Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Benq G925HDA 18,5" monitor


majszyka

Recommended Posts

majszyka

Kinek van ilyen monitorja már? Valaki ajánlaná ezt a márkát 21000-ért ezt a típust.

Kösz bármi infót akár márkáról akár típusról volna szó.

Link to comment
Share on other sites

Predakator

Ha a felbontása megfelel én tudom ajánlani a Benq monitorokat, mert nekem is BENQ van. (BENQ V220H) Csak jókat tudok róla mondani. Kifejezetten tetszik, hogy nem fényes, hanem matt a képernyõje, aminek az elõnyét talán nem kell mondanom, például, most, amikor írom ezt, akkor rá süt a nap de egyáltalán nem zavaró, mint a fényes képernyõknél. A led monitoroknak a ful hd-s filmeknél nagyon nagy elõny, amikor éjszaka vagy este van a filmen akkor nem kell világosítani mert megfelelõ kontrasztban éles a kép. Ezen kívül van dinamikus kontraszt-ja, amitõl szebb lesz a kép, úgy nevezném erõteljesebbek, mélyebbek lesznek a színek. Ez csakis jó minõségû filmeknél látszik igazán és a nagy felbontású fotókon. A led monitor ezen kívül energiatakarékos üzemmódban 20 watt körül fogyaszt, de nem energiatakarékos módban is kb:30 watt. kifejezetten tetszik, a vastagsága 1,5 cm a régi crt monitorral szemben, ami fél méter mély. Egyetlen dolog nem tetszik benne, hogy a kezelõpanel a szélén van, és alulról felfelé kell nyomkodni a gombokat, mivel nagyon könnyû a monitor, azért másik kézzel ellent kell tartani, mert könnyen felborul. Mindenképpen ragaszkodsz ehhez a típushoz, amit felírtál? Azért kérdem, mert ha hozzáteszel egy keveset akkor ful-hd+led monitort tudsz venni. Ez függ attól is milyen videókártyád van. Ha nem régi a videókártyád, akkor én a ful-hd+led-et tanácsolnám. Persze ez függ pénztárcádtól is.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Láttam már én is jó Benq monitort, de szart is. :( A legjobb az lenne, ha felkeresnéd valamelyik boltot (pl. monitorguru.hu), ahol meg is tudod nézni, másképp annyira nem ajánlott a monitorvásárlás.

Link to comment
Share on other sites

Predakator

Én még nem láttam szart :D BENQ monitorba, - lehet azért mert nem bûzlik :D - mert csak egy egyszerû felhasználó vagyok, és csak egy BENQ monitorral van tapasztalatom. Errõl speciel jókat tudok mondani, egyenlõre. Az említett oldalon a monitorguru.hu-n egész jókat írnak a BENQ monitorokról. Érdekesnek találtam, hogy a tesztek közt egy lapon emlegetik a Del, EIZO és az LG monitorokkal. ;) Én úgy tudom, (lehet rosszul) hogy az BENQ és az EIZO gyárt professzionális célokra monitorokat, ebbõl számomra (egyszerû mezei felhasználó :D ) az derül ki, hogy nagyobb tapasztalatuk lehet a monitorgyártásban, mint azoknak a cégeknek, akik nem gyártanak professzionális célokra monitorokat. Ezen kívül nem akartam szakmai tanácsot sem adni, mert nem vagyok szakember, de a kérdés az volt, hogy majszyka bármilyen infót felhasználna vagy elfogadna a vásárlás elõtt. Én csak lelkesen leírtam a saját tapasztalatomat, ami nálam pozitív. ;)

 

 

Link to comment
Share on other sites

majszyka

köszi az infókat!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...