Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows-al kompatibilis videóformátumok


digiboy_81

Recommended Posts

digiboy_81

Új regisztráló vagyok, üdv mindenkinek.

 

Miután eddig használt fényképezõgépem tönkrement, elhatároztam, hogy most nagyobb tudású, többek között HD videófelvételek készítésére is alkalmas kompakt dig. fényképezõgépet fogok vásárolni. Döntõen fényképezni kívánok, de jól jön, ha rövidebb mozgóképfölvételeket is tudok készíteni - ezért nem kívánok venni kamerát.

Nos, mint alapos utánnajárás után megtudtam, a Windows op. rendszer a .AVI MPJEG formátumú videófájlokat (ezzel dolgozott az elõzõ gépem is) tudja kezelni, a másik elterjedtebb .MOV-t nem. Ez utóbbi típusú fájlal dolgozó gépek nálam kilõve. A számítógépre lementett újabb felvételeket Windows Media Playerben kívánom továbbra is lejátszani, ill. Movie Maker-ben szerkeszteni. .avi formátumú hd fölvétel tudtommal nincs. Van .MOV - ban - ami nekem nem jó - és a MP4/ H. 264, ill. az AVCHD formátumban rögzítõ kamerák. Azt szeretném megtudni, hogy ez utóbbi formátumok kompatibilisek- e a Windows-al, tehát a fényképezõgéppel készített fölvételeket a pc-re lementve azon símán le tudom-e játszani? Ha nem, mi a megoldás?

 

A válaszokat elõre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Garono
Azt szeretném megtudni, hogy (...) a fényképezõgéppel készített fölvételeket a pc-re lementve azon símán le tudom-e játszani?

Minden további nélkül. :nyíl: VLC media player, vagy Media Player Classic Home Cinema. Ezek ugyanis beépített kódeket tartalmaznak szinte valamennyi formátumhoz.

Link to comment
Share on other sites

digiboy_81

Tehát valamelyik progit letöltöm és azon keresztûl nézhetem. Köszönöm! Olyan programot tudsz ajánlani, amelyben szerkeszteni is lehet a különféle formátumú felvételeket, mint a Win Movie Maker?

Link to comment
Share on other sites

Garono

Én sajnos nem, nem vagyok jártas a videószerkesztésben.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Az Adobe Premiernek elég gazdag a codecgyüjteménye, ha jól emlékszem, de az nem egy kétfilléres program. Ráadásul némi filmes tudás sem árt a kezeléséhez. Igaz, ha ez megvan, akkor profi munkát lehet vele végezni. Viszont a WDM-es codeceket a Premier tuti támogatja, szóval nativ codeccel akkor is tudod használni a progit, ha az alapbol nem támogatja. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...