Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DLNA


tormasitamas

Recommended Posts

tormasitamas

Adott egy D-LINK DIR825-ös router, amihez kábelen csatlakozik egy PC, és vezeték nélkül (wi-fi-n) 2 db TV. A PC-n egy felhasználó van, ahol nincs beállítva jelszó a windows-hoz való bejelentkezéshez. Az operációs rendszer Windows 7 professional, a tûzfal ESET Smart Secutity 4. Otthoni hálózat beállítva.

Az egyik TV (LG19LE3300) látja a számítógépet, de valamilyen ID-t és jelszót kér, de ezekhez nem tudom mit kell beírni.

A másik TV (SAMSUNG UE40C6510) nem látja a számítógépet csak ha kikapcsolom a tûzfalat. Valahol olvastam, hogy valahogy kivételt kell tenni a tûzfalon, de nem tudom hogyan kell.

Ebben szeretnék segítséget kérni.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

A felhasználói fiók nevét és jelszavát kéri. Szóval jelszó nélkül nem fog menni a megosztás, csak ha a megosztási központban kikapcsolod a jelszavas megosztást. Ami a másik TV-t illeti, keresd meg, hogy mit csináltál az elsővel. :)

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

UPnP legyen bekapcsolva.

Ez az otthoni hálózat, hogy mit csinál pontosan, nem tudom, mert soha sem használtam. De valami automatikusan könnyítő öszvér megoldás.

Ha a tévén nem tudsz felhasználónevet és jelszót állítani, csináld azt, amit KGigi írt a jelszókérés letiltással. A biztonságnak kevésbé jó, talán még kevésbé wifi esetén.

Lehet, hogy a 128 bites titkosítást is át kell állítsd a Win7-en 40 vagy 56 bitre, ha a tévé hasonlóképpen nem tudna így csatlakozni, mint az XP.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
[OP]Destroy-man

Milyen DLNA servert tudtok ajánlani nekem? Eddig a Samsung AllShare-t használtam, de már elegem van belőle, hogy nem engedi frissíteni néha a filmlistát. Ilyenkor ráadásul új mappát sem tudok hozzáadni a megosztáshoz. A vezérlőprogram szerint ilyenkor semmi sincs megosztva, de a TV ettől függetlenül látja a legutolsó aktuális listát és le is játssza azt, de új filmet nem enged hozzáadni. Csak gépújraindítással lehet orvosolni ezt a hibát, de ez nem valami nyerő megoldás. Ezért is keresnék valami megbízható DLNA servert. A követelmények: DVD lejátszás (ISO és Video_TS mappából is), MKV, AVI, MPG lejátszás (akár FullHD-ben is), illetve felirat támogatás (srt elég, max átkonvertálom ebbe a formába, ha nem így lenne). A DVD támogatás még annyira nem is vészes, ha nincs, de a többi mindenképp kellene. Próbáltam még a Win8 saját media serverét is, de az meg nem támogatja se a feliratot, se az MKV formátumot, így ez alapból kiesett.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
lujoo

Sziasztok. Adott egy pc, egy router, egy LG tv.Windows 7 és csak Win tűzfal.DLNA-t választva a tv-n látja a képeket, a zenéket, a videófájlokat - le is játsza.De ami a leglényegesebb lenne - az MKV fájlokat nem.Mi lehet az oka?Előre is köszi.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Milyen DLNA servert használsz? A Windows sajátját? Mert az nem támogatja az MKV kiterjesztésű fájlokat.

Két dolgot tudsz csinálni:

- Feltelepítesz egy neked megfelelő DLNA servert. Én a Plex-et ajánlom. A fogadó szoftvere elvileg már alapból bele van integrálva az LG TV-be.

- Átnevezed az összes MKV kiterjesztésű fájlt AVI-ra és már látni is fogja a TV, és még le is játssza. :)

 

Én az előbbit ajánlanám, az utóbbi nem szép megoldás.

Link to comment
Share on other sites

lujoo

Valóban, a windows sajátját használnám.Megpróbáltam ezt az általad említett plex-et, de sajna kínai a működése.Köszi azért.Ha esetleg valami konyhanyelvi leírást tudsz hozzá - azt szivesen venném.

Link to comment
Share on other sites

lujoo

sikerült!!!!!köszi.Viszont az én tartalmaimhoz más nem fér hozzá?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Csak belső hálón lehet elérni, illetve ha kiengeded a beállításokban a netre, akkor más is hozzáférhet. Persze ehhez a routert is be kéne állítani, hogy ha hálózatban vagy.

Felhasználónév, jelszó és IP cím is kell hozzá, ha nem belső hálózatról szeretnéd elérni. Vagyis csak az tudja használni, aki ezeknek a birtokában van.

 

A program egyébként tud magyarul is:

- Jobb felső sarokban katt a csavarhúzóra

- Plex/WEB (a középső ablak felső sávján van)

- General menüpont (alapból ki is van választva)

- A Language szöveg alatt van egy lenyíló menü, ott keresd ki, hogy Magyar

- Save gomb

 

Most visszaugrott a főoldalra, viszont immár már magyar az egész. Így könnyen be tudsz rajt állítani mindent.

Link to comment
Share on other sites

lujoo

Nagyon köszi a segítséget.Tökéletesen műkszik. :igen:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...