Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2011. márciusi számról


payskin

Recommended Posts

petzolkri
:ole: Köszönjük, már lapozzuk.
Link to comment
Share on other sites

KGigi

Jé, felfedezték a WinPatrolt. Nagyon helyes. :)

Link to comment
Share on other sites

SzoZo

Sajnálom, hogy a jelenlegi szám nem vízálló borítót kapott, mint a korábbiak.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Most, hogy mondod, tényleg nem fényes/vastag borítója van, mint korábban. Nyilván költségcsökkentés, de a mostani sem rossz, tekintve, hogy elsőre észre sem vettem a különbséget...

 

Gondolom, búvárkodáshoz korábban sem volt igazán használható... ;)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri
:D Azért, ha egy csepp víz ráesik, akkor jó ha megvéd a borító. Pl. a mellék helységben olvasva, vagy a buszváróban olvasva, amikor szemerkél az eső, vagy a gyerek vízipisztollyal támad a nappaliban. Na jó ez mind vicc, kár hogy válság van. Mindenen spórolni kell, a baj már akkor van, ha nincs min meghúzni a nadrágszíjat.....
Link to comment
Share on other sites

mykee

Nem önméltatásként vagy egoizmusból kérdezem, de az utóbbi időben nézegetem a visszajelzéseket és vagy hardver, vagy linux témában olvastam beírásokat. A többi szoftveres cikk említésre sem méltó volt, vagy ennyire nem érdekesek? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Abszolút szubjektívként - másként nem is tudnám: jó ideje szinte csak az ESET kód miatt nyitom ki lapot. Mindig végigpörgetem, pár - cím alapján - szimpatikus írást el is olvasok, de egyébként jól mondod: "nem érdekesek".

 

Tényleg nem tudom, csak azt látom, hogy jó ideje a levelezési rovat is "haldoklik". Kívülrõl nézve úgy kell összevadászni a fórumról az egy oldalnyi szöveget a korábbi 2 oldalhoz és bõ fórumos terméshez képest. Persze lehet, hogy ez a lap új koncepciója is. Ez azonban mit sem változtat a tényen: a magazinról a fórumon írt vélemények mennyisége jelentõsen megcsappant.

 

Vagy mi - olvasók - változtunk, vagy a lap "színvonala". Vagy mindkettõ... és persze az internetrõl dömpingben érkezõ információk is sokszor jóval megelõzik a nyomtatott lap megjelenését.

 

Mindemellett maximális tisztelet mindenki munkájáért.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ennek fényében különösen érdekes lesz, hogy a most felálló majdnem teljesen új csapat/szerkesztõség és az általuk létrehozott, szükségképpen "új" lap milyen megítélés alá esik. Pár hét múlva kiderül.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Remélem, az új csapat új szemlélettel felvértezve néz a fórumra is. Ergo: érdemben beszélgetnek velünk. :megölel:

Link to comment
Share on other sites

payskin

(néz jobbra, néz balra, felvonja a vállát)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Szerintem még mindig jó az újság, viszont alig van idõ olvasni..... de ez nem a magazin hibája.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Dávid Csaba
:eszkába: áprilisi topik! :D Köszi!
Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves "szaktársak"!

 

Nem tudom, hogy szólíthatom-e így a tisztelt fórumozókat? (No ez nem a magam felmagasztlása, mert azért nem tartom magam az urak/hölgyek szakmai szintjén állónak és azért jövök ide, hogy tanuljak!).

 

Ez a bevezető -- gondolom -- azt jelzi, amit olvastam a márciusi lap tartalmáról. Tipikusan azt jelzi, hogy az urak/hölgyek elég tájékozottak a megjelent tartalmat illetően (mind szakmailag, mind olvasottság szempontjából) és nem találtak túl sok olyan újdonságot, ami felcsigázta volna a kiváncsiságukat, vagy lenyűgözte volna őket. Nem?

 

Szerintem a lap jó, mert ha nem az volna, nem venné meg a kutya sem néhány szám után! Ha meg nem veszik meg, nem tudnának véleményt alkotni róla.

 

Szóval, az ismeretek olyan bő tárházával rendelkeznek a tisztelt olvasók az internet (és szakmai, böngészési rutin) jóvoltából, hogy nehéz sok újat mondai nekik. Persze létezik az ellenkezője is, akiknél az ismeretek némileg hiányosak (mert nem rutinosak és a szakmai ismereteknek is hijján vannak), ergo: talán nem is szólalnak meg itt mert nem tudják, vagy akarják véleményüket közre adni. Miért? No ezt nem feszegetem! Tisztelet a jelen fórum réstvevőinek, nem rájuk gondoltam a "feszegetést" illetően!!!

 

A rengeteg szakmai ujdonság, ami mostanság megjelenik az áruházak pultjain és a hírekben jelzi az egyre növekvő pénzéhséget a gyártók és eladók részéről, nem beszélve a "divatdiktátorokról". A biztosított lehetőségek csekély számát használják ki igazán és a felhasználók egy nagyobb része, akik csak azzal csillognak, hogy mijük van. Természetesen sokan vannak azok is, akik habzsolva az újdonságukat, belevetik magukat a divatőrületbe anélkül, hogy tudnák a várható következményeket, amit kérve, nem kérve mellé kapnak. Mindez annak a következménye, hogy az átlagos felhasználó nem csak azt szerzi be, amire tényleg szüksége van egy kiegyensúlyozott mérlegelés után, hogy ténylegesen mire van és várhatólag egy bizonyos időintervallumban mire lesz szüksége. Ennek egyik szomorú következménye a rövid takaró (lásd a bedőlt hitelek károsultjainak azon részét is, akik nem úgy gondolkodtak).

 

Lehet, hogy talán kissé maradinak tűnhetek, de meg vagyok elégedve önmagammal! Hahaha! Ezzel aztán senkinek sem okozok kárt és magamnak sem.

 

A magazint meg többször kézbe veszem és szinte az utolsó betűig kiolvasom, kivéve a hírdetéseket! Ez a TV-nek köszönhető. Olyat rendszerint nem veszek meg, amit igazán rám akarnak "tukmálni"! Azt különosen köszönöm a PCW magazinnak, hogy még nem láttam benne blőd hírdetésket, amin józan eszű embernek csak "röhögni" lehet. (Itt a fizikai törvényeket meghazudtoló, hihetetlenül ostoba hírdetésekre gondolok, ami már kimeríti a köztörvényes becsapás fogalmát.) Láttam viszont néhány szenzációs és jól használható kézi szerszámgép hírdetést is! Kár, hogy az ilyeneket már nem kell használnom, mivel már abbahagytam az otthoni bütykölést, s ami még kell az már megvan.

 

Hogy még mi kellene az újságban? Nagyon sok! De arra a fórum talán kevés, na meg az oldalszám és a szerzők, nem feledkezve el a lap áráról. Ezzel együtt, jó a PCW magazint forgatni, olvasgatni. Igaz ugyan, hogy az interneten sok minden megtalálható, de biztos, hogy éppen akkor hagyja abba az ember a böngészést, amikor már éppen ráakadt volna valami csemegére és láss csodát, a kövekező havi számban "majd kiveri a szememet"!

 

Már nagyon várom az április 7. dátumot, hogy megvegyem az áprilisi számot.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba
(1933 @ 2011. április 5. 17:33) 434752[/snapback]

 

Lehet, hogy talán kissé maradinak tûnhetek, de meg vagyok elégedve önmagammal! Hahaha! Ezzel aztán senkinek sem okozok kárt és magamnak sem.

 

:D

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Websulit nem találom. Ezek szerint vége? A linux az továbbra is érdekes. Lehetne sokkal több linuxos cikk is, ne csak a windows. Az apple gép nagyon drága arró nem is kellene sokat írni, de a linux világ érdekes és alig irnak róla a szaklapok. Néha túl sok a mobil kütyü, ritka a netbook teszt, laptop teszt még előfordul, oly sok téma lenne még...

Link to comment
Share on other sites

payskin

Kizárt dolog, márciusban még nem volt vége.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Azt olvastam. Én az áprilisi magazinban nem találom sehol a websulit. Mindig azt olvasom el elsőnek. De most veszem észre, hogy a márciusi laphoz irkáltam. Az előbbi hozzászólást az áprilisi számhoz szántam. Bocsánat.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Diplomatikusan fogalmazva a websuli "technikai okokból" valóban kimaradt az áprilisi számtól, ám jelenleg úgy tûnik, hogy májustól megy tovább a sorozat. 8)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Legalább van remény, és lesz folytatás.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...