Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2011. júniusi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

Nem hiszem el, hogy már június van!!! 3 hét múlva napforduló, aztán meredeken le a lejtőn...Ja, és képzeljétek, van újság is ! :nevet:

:nyalóka: --> KÉP

Itt a tartalom, és itt van a digitális változat! :fagyi:

Link to comment
Share on other sites

rocco73

Én is még csak most lapoztam át az újságot, de az alaposabb elolvasát általában szépen lassan, több nap, vagy hét alatt szoktam elvégezni. Amikor van idõm, akkor szeretek egy-egy cikkben jobban elmélyedni, most még általában csak a cikkek címeit, a hardverek és szoftverek leírását csak átfutom, hogy lássam, mirõl is szól a havi adag. Aztán jöhet az alaposabb elolvasás.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nem kissé csalódottan vettem észre a digitális számot olvasva, hogy a linkek és egyéb kattintható tartalmak klikk-doboza ismét nincs a helyén. Vagy ez a monitorom felbontása (1440x900) miatt csak nálam jelentkező probléma?!

Link to comment
Share on other sites

payskin

Azt üzenik a szerkesztõségbõl, hogy:

 

Nálunk nem csúsznak el, szóval kéne csinálnia egy képernyõfotót, amit elküld a velemeny@idg.hu-ra.
Link to comment
Share on other sites

penzeli

Tisztelt Szerkesztõség!

 

Sajnálattal tapasztaltam a júniusi DVD mellékleten, hogy a programok mellé nincs információs fájl: INF alkönytár, descript.txt, stb.

Nekem nagyon sok segítséget jelentett. Van olyan program, ami nincs benne az újságban és így nem kellett feleslegesen feltelepíteni, kipróbálni.

Ha megkérhetném Önöket, hogy ezt a következõ számokban ne hagyják el. Tudom, hogy több munka, de nagy segítség a programhalmaz eligazodásában.

 

Köszönettel: Pénzeli László (lelkes elõfizetõ) :(

Link to comment
Share on other sites

payskin

Továbbítottam! (velemeny@, tudjátok!)

---

Elnézést kérnek, ezen a poszton is személycsere történt + kevés idõ = szükségmegoldás, de a következõ hónaptól visszaáll minden a régi kerékvágásba.

 

Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves Csaba!

 

A közölt bezippelt képek nálam az 1440x900-as 19"-os Hannspree monitoron rendesen jelentek meg!

A képek torzításmentesek, semmi sem maradt le róluk.

A gépem egy kétmagos pentium 2,6 GB, 4 GB RAM és P5KPL-CM alaplap a ráépített intel VGA kártyával.

Oprendszer Ubuntu 10.04.2.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nem is arról volt szó, hogy lemaradt volna valami, hanem, hogy nem a helyén van. ;)

Link to comment
Share on other sites

sonykor

A Samsung Galaxy S2-t a videó bemutatóban és a szöveges tesztben is úgy jellemzitek, hogy a fényképek képminősége gyenge. Ez a rémhír más fórumokon is terjed, de sokan cáfolják. Íme néhány fénykép és videó teszt:

képek.

 

 

Nem igaz, hogy gyenge a kamera képminősége. Klasszissal jobb mint az iPhone 4.

Link to comment
Share on other sites

1933

Elnézést kérek a moderátortól, de nem tudom, hogyan kell összevonni a hozzászólásokat!

 

 

A magazinról:

 

Pl.: a júniusi szám 10. és 17. oldalán van rá példa, hogy nem ártana vigyázni a jó olvashatóságra is, amellett, hogy szép, szines (csicsás) a lap első ránézésre, nem unalmas fehér oldalak, gyászos fekete betükkel, ami nem fárasztja a szemet olvasás közben! Van, hogy egy bizonyos részén a lakásnak a fényt csak az éppen szükséges erősségű lámpával világítjuk meg, többnyire spórolás céljából és ha éppen ott olvassa az ember az újságot, akkor az ember szeme bizony "kigúvad", hogy felismerje a narancssárga felületen a fehér betűket, vagy a sötét piros felületen a fekete betűket, pláné ha már kissé fáradt és öreg az ember szeme a sok képernyőbámulástól. Az ilyen meghitt, puha sarokban szívesen veszi a kezébe az ember kedvenc újságját és pihenésképpen elidőzik vele. Azt már nem is merem reklamálni, hogy szemüveg ide, szemüveg oda, bizony kicsit nehéz a szöveget úgy olvasni, ha a betük a 6-os pixelméretet nem haladják meg, ráadásul még azt az érzést is sugalják, hogy ezt a szöveget némileg el kívánják rejteni az olvasó elől! Sajnos itt nem lehet nagyobb képernyőt használni, hogy a PC betűk is jól látható méretüek legyenek. De sebaj! Azért találták ki a nagyítót, hogy ha kell elővehessük (ha már megvettük) és azzal a kiváncsiságunkat is ki tudjuk elégíteni. Persze nélküle könnyebb volna. Megjegyzem, hogy meg lehet érteni hogy a hírdetések után fennmaradó helyet hasznosan és jól ki kell használni, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

 

Bocsánat, hogy egy kicsit billentyűzet ...menésem volt!

 

Egyébként, a lapot szívesen olvasom és bár én inkább Ubuntu párti vagyok, nem engedem bántani a Suze Linuxot kedvelő cikkírót!

Egyéb helyeken a fórumban sokan reklamálják, hogy a laphoz mellékelt DVD-n található Suze ISO fájl használata nehézségekkel jár. Az már készen jön és azon nem lehet változtatni, de talán az első panaszok után egy pár soros magyarázat nem ártana arra nézve, hogy ezeket a problémákat hogyan lehetne orvosolni, ha már a Suze ISO fájl saját tulajdonságait nem lehet megváltoztatni.

 

Bár az Ubuntunál is van a Live CD használatakor újabban némi kényelmetlenség és figyelmetlenség, de azt már jeleztem mind a PC World aktuális Linux, mind az Ubuntu Linux Fórumán is.

 

Köszönöm, ha valaki elolvasta a fentieket, pláné akkor, ha meg is szívelték!

 

Ja! Én is köszönöm, ha valaki nekem segített!

Link to comment
Share on other sites

payskin
(sonykor @ 2011. június 6. 20:13) 437005[/snapback]

A Samsung Galaxy S2-t a videó bemutatóban és a szöveges tesztben is úgy jellemzitek, hogy a fényképek képminősége gyenge.

 

Átadnám a szót újdonsült főszerkesztőnknek:

 

---

 

Kedves sonykor!

 

A cikk szövegében sehol sem említettem a "gyenge" szót, de hogy pontosak legyünk, felidézem az erre vonatkozó részt:

 

"Ekkor szembesülünk a kamera képességeivel, amelyek nem rosszak, de nem azokat a színeket adja, mint azt várnánk..."

 

Az értékelésben ezt írtam: "csalóka színek a kijelzőn".

 

Mindez arra vonatkozik, hogy a Super AMOLED annyira erős színeket használ, hogy emiatt az elkészített fényképek is ilyen színekben tündökölnek, noha a valóság gyakran nem az. Sőt, egyszer sem, hiszen nem a készülék kijelzőjén nézve már előjönnek azok az apró tömörítésbeli, képzajjal összefüggő hibák, amelyek egy mobil kameráját mindaddig jellemezni fogják, míg akkora objektívet használnak, amekkorát használnak.

 

Lehet szép fotókat készíteni, ezt egy percig sem vitattuk, de csalóka a hatás egészen addig, míg a kijelzőn nézegetjük őket.

 

Üdv:

Horváth Balázs

 

Ui: A "rémhír" kifejezés használatát pedig engedelmeddel én sorolnám be a rémhírkeltés kategóriájába :-)

 

Ui2: az iPhone4 kamerájával való összevetést sem értem, sehol nem hivatkoztunk az Apple mobiljára.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1
(sonykor @ 2011. június 6. 20:13) 437005[/snapback]

Íme néhány fénykép és videó teszt:

képek. [...] Nem igaz, hogy gyenge a kamera képminõsége. Klasszissal jobb mint az iPhone 4.

 

Kérdéses az, hogy mihez viszonyítunk? Mert lehet, hogy az iPhone 4-hez, sõt, bármilyen mobil telefonos "kamerához" viszonyítva jobb a képe a Galaxy S2-nek, de az általad linkelt képek nem jók.

Láthatóan több beállítással készültek, mert egyes fotókon igen zavaró a háttérben a zaj, máshol pedig a túlzott zajcsökkentés és a Balázs által is említett tömörítési hibák miatt elvesznek részletek.

Link to comment
Share on other sites

Greene
Mindez arra vonatkozik, hogy a Super AMOLED annyira erõs színeket használ, hogy emiatt az elkészített fényképek is ilyen színekben tündökölnek, noha a valóság gyakran nem az. Sõt, egyszer sem, hiszen nem a készülék kijelzõjén nézve már elõjönnek azok az apró tömörítésbeli, képzajjal összefüggõ hibák...

 

Íme a szofisztikált leírása a nálunk többnyire csak "parasztvakítás"-ként ismert jelenségnek. ;)

Link to comment
Share on other sites

payskin

LIKE :igen:

Link to comment
Share on other sites

sonykor

Bocs az off-ért, de valami eszembejutott:

A Super AMOLED kijelzõt talán nem kell parasztvakításnak nevezni. Tûzõ napon a Super AMOLED kijelzõ jobban látható mint a hagyományos LCD. A betekintési szög is sokkal nagyobb és a fogyasztása is kisebb mint az LCD-nek. Vagy rosszul tudom? Valami ilyesmire emlékszem.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Azt tudom javasolni, hogy olvass figyelmesebben, mert félreértesz dolgokat!

Link to comment
Share on other sites

payskin

Miért, ebben igaza van. De pont emiatt nem "megbízható" a kijelzõje, mert erõvel "süt" róla a kép, akkor is, amikor nem biztos, hogy az a valóság.

Link to comment
Share on other sites

sonykor

A 83. oldalon vannak felsorolva a 100.000 Ft alatti mobiltelefonok. Az írásban rangsoroljátok az operációs rendszereket. Legjobb az android, a symbian kicsit elavult, a Windows Phone 7 most frissül. És kész. A Bada ennyire rossz, hogy meg sincs említve?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

A Bada egy házi rendszer, ami a belépőszint legalját képviseli. Volt hozzá szerencsém, egyáltalán nem rossz. Viszont régen túl vagyunk már azon a korszakon, amikor a telefonon volt egy rendszer és kész. A bővíthetősége pedig nagyon erősen korlátozott, gyakorlatilag nulla.

Link to comment
Share on other sites

sonykor

Annyira nézegetem a Wave II-es telefont. Szuper tudású, csak ne a Bada lenne rajta.

Link to comment
Share on other sites

Garono

Hasonlókat sok készülékrõl el lehetne mondani...

Link to comment
Share on other sites

sonykor

Elképzelhetõ, hogy a Samsung Wave II-t Androiddal is kihozzák?

 

Amúgy mivel lehet bõvíteni egy okostelefont? Mennyivel van jobb helyzetben egy androidos telefon egy Badáshoz képest?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Programokról van szó.

Link to comment
Share on other sites

Greene

A Bada nekem se jött be. Mondjuk amelyik telefonon teszteltem, azon az érintõképernyõ is elég gáz volt (nem Samsung Wave).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...