Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A képernyõm egy része fekete


egerecske

Recommended Posts

egerecske

Kedves Mindenki!

Tegnap este még tökéletesen mûködött a laptopom, ma reggel viszont a képernyõm jobb n egyede-ötöde fekete. A maradék megjelenése olyan, mintha annyi lenne a teljes képernyõm, tehát nem csonkít semmilyen képet, sem a hátteret, semmit, de ugye kicsit mindent összenyom. Újraindítottam párszor, semmi változás, és próbáltam a vezérlõpultban átállítani, de igazából csak 2 opciót ad: kicsi és nagy felbontás, és mindkettõnél megmarad a fekete sáv. Elvinni a gépet szakemberhez most nem tudom még 2,5 hétig, mert amúgy nyaralok éppen, csak muszáj volt elhoznom, mert még dolgoznom is kell rajta, a fene enné meg. Most ez még így használható, de félek, hogy tönkremegy lassan az egész, ha arról van szó, hogy a monitorom megy tönkre... de azért remélem, nem így lesz.

Képernyõképet sem tudok csatolni a jelenségrõl, mert az a fekete sáv nélkül jelenik meg, mintha semmi baj nem lenne. Van ötletetek, hogy egyáltalán mi ez, és hogyan lehet megoldani, ha meg lehet? Elõre is köszi. Szívesen megadok privátban skype vagy gmail elérhetõséget, ha valaki szívesen navigálna engem online, de igazából nem tudom, mikor leszek megint wifiközelben, bár szerintem azért rendszeresen leszek.

:(

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Szerintem egyszerûen csak szétment a videodriver, és így csak olyan felbontást tudsz beállítani, ami nem felel meg a képernyõdnek. A megoldás egyszerû. Driver Sweeper-rel töröld le a drivert, majd tedd fel a legújabbat.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Ha nem jön össze, akkor az elsõ adandó alkalommal rá kellene kötni külsõ kijelzõre a gépet, hogy ott mi a helyzet. Ha ott jó, akkor kijelzõ lesz, ha ott sem, akkor video chip. Az elsõ eset olcsóbban, és biztonsággal javítható, a másodikra nehéz megmondani meddig lesz jó ismét.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...