OK.

Click Next and then Next again.

Click Run Now.

Close all applications.

Click OK. Ghost restarts the computer and runs the integrity check. If the image file actually consists of several files, Ghost prompts you for the location of each file when it finishes the check of the previous file. When done, Ghost displays a message that reports the results of the integrity check.

Make a note of the results and click OK. If using Norton Ghost 2003, Ghost now restarts the computer into Windows.

Ha az jönne ki, hogy hibás az image, akkor kuka, és jöhet az elõzõ mentés visszaállítása.

Posted

Köszönöm @arpsoft !

Köszi a hozzászólást, de sajnos nem vitt közelebb a megoldáshoz.

A ghost egy cd lemezrõl bootol, - valójában a ghost 2003 telepített programbol van készítve egy dos alatt müködõ boot lemez - a windows betöltõdése nélkül, azért tudja az egész partíciót és az op. rendszert felülírni.

Éppen az a baj, hogy valami oknál fogva nem tudja az image file-t ( eddig tudta) hibátlanul megírni, aminek következménye visszaolvasásnál hibás image file-re utal. Érdekes módon nem mindig ugyanazon helyen áll le. Több image file-t készítettem, de mindegyiknél máshol jelzett hibát.

Esetleg ez segítene a hiba feltárásában.

Olyan segítséget szeretnék, aki használ, ill jártas a ghost-ban

Elõre is köszönöm!

Tüsike

Posted

Még az is lehet, hogy nem magával a Ghosttal van baj, hanem valami egyéb. Memória, fájlrendszer, stb.

Nem ártana memtesztet csinálni, chkdsk /f parancsot ráengedni megnyugtatásképpen.

Ez a DOS-os Ghost elég régi már, igaz elég gyors és az NTFS se gond neki.

Ha így CD-rõl indítva mentesz, mégis javasolnám a Acronis True Image programot helyette újabb kiadásban.

Nem kell megvenni sem, a próbaidõ alatt mindjárt létrehozhatsz egy boot ISO-t, amivel CD-rõl, pendrive-ról bebotolhatsz, és csinálhatod a partíciómentést, visszaállítást.

Posted

köszi @SkyBird a hozzászólást!

Ami a hibára irányuló tippedet illeti, valóban történt alaplap, proci, memóriacsere.

A lemezellenőrzőt már lefuttattam, nincs hiba, sőt a HD sentinel-t is ráengedtem.

A mem teszt-et ott futtatták le, ahonnan beszereztem, de én is lefuttatom ezen a gépen.

Amire gondolok, az az, hogy az image file-t rosszul menti ki, és visszaolvasásnál ad ki hibát, mivel azt a mentést, amit még a régi gépen - az PIII -as volt, ez P4 -es - azt visszaolvastattam próbaképpen, azt visszaolvasta, de természetesen nem indult el.

Visszaolvasni is csak egy LG meghajtóról tudott, a pioneer RW -ről már nem, nem tudom miért.

Remélem tudtam adni egy kis támpontot, a hiba közelebbi behatárolásához.

Több mentést is készítettem, pont a próba miatt, de egyiket sem tudta visszaírni.

Ha végképp nem sikerül, akkor kipróbálom amit ajánlottál, de ez jó lenne, mert már megszoktam, és más gépen is ezzel van megoldva a mentés.

Előre is köszönöm!

Üdv: tüsike

Posted

Lehet, hogy gyengülnek az optikai meghajtóid. Tegyél be egy újat.

Posted

A MEM test-et lefuttatva, az egyik memória hibás.

Lehetséges, ez a hiba oka?

Ha lehetséges, csinálok egy mentést, ha nem akkor más a baj.

Az optikai meghajtók " nem öregek ", keveset használt, és ráadásul a régebbi meghajtó olvasta vissza hibátlanul.

• 3 weeks later...
Posted

Szevasztok!

Bocs, hogy ilyen sokára írok, de sok volt a munkám, és nem mertem még egy mentést megkockáztatni.

@SkyBird, köszi a tanácsot a memóriatesztet illetõen, lefuttatva hibás volt egy modul.

@Balázs, Neked is köszönöm a megerõsítést, hogy okozhat ilyen hibát, megint igazad volt.

Csináltam egy mentést - visszaírást, és hibátlanul megcsinálta. :oké:

Bízom benne, hogy megtaláltuk a hibát!

Remélem hasznos lesz azoknak is, akiknek valaha voltak, vagy lesznek ilyen gondjaik.

Küszi mindenkonek!

Ûdv: tüsike

Posted
Bocs, hogy ilyen sokára írok, de sok volt a munkám, és nem mertem még egy mentést megkockáztatni.

Nem volt az olyan soká. :) Már a múltkor írtad, hogy rossz az egyik memória. Egyértelmû.

De teljesen oké, hogy most egy éles próba után jelezted, hogy most már minden rendben. :yeah: