Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Chicony DC-2120


dudaspeter87

Recommended Posts

dudaspeter87

Hello!

 

Van egy webkamerám, de nem tudom, hogy milyen márka. Egy egyszerûbb kameráról van szó. Megvan hozzá a telepítõ CD,de ez csak XP-hez jó, nekem meg WIN 7-em van (64bites). Így nem tudom felinstallálni. van valami megoldás erre a problémára? A cd-re egyébként semmilyen weboldal cím nincs írva, csak annyi ,hogy PC CAMERA vga usb camera...ilyen fekete-narancssárga a CD :)

Tud valaki segíteni?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ennyi nem elég a segítség nyújtáshoz. A lemezen valamilyen fájlban nincs beleírva, hogy milyen tipusu a kamera? Pl. readme.txt vagy valami hasonló fájlban. Bár én nem biznék benne, hogy lenne hozzá, ugyanis ezekhez a noname eszközökhöz általában nem fejlesztik tovább drivert hozzá. Ha manapság is kapni ezt a kamerát, akkor lehet, hogy lesz hozzá, de különben esélytelennek titulálnám.

 

Ha simán bekötöd a gépre, akkor a Windows Update nem talál hozzá drivert? Nem írja ki a tipusát a kamerának?

Link to comment
Share on other sites

dudaspeter87

csak azt írja ki, hogy USB Camera.... :D

Link to comment
Share on other sites

dudaspeter87

Chicony DC-2120 megtaláltam a típusát a kamerának...tud valaki drivert ehhez? WIN7-hez kellene.... 64 bites _D

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Nemhogy Windows 7, de még Vista driver sincs hozzá: Link

Így nem tartom valószínűnek, hogy működésre lehet bírni Windows 7 alatt, hacsak nem XP móddal, vagy egyéb virtuális megoldással. A másik lehetőség, hogy veszel új kamerát, pl a Logitech -nél viszonylag elég hosszú terméktámogatásban reménykedhetsz.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Szabolcs1977

Hello nekem egy DC 2110 web cam van de valoszinuleg egy kutya ha megvan az eredeti install cd je akkor nem is kell tobb nalam is sok fejtorest okozott a dolog xp vel ment priman de win 7 el csak a gond volt vele olvastam utana minden fele forumokban drivereket kerestem hozza keves szerencsevel aztan egyszercsak a szivarvany vegen megtalaltam a kincset. Szoval az a lenyeg h installald a drivert felteve ha hadja cd rol aztan nezd meg a device managert gondolom a kamerat unknow device nak ismeri fel felkijalto jellel vagy hasonlo indist ujra a gepet majd menj vissza es jobb klik properties update driver a driver helyet meg add meg/keresd ki a cd rol, hogy azt olvassa be es ennyi, nalm ez be jott.Mondjuk ezt win 7 32 bit en csinaltam de valószínûleg 64 bitesen is kene menjen mert drivert biztos nem talalsz hozza.

Edited by Szabolcs1977
Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ez egy közel 3 éves bejegyzés volt. Már valószínűleg rég kidobta a kamerát is. :)

64 bites OS-re, 32 bites drivert nem lehet telepíteni. Arról nem is beszélve, hogy XP-s drivert Vistara, vagy annál újabbra ráerőltetni, csak rendszer összeomlást eredményez. Nagyon ritka, hogy nincs komplikáció.

Link to comment
Share on other sites

Szabolcs1977

Par napja jelentkeztem be a datumot meg figyelmen kivul hagytam valoszinu h kidobta :igen: ,csak gondoltam meg osztom ha mar annyit kinlodtam vele, hatha segitek 1 Mbertarsamon.Masreszt lehet azert nincs driver hozza Vistahoz, win7 mert az eredetije az egyetlen mukodo driver. Lenyeg h egy olcso regi darabrol van szo a kep minosege is eleg gyatra szoval aki teheti en is azt javaslom h cserelje le v tegye a tuzre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...