Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdvözlet Mindenkinek!

Magas szintû amatõrként szeretnék segítséget kérni!

A külsõ meghajtóról bemásolt képeimet nem hajlandó a gép a dvd lemezre írni.

Már az elsõ képnél hiába kattintok az "Ismét" lehetõségre nem jutok tovább!

Mit tehetek?

Aki segíteni tud, az "fogja a kezem", mert nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz!

Elõre köszönöm.

Üdvözlettel: Ági :Sír: :Sír: :Sír: )

Posted

Ágika!

Definiáljuk a következő kifejezéseket:

- "külső meghajtó" (mi is ez pontosan)

- "nem hajlandó" (mi nem hajlandó, mit csinál, te mit csinálsz, mi történik, mit ír ki)

- "hiába kattintok az Ismét lehetőségre" (hol, miben, miért)

- "nem jutok tovább" (honnan, hová, miben)

Tehát, előbb ismernünk kell a problémát, hogy segíthessünk...

Posted

Köszönöm a lehetõséget!

Egy külsõ merevlemezre vannak elmentve a fényképeim.

Szeretném õket dvd-re írni (a mérete miatt nem cd-re) a következõképpen:

Sajátgépben E:/-rõl megnyitom a képeket. Itt kijelölve az összes képet a Fájl menübõl Küldés parancs a D:/ lemezre írásra. Itt következik be már az elsõ másolandó képnél -írja: "A Windows problémába ütközött a fájl másolása közben." Hiába kattintok az Ismét lehetõségre, nem léphetek tovább! Amennyiben a Mellõzés gombra kattintok, a következõvel is így járok!

Minden képet elutasít!

Remélem így már érthetõbben fejeztem ki magam!?

Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Ági az amatõõõõõõõr!

Posted

3 buta kérdés:

1. A külső merevlemezről máskor is "húztál" már át lemez íráshoz? NTSF? FAT32? Az op. rendszer milyenre van formázva?

2. D-hez hozzáférsz? Van jogosultságod? (tulajdonságok>biztonság fül)

3. Be van téve az üres dvd?

Posted

Eddigi pályafutásom során még sosem próbáltam a Küldés menüből DVD-re írni bármit is. Olyannyira nem, hogy egészen 2011. augusztus 12-én 23 óra 28 percig fogalmam sem volt, hogy ilyen egyáltalán lehetséges. :huh:

Esetleg a jogosultságok ellenőrzése után (helyett) egy DVD-író programmal próbálkoznék, mint a CDBurnerXP vagy valami hasonló.

Posted

Csak annyit, hogy a fenti válaszom előtt megnéztem: tényleg van ilyen :-) küldés. Hát persze, az íróprogramot használjuk.

Egy próbát megér. Nem mellékesen kösz a kérdezőnek :igen:

Posted

Azért az oprendszer eddig nem hangzott el.

XP-ben nincs ilyen, de Win7 alatt igen. Talán már a Vistánál is lehetett.

De valóban, igen keveseknek jutna eszébe ilyen módon optikai lemezt pörkölni.

Posted
Van.

Jogos, tényleg van. CD írás Windows XP alatt

Valami változás rémlett a Win7-nél, de akkor csak inkább valami javulás ezen a téren. :hmm:

Talán nem véletlen, hogy az immár 10 éves XP-nél nem egy álatánosan használt eljárás, és szinte senki nem emlékszik rá. ;)

:hátpersze: Sõt most jutott eszembe, hogy a CD író részt a szolgáltatásoknál iziben ki szoktuk nyírni telepítés után. :lol:

Posted

Kedves Hozzászólók!

Mindenki okosakat mond, de ettõl az én problémám még nem oldódik meg! :kösz::kösz:

A gépen XP van telepítve és csak én használom a gépet, tehát feltételezem, hogy van jogosultságom, mert cd-t is szoktam lejátszani. Olyat, hogy Tulajdonságok>Biztonsági fül nem találok, csak rendeltetésszerû mûködés kiírást az Írás fülnél. Az op. rendszer formázása nem mond nekem semmit. Képeket már korábban is írtam ki a fentebb leírt módon és természetesen bent van a lemez.

Konkrét segítséget kérnék -mondhatni ovis szinten-, hogy miként írhatnám mégis ki a képeket a dvd-re.

Üdvözlettel: Ági :(

Posted

Van annyi szabad hely a C partíción, amennyi a képek kiírásához kell?

Posted

Javasolnám, hogy a képeket a külső merevlemezről előbb másoljuk át a "belső" merevlemezre, és úgy probáljuk meg az írást.

Posted

Épp ezért kérdeztem a fentit, emlékeim szerint az XP CD-írója elõbb felmásolja a C-re valahova a fájlokat, és azután írja meg a lemezt.

Posted

A partíció a lemezen lévõ hely? Annyi valószínûleg nincs!

Ezért vannak a képek az E:/ külsõn tárolva. Kb. 1400 db nagyméretû képrõl van szó.

E:/-rõl másolnám, de azt elõbb beolvassa C:/-re?

Akkor bajban vagyok!

Mi lehet a megoldás?

Üdvözlettel: Ági :Sír:

Posted
A gépen XP van telepítve és csak én használom a gépet, tehát feltételezem, hogy van jogosultságom, mert cd-t is szoktam lejátszani. Olyat, hogy Tulajdonságok>Biztonsági fül nem találok, csak rendeltetésszerű működés kiírást az Írás fülnél.

Akkor ez XP Home lesz, de végül is ebből a szempontból mindegy.

Konkrét segítséget kérnék -mondhatni ovis szinten-, hogy miként írhatnám mégis ki a képeket a dvd-re.

Inkább azt javasolnám, amit korábban Balázs is, használj inkább egy ingyenes CD/DVD író programot. Nem kell feltétlenül Neronak lennie. ;)

Itt egy link: :nyíl: CDBurnerXP

A partíció a lemezen lévő hely? Annyi valószínűleg nincs!

Akkor ez a baj. Marad a linkelt külön program. Vagy más.

Még jobban is jársz ezekkel. :)

Posted

Szerintem meg is van a hiba oka (nincs elég hely). :)

Mivel XP-t használ, inkább valamilyen .NET Framework-öt nélkülöző alkalmazás kellene, nem gondoljátok?

Ashampoo Burning Studio Free - tud magyarul is

Posted

Nem tudtam, hogy a CDBurnerXP-nek kell a .NET... Win7-re telepítettem valahol, ezért nem tűnt fel. Akkor felejtem is el...

Az mondjuk fontos, hogy ha a külső merevlemezről írunk, akkor lassúra kell tenni a DVD-írás sebességét, mert USB-n nem jönnek át pikk-pakk a dolgok...

Posted

Bár már régen használtam XP-t, de szerintem valamelyik SP-vel felkerült a .NET is. Meg kéne nézned, mert a CDBurnerXP programnál nincs egyszerûbb megoldás. Ráadásul manapság már nem "létezhet" egy számítógép író program nélkül.

Posted

Köszönöm a program ajánlásokat a kiíráshoz, de ezen a gépen is van Nero, amivel szintén nem jutottam semmire!

Kínomban megpróbálkoztam egy db kép kinyomtatásával a mappából, de az sem sikerült! (Másokat rendben kinyomtat.)

Vannak további ötletek? Jelen állapotban csak a monitoron tudom megnézni a képeket, pedig inkább igazi fotókat szeretnék a kezemben tartani!

SEGÍTSÉG! :(

Üdvözlettel: Ági

Posted

Másolni tudsz a két merevlemez között?

Posted
Köszönöm a program ajánlásokat a kiíráshoz, de ezen a gépen is van Nero, amivel szintén nem jutottam semmire!

:pislog::hááát: Már csak azt nem értem, ha van Nero, akkor miért ezzel az XP-s küldés módszerrel próbáltál volna DVD-re írni. :nemnem:

Pontosan mit jelent az, hogy a Neroval nem jutottál semmire? Hogyan próbáltad?

Egyébként tudtál Neroval írni máskor és úgy általában és csak most ezeknél a fájloknál volt problémád, vagy sosem ment a Neroval?

A Nero DVD-re volt állítva vagy CD-re?

Posted

Attól tartok, vészesen közeledünk ahhoz a megoldáshoz, hogy találj valakit, aki a helyszínen meg tudja tekinteni a gépet, és ért is hozzá. A távgyógyításnak is megvannak a határai, és úgy különösen nehéz, ha a beteg csak azt tudja mondani, hogy fáj és semmi nem használ, de azt nem, hogy mi fáj és mi nem használ.

A látszat ellenére nem megbántani akarlak, hanem tényleg segíteni. Ebben a 2-3 naponta folytatott remek párbeszédben eltippelgethetünk még hetekig, hogy mi lehet baj, és neked pont ugyanúgy nem lesznek sem nyomtatott, sem DVD-re írt képeid, ahogy nem voltak a múlt héten, és nincsenek most sem. Szerintem te sem ezt akarod, de tekintve, hogy nem értesz hozzá (ezt sem bántásból mondom, ténymegállapítás), nem tudod elmondani, hogy mi a baj a géppel. Csak van a környezetben, baráti körben egy ismerős, aki ismer valakit, aki ért hozzá, és el tudna menni megnézni. Én magam nem egyszer segítettem már hasonló helyzetben, vadidegen emberekhez házhoz menve.

Posted

Dodó néni/bácsi? :fogatlan:

Egyébként én sem értem a témát. Ha van Nero, és el tudtad indítani a gépen, akkor a kézikönyvét/súgóját is el tudod olvasni. Ott kell lennie, hogy hogyan kell CD-t írni. Ha úgy nem megy, akkor meg – tapasztalat és hozzáértés hiányában – kénytelen leszel hozzáértõ segítségét kérni. Vannak, akiknek én is szoktam segíteni pl. Fészbúkra való képfeltöltésben (nekem egyébként nincs is Fészbúkom), úgyhogy biztosan te is találsz a környezetedben egy türelmes embert, aki segít majd. ;)