Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HDD beüzemelésével kapcsolatos probléma

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenki!

Lehet kicsit zagyvának és érthetetlennek fog tûnni a leírásom, de kérlek nézzétek el, nem vagyok profi ebben a témában .

A problémám a következõ. A napokban vettem egy új WD20EARX típusú HDD-t. A régi merevlemezem egy 160Gigás Seagate barracuda 7200.10.

Miután sikeresen összedugtam az alaplappal és a táppal (alaplap: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=g31m-s), elindul a felismerés,de sajnos a következõ hibaüzenetet írja ki: "Primary Master Hard Disk Error" A felismerésnél érdekes módon azt írja, hogy "SATAII_1...IDE HDD". A windows(XP) el se indul, csak a biosba tudok belépni, ahol a csak az új HDD nevét ismeri fel a gép.

Átböngésztem rengeteg fórumot és support oldalt, de nem tudtam rájönni a hiba okára vagy a megoldásra . Kérem, akinek van valami ötlete írja meg.

Ha valami triviális hiba, akkor bocsi, hogy ilyesmiért új témát nyitottam, de már nagyon nem tudom mit kéne tennem.

Elõre is köszönöm, Kronn.

Posted

A szóban forgó merevlemez SATA III -as, neked meg csak SATA II csatolókkal rendelkezõ alaplapod van. Át kell kapcsolnod a vinyód SATA II módba. Helyezz jumper -t az 5. és 6. tûre:

IPB kép

Ha szerencséd van, akkor ez megoldja a problémát.