Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2011. augusztusi számról


Dávid Csaba

Recommended Posts

payskin
:oké:
Link to comment
Share on other sites

rocco73

Majd meglátjuk, hogy érdemes-e megvenni! Bár ezt csak akkor tudom meg, ha megveszem, úgyhogy azt hiszem, nincs is más választásom. :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Igen, csak ez a módja, hogy kiderüljön. :igen: Javaslom, hogy mindenki a fenti, egyetlen autentikus módon győződjön meg arról, hogy érdemes-e megvennie az augusztusi számot. :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nekem megéri. :oké:

 

D-PCW: 695 HUF × 12 hó = 8340 HUF / év

 

(Poén az éves elõfizetés: 8350 HUF :P)

 

ESET SS: 16990 HUF / év

 

Már csak emiatt is. ;)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

No akkor nekem 16.000 ft/év elõfizetve, és szeptemberben hosszabbítom az elõfizetésemet. Én azért is veszem meg papír formában, mert épp így is eleget olvasok monitor elõtt, az újságból szemkímélõbb az olvasás a puha ágyikóban, nem beszélve este a sztg. zaja rontja a körülményeket. Vegyétek, kell az újság.

 

Viszont amióta HTML-s DVD felület mindig furán jelennek meg a menük szövegek Mozillában. Például így: FÅ‘oldal, és így:

 

A PC World TV 96. adásában megismerkedhetnek egy hasznos Android-alkalmazással, a Cocktail Audio hifi-rendszerével, a HKC LCD monitorával, a Nokia E6-os készülékével, egy vízálló fényképezőgéppel a Panasonic-tól, és egy házi kiskamerával. Kellemes szórakozást!

 

 

Jó lenne valamit kezdeni vele.

 

Üdv.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Lehetséges, hogy a keretrendszer készítõje nem olvasta a Websulit? :huh:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ebben, mondjuk, 100% biztos vagyok, de a fenti probléma a megfelelõ kódolás beállításával, gondolom, tökéletesen gyógyítható. Nyilván UTF-8-ban nyomja, a Mozilla meg latin2-re van állítva...

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Az egész alapítvány? :P

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ó! :hmm:

 

Vagy a birodalom. ;)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

A régi felület egyébként profibb volt, mint a HTML-es. Nem tudom mikor volt HTML-es a DVD melléklet, talán 2001. előtt. Még jó, hogy Spányik Balázs állandó a magazinban :) Emberek jönnek mennek, de remélem Balázs mindig marad. ....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
kislinci

Hali!

 

Az augusztusi számban írtatok egy "Paragon Rescue Kit 11 Free Edition" nevû progiról. Beírtam a linket (hopp 8019), Free Download gomb, majd közölte velem, hogy leszek szíves "Go to Paragon FACEBOOK" aztán lájkolgassam õket. Szabolcs erre gondolt, amikor a gyorsan elvégezhetõ netes regisztrációt leírta????

 

Emberek! Igaz, hogy már a csapból is Facebook folyik, de nem mindenki majmolja az éppen aktuális trendet, pl nekem semmi szükségem Facebookra, nincs külföldi ismerõsöm, akik meg magyarok, azok az IWIW-en is fent vannak, nem törölték onnan magukat. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy nemzetközi cég karolja fel az IWIW-et :D , de miért nem lehet normálisan, egy mailben történõ visszaigazolással regelni az oldalon? Vagy esetleg mégis van ilyen, csak annyira eldugták, hogy nem találom?

Link to comment
Share on other sites

1933

Tisztelt Hölgyek, Urak!

 

A sok felesleges ismétlés elkerülésére szeretném közölni, hogy az UTF8-ra már a Windows is kivetette a szemét (a sz..ét, a sz...ét). Jaj de sokszor ismétli ez a billentyűzet! Másrészt a Linuxra fel kell tenni a "wine" programot és a felső panelre mind a jegyzettömböt, mind pedig a geditet és mikor az ANSII, mikor az UTF8, stb. kell, ezek jól jönnek. Én már semmin sem lepődök meg. A Total Commanderben az F3 indításakor pedig lehet válogatni, váltogatni! Kinek a pap, kinek a papné! És vannak még "mások" is, mint Unicode, .XML, és társaik, na meg a "csodálatos", újszerű bőrrel és menüvel ellátott Office 2007 és utódai! Erről az jut az eszembe, hogy aki szőke az fekete, barna, vagy vörös akar lenni és a barnák, a feketék és vörösek, hasonlókép. A természetes, a szép és gusztusos az senkinek sem kell? Kivétel az, ha már őszül valaki, vagy talán még az is lehet szép! Nem? Főleg akkor, ha tisztességben őszült meg valaki!

 

A "FaceBook"-ot illető kritikával egyetértek! Érdekes, hogy ennyi színész és politikus van ott a "F.B."-on! (Rengeteg a magamutogató és az vonzza a kiváncsiakat, akik nem színészek, nem politikusok és nem magamutogatók?) De nagyon oda vannak egyesek a "Privacy" (Személyiségi) jogok megsértése miatt! Hát a "F.B." mi a fene, ha nem a "Privacy" mélységes megsértése, megcsúfolása! Ha valaki lefotózza őket az utcán, az a Személyiségi jogok megsértése. Ha ők teszik ki az infósztrádára a barátaik képét, az "smafú"? Ha valaki a Windows Live rendszeren megosztja képeit, dokumentumait zenéit a nagyvilággal (szerencsétlen nem kalkulálja bele, hogy a gyenge jelszóval védett tartalmat könnyű feltörni). Ez nem a "Privacy" megsértésére felhívás? Szerintem a világ tele van ostobákkal (tisztelet a kivételnek, akik jó védelmet alkalmaznak, illetve bíznak abban, hogy a szolgáltató is a helyén kezeli a dolgokat!, akiknek foglmuk sincs arról, hogy mivel állnak szemben! Ez hasonló, mint a devizahiteles lakáskölcsön.

Nem vagyok maradi, csak óvatos, mert sokat láttam és tapasztaltam. Ha valakivel megosztani akarom azt, amim van, azt nem a "F.B." keretében csinálom, hanem direktben. Ennek mi az akadálya? Ja persze! Azt a nagyközönség nem látja és nem tudja "Like-olni"!!!!

 

A számítógép felhasználók nagyrésze vakon szalad bele mindenbe. Az eladóknak és a gyártóknak csak az az érdeke, hogy minél többen náluk költsék el a pénzüket. Kinek lenne a dolga ezekre a figyelmet felhívni és mérsékelni a károkozást. A számítógép oktatás alapvető hibája, hogy ilyenekről szó sem esik az oktatáson. Ha pedig valakinek egy jóindulatú ismerőse beszél ilyenekről, akkor csak legyintenek rá, azzal a felkiáltással, hogy "ugyan ne légy olyan göcsörtös, ugyan milyen kárt tudnak nekem okozni?". Tovább nem is akarom ragozni, mert a fórum látogatóinak szinte minden tagja úgy is tudja mire gondolok! S mi, akik mindezzel tisztában vagyunk, MIT TESZÜNK ez ellen.

 

Mindenki döntse el, hogy kinek mi a dolga és milyen kihatással van még ránk is a mások tudatlanságának következménye.

 

No ezen a csonton is el lehet rágodni!

Link to comment
Share on other sites

payskin

1. Kivetni a hálót szoktuk, szemet rávetünk valamire.

 

2. A Windowsnak nincs szeme. :hááát:

 

3. Mi van a zárójelben kipontozva? Miért van kipontozva? Miért van az egyikben 2 pont, a másikban 3? Külön szavak? Akkor mit ismételget a billentyűzet? Azt, hogy szemét? Azt miért kell kipontozni?

 

4. Az ezt követő részből egy szót nem értek, gondolom valamelyik cikkre vonatkozik ez az egész... Ellenben

 

...vannak még "mások" is, mint Unicode, .XML...

 

Az UTF-8 teljes neve Unicode Transformation Format. Tehát a Unicode biztosan nem jön az UTF-8 után, mert az UTF-8 a Unicode egy formája. Az XML pedig egy fájlformátum. :huh: Biztos, hogy tudjuk, miről beszélünk?

 

Miről szólt a cikk?

 

Biztos sokat segítene, ha volna újságom, de az is állati klassz volna, ha legalább a címét tudhatnánk annak, amire az írás vonatkozik, meg azt, hogy a cikk mely állításával értünk egyet, nem értünk egyet vagy van véleményünk, mert akkor nem lógna itt ez a 3 bekezdés számomra teljesen értelmetlenül... És akkor a Facebookról összeírt butaságokat még nem is méltattam, a harmadik bekezdés meg nagyobb homály számomra, mint az első kettő...

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Ennél szerintem sokkal lazábban kell hozzáállni. ;) Én például jót mosolyogtam mind a három bekezdésen, pedig alig értettem belõle valamit. Legalább egy kis színt visz a fórum életébe. :P

 

(1933 @ 2011. augusztus 21. 15:05) 440303[/snapback]

ugyan ne légy olyan göcsörtös

 

Mikor baltával a kezemben fatuskót hasogattam, nekem is ilyen gondolatok jutottak az eszembe. :D

Link to comment
Share on other sites

payskin

Igazad van... Az a bajom, hogy néha jó volna értelmesen beszélgetni a lapban megjelent dolgokról, s ez úgy évente egyszer talán sikerül is, többnyire nem. Néha nehezen viselem a töményet... :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Balázs, csak szólj, szívesen megadom a Dimag accountom adatait, kedvedre lapozgathatod. :oké:

Link to comment
Share on other sites

geiszlandras

Helló!

 

Még a Paragon Sescue kit-rre visszatérve... ki lehet írni dvd-re is, vagy csak cd-re?

 

Köszi

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Persze. Amit CD-re, azt DVD-re is.

Fordítva már lehetnek méretbõl adódó problémák.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...