Dani991 36 Share Posted October 11, 2011 Mivel sehol sem találtam hasonló jellegû témát, ezért most létrehoztam egyet. Konkrétan a Qt-tal kapcsolatban volna néhány kérdésem. A Qt felhasználása tudomásom szerint otthoni, hobbi célra (vagy nyílt forrású szoftver fejlesztéséhez) ingyenes, kereskedelmi felhasználásra azonban már nem. Na most. Pontosan mire irányul a "Qt felhasználása" kifejezés? A fentebb linkelt oldalról letölthetõ devkitre, vagy magára a framework-re? A másik dolog: mi számít kereskedelmi felhasználásnak? Az, ha csak úgy fogom magam, és pénzt csinálok abból, amit a Qt segítségével létrehoztam; vagy az, ha vállalkozóként (vagy cég nevében) kiadom a Qt segítségével létrehozott termékeket? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted October 11, 2011 Valahol az oldalon ez nagyon jól le van írva. Ha lesz egy kis időm, megkeresem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted October 11, 2011 Kereskedelmi felhasználásnak az számít, ha te pénzt látsz belőle. Mindegy, hogy direkt vagy indirekt módon történik. Vagyis ha saját magadnak fejleszted a programot, akkor az nem kereskedelmi felhasználás. De az sem az, hogyha INGYEN közzéteszed a neten a szoftvert. Minden más kereskedelmi felhasználásnak minősül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts