Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Eddig semmi ilyen problémát nem tapasztaltam, de amikor ma beindítottam a gépet, egy idegesítõ hibával találkoztam. Egybõl indulás után zöld-piros villogó foltok és vízszintes csíkok jelentek meg a képernyõn. Elsõ rémületemben kikapcsoltam a gépet, és hagytam pihenni, de ez nem oldotta meg a gondot. Amikor másodszorra beindítottam, bejött az asztal, de kb fél perc múlva elszürkült a képernyõ és semmit se tudtam csinálni. Újraindítottam, és amilyen gyorsan csak tudtam, átálítottam a Windows témát Aeroról Basic-re (Win 7-em van egyébként). Ez többé-kevésbé megoldotta a problémát, de amint meglátogattam az nVidia honlapját (nVidia GeForce 8600GT videokártya) Internet Explorer 9-cel, újra elkezdõdött a villogás. Ekkor a Windows driver-visszaállító funkciója mellett döntöttem. Habár nem a régebbi, hanem a legfrissebb drivert tette fel újra, átmenetileg így is mûködött. Ezután megpróbáltam manuálisan feltenni a régebbi drivert, de ez sem segített. Ekkor visszatettem az új drivert, jobb ötlet híján. Most ott tartok, hogy alapvetõ dolgokra tudom használni a gépet (netezés, szövegszerkesztés), de amint bonyolultabb grafikai feladatot kéne teljesítenie (pl. játékok, vagy YouTube videók lejátszása), egybõl elõjön ez a hiba. És itt van még egy érdekes dolog, mégpedig az, hogy Chrome-mal tökéletesen tudok böngészni, viszont az IE9 esetében elõjön a villogás. Gyanúm szerint ez azért van, mert az IE9 jobban kihasználja a GPU-t, mint a Chrome.

Attól félek, hogy behalt a videokártyám, habár érdekes, hogy félgõzzel még mûködik. Egyébként pár napja már volt olyan, hogy játék közben kifagyott a gép, majd kiírta, hogy valami gáz volt a videokártyával, de helyreállt. Ha van valami ötletetek, osszátok meg velem is, mert nem szeretnék tizenvalahányezer forintot kiadni egy új videokártyára, ha nem muszáj.

Posted

Elsõ körben Driver Sweeperrel le kéne pucolni a fent lévõ drivert és a többi maradványát, aztán újra feltenni.

Posted

Kipróbáltam a Driver Sweepert, de nem jártam sikerrel. :(

Letöröltem a kártya driverét, rebootoltam safe mode-ban, leszedtem mindent a Sweeperrel, majd egy ujraindítás után újra feltettem a legfrissebb drivert. Ezután újra rebootoltam, majd megpróbáltam beállítani az Aero-témát, de újra elõjött a hiba.

Azt egyébként az elõbb elfelejtettem leírni, hogy csináltam a Smart Security-vel egy teljes rendszerellenõrzést a legfrissebb adatbázissal, de nem talált egy kártevõt se.

Posted

Akkor marad az, hogy Driver Sweeper, aztán próbálj ki egy másik VGA-t! :(

Posted

Kipróbálnám a régi gépembõl a grafikus kártyát, de a mostani kártyám PCI-Express-es, az meg AGP-s volt. Az a baj, hogy a jelenlegi gépemben nincs AGP slot. :S

Posted

Kérj kölcsön egyet, jobbat nem tudok.

Posted

Szerintem memóriahibás lett a kártyád, ezt támasztja alá, hogy bizonyos mértékig mûködik, de ahogyan több memória kellene (flash, GPU-gyorsítás), lehal.

Posted

És ez is abba a kategóriába esik, ahol már olcsóbb egy új kártya mint a régi szervizelése? Csak mert kinéztem magamnak egy új kártyát (EVGA GT 430 1GB DDR3 01G-P3-1430-EL Low Profile), ami az egyik webshopban kiszállítással együtt kb. 14 ezerbõl kijön. Egyébként nem hinném, hogy van garancia a videokártyára, mivel géppel együtt vettem több mint 2 éve, és a gépházat azóta többször is ki kellett nyitnom a matrica felszakításával. :(

Egyébként kicsit jobban megfigyeltem ezt a villódzó jelenséget, és azt láttam, hogy valójában nem csak zöld-piros színek villognak, hanem a villogó területen invertálódnak a normál esetben ott lévõ színek. Ez jelenthet valamit?

Posted

Ez pontosan azt jelenti, amit Pjotr írt.

Posted

Értem, köszönöm a segítséget. Azt hiszem, ebbõl csere lesz. :(

Esetleg átmenetileg azt nem lehet megoldani, hogy a kártya a vRAM helyett a RAM-ból használjon valamennyit?

Posted

Nem, cserélni kell.

Nem mellesleg a gépház leragasztása jogellenes, felnyitásból adódóan nem veszhet el a garancia!

Posted

Az érdekes, nekem most is rajta van a matrica ami korábban lezárta, és többször is rá van írva, hogy a sérülése (mármint a matricáé) granciavesztéssel jár. :o

Mindenesetre köszönöm a segítséget, majd beszerzek egy új kártyát.

• 5 years later...
Posted

Sziasztok ! Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Hp lcd monitorom ami eddig talán egyszer kétszer csinált olyat hogy ki be kapcsolt egyfolytában de egy idő után megjavult ma bekapcsoltam a gépem és végleg úgy maradt tudnátok segíteni hogy mi lehet a baja? Ha lekötöm a gépről akkor is ugyanazt csinálja és a gép megy más monitorral előre is köszönöm a segítséget

Posted

Így elsőre táphibára gondolnék.