Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

tormasitamas
Posted

Adott egy D-LINK DIR825-ös router, amihez kábelen csatlakozik egy PC, és vezeték nélkül (wi-fi-n) 2 db TV. A PC-n egy felhasználó van, ahol nincs beállítva jelszó a windows-hoz való bejelentkezéshez. Az operációs rendszer Windows 7 professional, a tûzfal ESET Smart Secutity 4. Otthoni hálózat beállítva.

Az egyik TV (LG19LE3300) látja a számítógépet, de valamilyen ID-t és jelszót kér, de ezekhez nem tudom mit kell beírni.

A másik TV (SAMSUNG UE40C6510) nem látja a számítógépet csak ha kikapcsolom a tûzfalat. Valahol olvastam, hogy valahogy kivételt kell tenni a tûzfalon, de nem tudom hogyan kell.

Ebben szeretnék segítséget kérni.

Posted

A felhasználói fiók nevét és jelszavát kéri. Szóval jelszó nélkül nem fog menni a megosztás, csak ha a megosztási központban kikapcsolod a jelszavas megosztást. Ami a másik TV-t illeti, keresd meg, hogy mit csináltál az elsővel. :)

Posted

UPnP legyen bekapcsolva.

Ez az otthoni hálózat, hogy mit csinál pontosan, nem tudom, mert soha sem használtam. De valami automatikusan könnyítő öszvér megoldás.

Ha a tévén nem tudsz felhasználónevet és jelszót állítani, csináld azt, amit KGigi írt a jelszókérés letiltással. A biztonságnak kevésbé jó, talán még kevésbé wifi esetén.

Lehet, hogy a 128 bites titkosítást is át kell állítsd a Win7-en 40 vagy 56 bitre, ha a tévé hasonlóképpen nem tudna így csatlakozni, mint az XP.

• 1 year later...
[OP]Destroy-man
Posted

Milyen DLNA servert tudtok ajánlani nekem? Eddig a Samsung AllShare-t használtam, de már elegem van belőle, hogy nem engedi frissíteni néha a filmlistát. Ilyenkor ráadásul új mappát sem tudok hozzáadni a megosztáshoz. A vezérlőprogram szerint ilyenkor semmi sincs megosztva, de a TV ettől függetlenül látja a legutolsó aktuális listát és le is játssza azt, de új filmet nem enged hozzáadni. Csak gépújraindítással lehet orvosolni ezt a hibát, de ez nem valami nyerő megoldás. Ezért is keresnék valami megbízható DLNA servert. A követelmények: DVD lejátszás (ISO és Video_TS mappából is), MKV, AVI, MPG lejátszás (akár FullHD-ben is), illetve felirat támogatás (srt elég, max átkonvertálom ebbe a formába, ha nem így lenne). A DVD támogatás még annyira nem is vészes, ha nincs, de a többi mindenképp kellene. Próbáltam még a Win8 saját media serverét is, de az meg nem támogatja se a feliratot, se az MKV formátumot, így ez alapból kiesett.

• 10 months later...
Posted

Sziasztok. Adott egy pc, egy router, egy LG tv.Windows 7 és csak Win tűzfal.DLNA-t választva a tv-n látja a képeket, a zenéket, a videófájlokat - le is játsza.De ami a leglényegesebb lenne - az MKV fájlokat nem.Mi lehet az oka?Előre is köszi.

[OP]Destroy-man
Posted

Milyen DLNA servert használsz? A Windows sajátját? Mert az nem támogatja az MKV kiterjesztésű fájlokat.

Két dolgot tudsz csinálni:

- Feltelepítesz egy neked megfelelő DLNA servert. Én a Plex-et ajánlom. A fogadó szoftvere elvileg már alapból bele van integrálva az LG TV-be.

- Átnevezed az összes MKV kiterjesztésű fájlt AVI-ra és már látni is fogja a TV, és még le is játssza. :)

Én az előbbit ajánlanám, az utóbbi nem szép megoldás.

Posted

Valóban, a windows sajátját használnám.Megpróbáltam ezt az általad említett plex-et, de sajna kínai a működése.Köszi azért.Ha esetleg valami konyhanyelvi leírást tudsz hozzá - azt szivesen venném.

Posted

sikerült!!!!!köszi.Viszont az én tartalmaimhoz más nem fér hozzá?

[OP]Destroy-man
Posted

Csak belső hálón lehet elérni, illetve ha kiengeded a beállításokban a netre, akkor más is hozzáférhet. Persze ehhez a routert is be kéne állítani, hogy ha hálózatban vagy.

Felhasználónév, jelszó és IP cím is kell hozzá, ha nem belső hálózatról szeretnéd elérni. Vagyis csak az tudja használni, aki ezeknek a birtokában van.

A program egyébként tud magyarul is:

- Jobb felső sarokban katt a csavarhúzóra

- Plex/WEB (a középső ablak felső sávján van)

- General menüpont (alapból ki is van választva)

- A Language szöveg alatt van egy lenyíló menü, ott keresd ki, hogy Magyar

- Save gomb

Most visszaugrott a főoldalra, viszont immár már magyar az egész. Így könnyen be tudsz rajt állítani mindent.

Posted

Nagyon köszi a segítséget.Tökéletesen műkszik. :igen: