Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Betört kijelzõs laptop vs. külsõ monitor


cyberbob

Recommended Posts

cyberbob

A következõkben szeretnék segítséget kérni. Adott egy gigabyte q1850l-es noti, melynek betört a kijelzõje. Külsõ monitor rá van kötve, windows bejön, akkor kizárólagosan csak a külsõ monitor mûködik....így állítottam be. De én nem csak a windowst szeretném látni, hanem a bootképernyõt, mert újraraknám az oprendszert, de a külsõ monitor csak windows alatt aktív! HDMI-n sem jön be, csak a windowsnál.Mi a trükk?

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Nincs trükk, és nem is hiba. Nálam az Acer gépem úgy mûködött, hogy mindent láttam a HDMI-re kötött monitoromon, ami megjelent a noti kijelzõjén. A HP gépemnél meg úgy van D-SUB-on, hogy csak akkor kapcsolja a külsõ monitort, ha elhagyta a Windows logót az indítás során.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Az a baj, hogy a biosba nem látsz bele, mert ott be lehet állítani, hogy mi legyen az indításkori megjelenítőeszköz. Alapértelmezés a laptop lcd, ha nem az, akkor egy bios elem kivétel után talán megjelenik a bootképernyő is. Ez gyártófüggő, pl.: asusnál mindkét megjelenítő clone módban van induláskor, ez az alapbeállítása. Esetleg beállításig egy ugyan olyan csatlakozójú lcd-t rá kell dugni a sajátja helyére. Segíthet az is, ha a rossz lcd le van húzva, olyenkor intelligens lévén átáll a külsőre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...