payskin Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Két és fél órában demózta a Windows 8-at a Microsoft a BUILD rendezvényük nyitóelőadásán. Az előadás, és valószínűleg egy csomó más videó is, megnézhető lesz a http://www.buildwindows.com/ címen. A Developer Preview változat pedig 14-én, hajnali 5-től lesz letölthető a http://dev.windows.com címről. Akik látták a 2 és fél órás demóparádét, mit gondolnak?
Garono Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 A Developer Preview változat pedig 14-én, hajnali 5-tõl lesz letölthetõ a http://dev.microsoft.com címrõl. Whoa! Ezek szerint nem kacsa volt?
payskin Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Nem. Sőt, a helyszínen lévők már meg is kapták egy jó kis Samsung tabletbe csomagolva. Még sőtebb, Sinofsky elmondta, hogy folyamatos frissítéseket fognak tolni a Dev Preview-ra: részben fejlesztéseket (ezzel is tesztelik az új update platformot), részben a Defenderből teljes körű védelemmé fejlesztett... ööö... izé... frissítéseit. Arra számítunk, hogy menni fog VirtualBoxon, aztán majd meglátjuk...
Garono Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Szerintem simán. VMware nálam is be van izzítva.
[OP]Destroy-man Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 És miért nem csináltok egy üres VHD-t, amit hozzácsaptok a Win7 bootloaderének (ezt megcsinálja a Win8 telepítõ, csak mountolni kell konzolbol a VHD-t), amire ráteszitek a Win8-at? Virtuális lemezen, de valós hardveren futna a rendszer. Win7 alatt megoldható.
payskin Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Csinálnék én bármit, de nem látom a kiadott kódot! dev.microsoft.com-ot nem látok a neten... Ó, én vagyok a hülye! http://dev.windows.com Neowinen irgalmatlan mennyiségű cikk van! Ha info kell, ott kezdjétek a napot!
Garono Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Már jön lefelé. --- VMware-en ezt produkálja:
[OP]Destroy-man Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Nálam az M3-as, 64 bites változat egyik virtuális gépen sem volt hajlandó elindulni, viszont VHD-ra simán telepíthető. VHD-ra telepítés menete: http://forums.techarena.in/guides-tutorial...htm#post4400792 A VHD fájlt el lehet készíteni még windows alol, azzal nem kell foglalkozni, csak ne felejtsük el felcsatolni.
SkyBird Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Egyik vinyóm boot menüjében van egy Win7 VHD boot. Akkor erre fogom telepíteni, ha leszedem. Pont mostanában nem sok idõm lesz vele foglalkozni. Úgy látszik dobták azt a nagyon kezdeti koncepciót, hogy csak UEFI BIOS esetén fusson. Naná, ha tablet és ARM is jó neki.
KGigi Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mit kell azalatt érteni, hogy hibernálódnak a háttérben futó programok? Ugye nem azt, mint a WP7-nél, hogy megáll a zene, ha elváltok a lejátszóról?
payskin Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Nem hibernálódnak, hanem suspendelnek: program marad a helyén, de CPU le 0% körülre, úgyhogy de. Nyilván meg lehet ezt csinálni értelmes módon is, kérdés, hogy sikerül-e...
Pjotr Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Virtualbox-ra felment simán a 64 bites. A felület ultrafosch kategória egyelõre, az Intézõ tetszik, taskmgr szintén. Még nagyon kevés dolgot néztem meg benne, de a felület miatt semmit sem lelek.
Garono Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Akartam is kérdezni, hogy mi a helyzet a VirtualBox-szal.
SkyBird Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Én azzal indítottam, de negatív. Nem úgy, mint az általad linkelt VMware betöltődési hiba. Vagy csak nem volt elég türelmem. Elsőnek próbáltam természetesen VirtualBoxon az x64 verziót. Túl sokat nem kapott 1650 MB RAM, és beállítottam neki az EFI BIOST is. A Loading files nagyon lassú volt, de utána sokáig csak fekete képernyő. Na erre nem volt több türelmem, kilőttem. Egy vinyóra raktam az XP helyére azután, ott is elég lassan telt ez a fájlbetöltés az elején, bár messze nem annyira, mint virtuális gépként. Természetesen rendben települt. Mit mondjak, érdekes, meg szokni kell. Mobiltelefonnál és a képeken nekem valahogy nem jött be ez a csempe megoldás, de itt nagy képernyőn nem rossz. Helyenként hiányzik a jobbgombos menü, vagy nem tudom, hogy mit reagál, vagy hogyan piszkáljam. Tényleg gyorsan reagál, és már hotfixek is vannak hozzá. Érdekes volt pl. a mobilos lockscreen beütés, hogy a háttérképet ujjam helyett az egérrel kellett feltonom redőnyként, amikor másodjára be akartam jelentkezni kilépés után. Sokat még nem foglalkoztam vele eddig, épp hogy felkúszott.
Garono Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Nem betöltődési hiba, ez közvetlen a "loading files" után jön. Pontosabban még 1 másodpercre előjön egy Windows Developer Preview, és az dobja ezt a hibát. Akárhogyan próbálkozom, nem jut előrébb (1-2 GB RAM, 1-2 mag, többféle kompatibilitási mód, hardveres grafikus gyorsítás ki-be). Mondjuk nálam ez a "loading files" kb. 2 másodpercig tart (igaz, SSD-ről SSD-re loadingol ).
SkyBird Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Én beraktam egy régi 500 GB-os vinyót, és annak egy 30 gigás partíciójára telepítettem formázással. Nem akartam egy 2 TB-os tisztán adatnak szántból erre részt adni, de lehet, hogy az még gyorsabb is lenne. Na nem az SSD-nél. Majd összehozom beillesztve a többi vinyó boot menüjébe. Ez a loading files rész nálam elég sokáig tartott vinyónál is.
[OP]Destroy-man Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Nálam az AHCI okozott gondot a rendszernek. Egyszerüen allig bírta olvasni a winyot. Desktop betöltése a start menübõl kb. 10 perc, és ilyenek. Átálítottam IDE-re, most mûködik rendessen. Felraktam a SATA drivert, mert kiderült, hogy nincs is telepítve, visszaállítottam AHCI-re, ezután közölte velem, hogy nincs bootolható eszköz. Driverek terén a Win7-eseket megeszi. Egyébként azt lehet tudni, hogy mikorra jön várható a Beta változat, mert ez még csak az M3-as.
payskin Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Mikorra jön? Nálan a legújabb 4.1.2-es VirtualBoxra simán felment az 64bites tok-vonó változat, full 3D, Aero minden játszik. Semmi gond nem volt. 1,5 giga RAM-ot, 256 MB video RAM-ot adtam neki és 2D/3D támogatás bekapcsolva.
Garono Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Sajnos VMware Player 3.x-en senkinél nem megy netszerte. 4.0-án elvileg megy, de az nincs külön kiadva, hanem egyelõre csak a Workstation 8-ban van benne (amit egyébként tegnap adtak ki, úgyhogy talán hamarosan a Player is frissül). Dobjak fel egy virtuális XP-re egy Workstationt/VirtualBoxot, arra pedig dobjak fel egy Win 8-at? Mindezt Win 7-es hoston. íl: WINCEPTION!
[OP]Destroy-man Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 És ha fizikailag telepítenéd egy VHD-ra, ahogy fentebb linkeltem? Az úgy nem lenne jó? Mondjuk én egy külön winyóra raktam fel, de egy korábbi Win8-at, így VHD-ra telepíttem, és tökéletessen mûködött.
Garono Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Az az igazság, hogy ilyet még soha nem csináltam, de ha minden kötél szakad, akkor megpróbálom. Egyébként most csinálom a virtuális gépet VMware-es virtuális XP-n a VB-s virtuális Win 8-nak. Most már kíváncsi vagyok, hogy ez lehetséges-e egyáltalán. --- Nem jött be.
SkyBird Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 De miért? A VMware és a VirtualBox nem eszi egymást egy partíción? Nem tudom, sosem próbáltam. Balázsnak simán összejött VirtualBox alatt is. Majd ezzel is próbálkozom még. Éreztem, hogy nem az új szmájlis kék halál várt volna, csak nem tudtam évtizedeket várni a telepítésre. Akkor meg ha menne is, nagyjából hasonlót vártam.
Garono Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Egy partíción valószínûleg nem lenne gond, de itt arról van szó, hogy a VMware-es virtuális gépen egy VirtualBox fut, amire a Win 8 települne. Persze feltelepíthetném a VMware mellé a VB-t a host gépre is, csak kedden vettem egy új SSD-t, amire kedd este fel is húztam egy vadiúj Windows-t, ezért inkább nem telepítgetnék össze-vissza.
SkyBird Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Pedig az kellene, mert ez a láncolt virtuális gép módszer nagy valószínûséggel sok neki. Nálam még az van, hogy nem a legújabb VB van fenn. Vissza kellett telepítenem a 4.0.12 verziót, mert a 4.1.x verziók fagyasztották a guesteket.Új telepítésnél is. USB/PCI driver problémája lehet, vagy az extension. Írtam a VB topicban.
SkyBird Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Nem tudom, mi van. Most kivettem az EFI BIOS támogatást a 4.0.12 VirtualBox alatt, és pikkpakk elindult a telepítő. A loading files is pillanatok alatt lefutott, talán 2 másodperc se volt. Szóval megy ez, lehet, hogy az EFI beállítás okozta, vagy nem tudom. Viszont ki akartam próbálni. Ellenben vinyónál is viszonylag sokáig tartott ez a fájl betöltődés tegnap. Most kúszik fel VirtualBox alatt, szerintem nem lehet gond. Garononak is ezt ajánlanám a VMware helyett. Azt nem éretem még, hogy Balázsnak hogy lehet 256 MB video RAM-ot beállítani. Nálam csak 128-at enged. Valami eltérhet.
Recommended Posts